Akik otthon élnek: milyen a kapcsolatotok a szüleitekkel? Miket szoktatok csinálni?
Még suliba járok, nincs lehetőségem elköltözni még egy jó darabig, nem is szeretnék.
Anyummal élek, apum külföldön él nincsenek is együtt, de ez szinte mindig így volt.
Nincs is semmi gond otthon, 3-4 körül mindennap hazajövök anyum 6 körül kb. Picit beszélgetünk, néha ha valamelyikünk főz a másik a konyhában segít/dumálunk. De többnyire ennyi. Tény hogy sokszor tanulok este picit, vagy írok valamit de szinte semmit nem csinálunk soha, néha olyan nehéz beszélgetést is indítani, főként a napomról mesélek, vagy valami progiról amit csinálnék mondjuk hétvégén.
Ülünk ugyanabban a szobában teljesen csendben ő olvas, játszik valamivel a telefonon hasonló én tanulok vagy ilyesmi és mikor beszélnék valahogy mindig kihal.
Hétvégén is van hogy ez megy néha ha itthon vagyunk.
Nem tudom mit csináljak, hogyan javíthatnék a kapcsolatunkon úgymond. Vagy mit vethetnék fel beszélgetésnek már ami őt is érdekli vagy nem lesz vége rögtön.
Akik hasonló helyzetben élnek (pl egy szülő), nálatok ez hogy néz ki?
"mit vethetnék fel beszélgetésnek már ami őt is érdekli"
Vesd fel ezt, amit itt leírtál és beszéljétek át, hátha lesz valami ötletetek, hogy ne mindig csak otthon üljetek. :)
Én is anyukámmal éltem amíg meg nem halt a szentem. Nem mindig beszéltünk mi sem. Általában tv-ztünk este együtt. Ha valamiben elakadtam az életben midnig ki kértem a tanácsát, bár nem mindig fogadtam meg. Ekkor hasznosnak érezte magát az életben. Pl a csajos témákon órákig tudott gondolkodni :D
Aztán volt, hogy ő kérte ki néhol az én véleményem, ekkor a legjobb szándékkal segítettem neki.
Esetleg, ha segítesz neki mondjuk a vásárlásnál vagy valahol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!