Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 év körüliek! Ti mennyit...

18 év körüliek! Ti mennyit segítetek otthon a szüleiteknek?

Figyelt kérdés
Anyukám néha kiakad, mert ha nem kér meg valamire, magamtól nem segítek. Ritkán kitakarítom a szobám,mosok magamra, de mindig húzom a szám, ha megkér, hogy segítsek. Magamtól nem tenném. Ti mennyit segítetek otthon?

2023. dec. 9. 23:10
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon régen....igaz nem 18 hanem 19 éves voltam amikor egyetemre kerültem. Ráadásul fizetősre az első félévben. A szüleim iskoláztattak Ki. Utolag szégyenlem magam, hogy nem dolgoztam mellette mert rohadt sokat nélkülöztek miattam. És persze én is egy másik városban. DE! Amikor péntek délutántól vasárnap délutánig otthon voltam, kérés nélkül főztem, mostam, takarìtottam meg besegítettem a vállalkozásukba. Ez azt jelentette, hogy 4kor keltem minden nap és hóba fagyban, 40 fokban álltam fél napokat egy telephelyen és dolgoztam, gyakran fizikai munka része is volt. Én így tudtam segíteni nekik. A mai eszemmel máshogy csinálnám mert erejükön felett teljesìtettek, hogy nekünk diplománk legyen. Sajnos ezt teljesen egészében csak most látom, amikor az én gyerekeim iskolasak. Halistennek kérni nem kell őket hanem csináljak maguktól
2023. dec. 10. 03:57
 12/38 anonim ***** válasza:
96%

Amúgy rossz a kérdés is alapból...

Mennyit segítettünk...

Ha a lustaság fontosabb neked mint anyukádnak segíteni akkor teljesen mindegy ki mennyit segített 18 éves korában, vagy nézzünk statisztikát, hogy egy átlag háztartásban, egy átlag 18 éves mennyit segít a házi munkába?

Mert lehet hogy nem sokat.. Na de attól még az lenne a normális ha segítene. Nem a bányába kérik hogy mennyél csákányozni, jó esetben megkérnek hogy légyszíves mosogass már el vagy egyéb, fél órás házi munkák. Azért vért ne izzadjunk már ez miatt.

2023. dec. 10. 06:41
 13/38 anonim ***** válasza:
80%
3asn lakunk, minden 3. nap én mosogatok, hétvégén segítek a főzésben ,rendben tartom a saját szobám, hétvégén segítek a közös helyiségek takarításában, ha megkérnek bevásárolok hazafelé jövet, ha tele a szennyestartó berakok egy mosást, ha látom hogy lejárt a gép kiteregetek.
2023. dec. 10. 06:46
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
Porszívóztam, zöldségeket hámoztam. De ez már millió éve volt.
2023. dec. 10. 07:30
 15/38 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem a szülők hibája, ha nem veszi ki a gyerek a részét az otthoni munkákból, talán máshogy kellett volna nevelni...

Én amúgy 10-12 éves koromban már kb akármit megfőztem megsütöttem, 15 éves koromra 90%-ban össze is takarítottam a konyhát a kotyvasztásom után és 1-2 havonta, mikor jöttek a haverjaim kitakarítottam az egész házat. Ekkor már mindent tudtam csinálni, de tény, hogy nem nagyon gyakoroltam és zömében anyám tartotta rendben a házat, én meg max a szobámat és a kutyám által bejárt útvonalról takarítottam el a nyomokat, nehogy kitalálják, hogy újra kinti legyen...

Érdekes amúgy, hogy azt, hogy elindítsam a mosógépet, meg a szárítót, kifejezetten nehezen engedték át, talán 17-18 éves koromig nem volt kimondva, de nem csinálhattam.

2023. dec. 10. 08:44
 16/38 anonim ***** válasza:
95%

9

"De igenis érdekli a normálisabb embereket,"

Kibszott módon senkit nem érdekel ez. És itt most nem a szüleidről beszélek, hanem általában. Senkit nem érdekel, és senki nem fog tutujgatni a világban. És etek a nem akartam megszületni emberek inkább kapják össze magukat, mert a világot ez nem érdekli.

2023. dec. 10. 14:33
 17/38 anonim ***** válasza:
68%
#16 Érdekes, eddig én tudtam érvényesülni ilyen mentalitással is!! Azt meg nagyon magasról lesz@rom, hogy mást mi érdekel, és mi nem.
2023. dec. 10. 14:42
 18/38 anonim ***** válasza:
93%
9es oké, de akkor ugye akkor sincs hiszti, ha a szülők nem tesznek meg semmit amit a gyerek kér, hiszen fárasztó. Ők is mondhatják, hogy ja nem a gyerek akart megszületni, de ha tudták volna hogy ilyen lesz, ők se akarták volna hogy legyen.
2023. dec. 10. 18:35
 19/38 anonim ***** válasza:
32%
#18 Ők gyártották le az embert, süssék ki amit kaptak. Vannak nagyon jó, segítőkész emberek, vannak lusta "örökkamaszok", és mentális beteg emberek, akik képtelenek bármire. A családot nem választhatod, lepontoztak a szülők, mert fáj nekik az igazság. Nyugodtan anyázhatsz, nem érdekel, leírom.
2023. dec. 10. 18:39
 20/38 anonim ***** válasza:
91%
19es oké de akkor az se legyen jó ha a mamahotelben melegedsz:-D
2023. dec. 10. 18:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!