Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van lelkiismeretfurdalásotok,...

Van lelkiismeretfurdalásotok, ha nem sikerült/sikerült támogatni a gyereketeket az életkezdésben, miközben körülöttetek mások igen?

Figyelt kérdés

Nem az a kérdés, kell-e támogatni a gyereket, félrerakni neki kiskora óta, levenni az életszínvonalból ahhoz, hogy pl. lakásönerőhöz segítsétek!

Nyilván tudjuk, nem kötelező semmi.

A kérdés az, nektek van-e lelkiismeretfurdalásotok amiatt, hogy nem teszitek/tettétek különböző okok miatt, pl. több gyereket vállaltatok, mint amennyinek takarékoskodni is tudtok, a vártnál rosszabb anyagi helyzetbe kerültetek valamiért, szóval bármi.

2023. dec. 8. 12:53
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok, de a szülők véleményére vagyok kíváncsi, nem a gyerekekére :)
2023. dec. 8. 16:13
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik ismerősöm apja iszonyatosan nagy pénzen ül, ami csak részben munka eredménye, de igazából a nagy része csak az ölébe esett, mert jókor volt jó helyen. Milliárdokról beszélünk. Négy fia van három nőtől, de amint nem kellett gyerektartást fizetnie, egyiket se támogatta semmivel, csak elvárja, hogy a gyerekei ugráljanak meg segítsenek neki. Az örökségből már most kizárt mindnekit, a mostani felesége nevére van iratva minden, a többi végrendelet szerint fog hozzá kerülni. Meg is mondta a gyerekeinek, hogy ez a pénz az övé, ha akarnak az élettől valamit, dolgozzanak úgy mint ő és legyen annyi szerencséjük, mint neki. Úgyhogy nem, neki szülőként abszolút semmi lelkifurdalása nincs, mert nem segíti a fiait.
2023. dec. 8. 16:22
 13/18 A kérdező kommentje:
9-es, és nem érzed jogosnak a gyereked felvetését, látva, milyen lakásárak vannak, milyen nehéz megteremteni a saját családalapítást egy mai fiatal párnak? Nem gondolsz így utólag arra, hogy igen, kevesebb gyereket kellett volna vállalni és segíteni nekik anyagilag inkább?
2023. dec. 8. 17:27
 14/18 anonim ***** válasza:
80%
Szerinted hányan fogják leírni, hogy lehettek volna okosabbak, nem kellett volna mindig iphone meg 80 ezres cipő, lehetett volna képezni magukat...
2023. dec. 8. 17:52
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

9 vagyok

De igen kérdező, azért is írtam meg ezt a kis gyerekszáj történetet.

Ha csak egy gyerekünk lenne biztos lakás kocsi minden lenne. Persze ezek csak a piszkos anyagiak, az, hogy milyen embert neveltünk belőlük, az majd a későbbiekben derül ki igazán.

2023. dec. 8. 18:54
 16/18 anonim ***** válasza:
Utólag nyilván mindenki okosabb tud lenni, hogy mit csinált volna másként.
2023. dec. 8. 23:48
 17/18 anonim ***** válasza:

# 13. Szerintem ez családonként teljesen különböző. Az én gyerekeim péládul nagyon szeretik egymást, és azt mondják, nekik sokkal jobb így, hogy vannak egymásnak, mint hogy többet tudjunk nekik adni, vagy többet örököljenek. Sőt, a lányom azt mondja, ő örülne, ha még három olyan bátyja lenne, mint a fiam. Egy jó testvér többet ér minden pénznél. Én se adnám a húgomat semmiért.

A 9-es helyében én azért lennék szomorú, mert ha a gyerekem azt mondaná, amit az övé, az azt jelentené, hogy nem szereti a testvéreit. Engem ez bántana.

2023. dec. 9. 14:24
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

17

9-es vagyok. A legkisebb gyerekem 6 éves, amolyan késői gyermek, neki a testvérei már nagyok számára, nyilván nem olyan testvéri kapcsolat alakult ki náluk mint a hasonló korúaknál, de azt nem mondhatnám, hogy nem szeretik egymást.

Én inkább azért vagyok szomorú, mert úgy érzi legkisebbként, hogy ő háttérbe szorul a nagyok miatt. Nem anyagiakban, inkább figyelemben.

Nem hiszem, hogy az anyagiakat bánják vagy az lenne fontos nekik. Megkaptak mindent ami szükséges. Én sem azt bánom, hogy nem tudtam lakást tolni mindegyik alá. Inkább azt, hogy voltak olyan időszakok az életünkben, amikor az anyai jelenlétem kevés volt egyszerre a 4 gyerekhez, sokszor voltam túlpörögve, túldolgozva és ilyenkor kevesebb figyelmet kapott egy egy gyerek, mint amennyit érdmelt volna.

Az az igazság, hogy 3-4 gyerekhez már az lenne az ideális, hogy az anyuka ne dolgozzon, hanem otthon legyen, hogy több figyelmet és törődést tudjon adni a gyerekeinek és hogy ő maga sem legyen túl fáradt, lestrapált.

Ez fontosabb, mint az, hogy tudok e lakást alájuk tolni.

2023. dec. 9. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!