Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy életen át idősgondozás?

Egy életen át idősgondozás?

Figyelt kérdés

33 éves nő vagyok, 20 éves korom óta gondoztam a nagymamám szinte egyedül a szüleimtől külön élve. Miután meghalt idén a közel 100 éves nagymamám aki fekvőbeteg volt, most apám kezd leesni a lábáról. Ő lassan 80 közeli. Úgy számol lakjak vele, meg foglalkozzak vele.

Nos 33 éves nőként én is szeretném élni az életem, szinte a nulláról indulok az életemben (apám lett nagymamám örököse). Én is szeretnék dolgozni (van egy diplomám), családot alapítani, élni, utazni. Eddig szinte mindenről le kellett mondanom nagymamám mellett. Nem pedig az egyik idős emberből a másikba lépni.

Hozzáteszem semmit nem kaptam a szüleimtől, nem tanítattak (magam erejéből tanultam nagymamám ápolása mellett), éveken át alig foglalkoztak velem. Sőt anyám ejjel nappal elhord a hátam mögött munkakerülőnek aki nem dolgozott, mert szerinte nagymamám ápolása nem nevezhető munkának (nem volt főnököm igy ez nem munka) és úgyis a nyugdíjából éltem. Micsoda egy szemét vagyok, hogy nem akarok apámmal élni és vele is foglalkozni.

Nekem nincs jogom a saját életemhez? Van egy testvérem aki nem foglalkozik senkivel.

2023. nov. 29. 18:45
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:

A felesége vagyis anyàm azért nem akarja gondozni, mert mindig is egy pénzéhes haszonleső nő volt akit nem igazán érdekel semmi csak saját maga.

Nagymamám ápolása mellett engem is el akart küldeni dolgozni hogy több maradjon meg nagymamám nyugdíjàból amit majd ők lenyúlnànak.

Apámmal fizetetti az összes számlát 30 éve miközben ő is ott lakik, de Chanel smink mindig volt àm

2023. dec. 5. 12:23
 42/46 anonim ***** válasza:
100%
Apádnak ez így tökéletesen megfelelt, hidd el, ha nem, a 30ev alatt kirakta volna a szűrét. Ez sem a te gondod, majd apád lemeccseli vele, hogy mit vár vagy nem vár az elmúlt 30évért cserébe.
2023. dec. 5. 13:43
 43/46 anonim ***** válasza:
93%
De most ezt minek írod le nekünk, kérdező? Akkor se kell ápolnod senkit.
2023. dec. 5. 13:54
 44/46 anonim ***** válasza:
100%

43, én értem, évek mentek el az életéből és nagyi halála után jött rá, hogy feleslegesen. Most az aranyásó anyura és a balek apjára haragszik emiatt.

Az a baj kérdező, hogy az ápolással töltött évek előtt is pont ilyenek voltak. A tesód erre előbb rájött és lépett is. Neked is azt kéne,onnan már se hálát se bocsánatkérést nem kapsz. Ha a visszaigazolást vártad, azt megkaptad.

2023. dec. 5. 14:07
 45/46 A kérdező kommentje:
Testvéremnek 2 budapesti újépítésű lakása van, az egyiket anyàm és nagyanyám akivel èn foglalkoztam “dobta össze neki” anyagilag, amikor meg olcsóbbak voltak a lakások 2015 körül. A másikat saját erőből vásárolta, külföldi munkából. Őt ezek után nem érdekli senki.
szept. 16. 23:30
 46/46 anonim ***** válasza:
100%
Ès változtattál már vagy még minsig csak sírsz olyan dolog miatt,amit nem kell csinálnod?
szept. 17. 06:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!