Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha anyám folyton...

Mit tegyek ha anyám folyton azzal cseszeget, hogy elhízok?

Figyelt kérdés

Mindig is baromi vékony fiú voltam, 168cm mellé 51kg. Gyűlöltem igazából a vékony testalkatot, így elkezdtem nagyon sokat enni és edzeni, most vagyok 71kg ugyanehhez a magasság mellé.

De mostanában anyámon érzem, hogy ez neki nem tetszik. Mindig megjegyzést tesz, hogy mennyit eszek, és hogy mikor. Szegény egyáltalán nem ért hozzá, még mindig le van ragadva ott, hogy este 6 után rossz enni...

A hasam ugyanúgy kockás ha befeszítem és végre 71 kilóval nem nézek ki úgy mint egy anorexiás szerencsétlen. Nekem 80 kiló a célom, sokkal jobban vonz a nagy vállas, izmosabb testalkat mint a kis vékonyka gyerek kockahassal. De állandóan beszól, ma is megkaptam hogy mekkora disznó vagyok amiért edzés után megettem 8 tojást és a fehérje shake-t. Nagyon kezd az agyamra menni, pedig lemerem fogadni hogy így is bőven jobb a kardióm az átlagnál

2023. okt. 29. 21:23
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
69%
Tok mindegy, hogy van-e penze anyadeknak, mert az meg nem jogosit fel teged, hogy, akkor azt korlatlanul kihasznald. Ok megdolgoznak erte, te meg felzabalod, azt meg neked all feljebb ha ezert szolnak. Nekem pl tesom dolgozik egyetem mellett es boven keres annyit, hogy eltudja latni magat. Persze kifogas az mindig van.
2023. okt. 30. 09:09
 32/41 anonim ***** válasza:
23%

A tescos szatyorra én is írnék...

Attól nem lesz Superman az ember mert edz!Egy ismerősöm szólt a szomszédjának hogy egy bútort fel kéne vinni 3 ra és segítsen! Ki volt gyúrva a pali szóval gondolta jónak szól! A csávó meg majd meg szakadt.. Teljesen más mozgás csoport az edzés kinézetre szép de hosszú távon ha emelni kell gyenge fosok magyarul...Meg a kigyúrt havert leverte egy vékony szálkás gyerek! Szóval nem leszel szuperman meg harcművész stb..Edzés az izom fejlesztése külalak! Szép és kész! Minden más fizikális megeröltetésbe ugyanúgy gyenge lehet mint egy átlag ember. Ha már itt tartunk! Bár nem ez a téma lényege.

2023. okt. 30. 09:26
 33/41 anonim ***** válasza:
23%

30: A súlyemelés egy specifikus sport, ami egyetlen mozdulatra épül.

Egy komplexebb sportot (birkózás, testépítés, vízilabda..) végző sportembernél semmilyen mozgásformában nem leszel jobb.

2023. okt. 30. 09:31
 34/41 anonim ***** válasza:
28%
Jót írsz 32-es! Nyilván, nem mindegy hogy pontosan kinek mit jelent az edzés. Szerintem több értelme van funkcionálisan edzeni, hogy legyen erő, kondi és tudjál bunyozni is, így külső csak másodlagos. Érdekes nálunk a cégnél pont legnagyobb ember nem akart soha pakolni. Meg aki mindig súlyzós edzés végzett(de nem volt kigyúrt) nem tudta egyszerre behozni a két 19literes ballont, hogy úgy mondd megfogta volna a két ballon tetejét, mert nem volt megfelelő fogás erőssége. Pedig nem vagyok 80kg 186centihez. Napszámba pedig mindig szikár embereket hívtunk, mert azok bírtak melózni egésznap.
2023. okt. 30. 09:49
 35/41 anonim ***** válasza:
96%

"Én 185 cm-hez vagyok 59 kg, na az a sovány, nem te"

Te is erősen testképzavaros lehetsz. 185-höz 59 nem szimplán sovány, hanem kórosan alultáplált.

185-höz 75 a vékony, 85 a normál és afelett

2023. okt. 30. 10:47
 36/41 anonim ***** válasza:
24%

35ös : Baromság.

185höz 77 kg vagyok, kifejezetten erős, kisportolt, azaz normál feletti.

2023. okt. 30. 11:28
 37/41 anonim ***** válasza:
72%
#35 Aha, persze, mert gondolom ismered a genetikámat, a testfelépítésemet, meg engem is 20 éve, és most kaptam egy "diagnózist". :D Ha ez megnyugtat, kiábrándítalak, nem vagyok testképzavaros, bármennyit ehetek, nem hízok meg. A testképzavar tudtommal azt jelenti, hogy konkrétan az éhenhalás szélén is túlsúlyosnak látja magát, nem? Ektomorf testalkatú ember vagyok, "gyárilag" sovány felmenőkkel. Na, de legalább ha az élet bármely területén kellene nekem diagnózis valamilyen formában, majd feljövök ide, és kapok, köszönöm.
2023. okt. 30. 12:51
 38/41 anonim ***** válasza:
82%

"testképzavar tudtommal azt jelenti"

Rosszul tudod. ;)

A testképzavar súlytól függetlenül azt jelenti, hogy nem látja magát reálisan az ember. Nem csak a fogyókúrázó lehet az. Ha belenézel a tükörbe és azt mondod, így pont jó vagyok, holott akkora vagy mint egy zsírdisznó vagy fordítva: majdnem elfúj a szél, de ezt te nem látod: testképzavarod van.

2023. okt. 30. 13:21
 39/41 anonim ***** válasza:
82%
#38 Ember, ember, álljunk meg egy pillanatra, én állítottam olyat, hogy nem látom? Sovány vagyok, nagyon, ez csak a te agyadban él, hogy én azt állítom, illetve a kérdező magáról, hogy teljesen jó volt ami. Különben még az az állításod sem igaz, hogy kórósan alultáplált, ha nem hiszed, írd be a BMI index kalkulátorba. Kérlek legközelebb ne diagnosztizálj senkit a fotel kényelméből, pláne ne állíts olyanokat amit más nem is állított, csak hozzáírtál!
2023. okt. 30. 15:40
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is jogosnak tűnik azok véleménye, akik szerint a kérdező reverz anorexiás. 168 cm hez a 80 kiló nem egészséges cél.

Valószínűleg ezt a túlfűtött hozzáállást nehezményezi az anyukája.

Ui.: napi fehéjét nem egy élelmiszerből, hanem az egész aznapi étrendből számolunk.

1,6 g/ kg fehérjét se lehet 100%ban beépíteni (jó, ezt senki se mondta), de fölötte kinyírod a vesédet és elszáll a vérnyomásod.

2023. okt. 30. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!