Mit tegyek ha anyám folyton azzal cseszeget, hogy elhízok?
Mindig is baromi vékony fiú voltam, 168cm mellé 51kg. Gyűlöltem igazából a vékony testalkatot, így elkezdtem nagyon sokat enni és edzeni, most vagyok 71kg ugyanehhez a magasság mellé.
De mostanában anyámon érzem, hogy ez neki nem tetszik. Mindig megjegyzést tesz, hogy mennyit eszek, és hogy mikor. Szegény egyáltalán nem ért hozzá, még mindig le van ragadva ott, hogy este 6 után rossz enni...
A hasam ugyanúgy kockás ha befeszítem és végre 71 kilóval nem nézek ki úgy mint egy anorexiás szerencsétlen. Nekem 80 kiló a célom, sokkal jobban vonz a nagy vállas, izmosabb testalkat mint a kis vékonyka gyerek kockahassal. De állandóan beszól, ma is megkaptam hogy mekkora disznó vagyok amiért edzés után megettem 8 tojást és a fehérje shake-t. Nagyon kezd az agyamra menni, pedig lemerem fogadni hogy így is bőven jobb a kardióm az átlagnál
#2 Nyilván tudom, hogy a lányoknak a kockahasas testalkat sokkal jobban bejön, de az a helyzet, hogy egyáltalán nem azért kezdtem el edzeni, hogy bejöjjek nekik. Magamnak akartam/akarom megfelelni, undorodtam magamtól 51 kilósan, és hogy milyen gyenge voltam. Ezért szeretnék egy egészséges testzsírral a lehető legnagyobb lenni, őszintén a kockahas elvesztése se zavar túlzottan.
De lassan már vágyok vissza a kollégiumba, ott legalább nem kell ezt hallgatnom. Tesiórán vagy bárhol a futás, vagy kardiót igénylő gyakorlatok nem okoznak gondok, de ő ezt sosem fogja megérteni úgy érzem.
3. Az sem tart vissza, hogy nagyobb valószínűséggel fogsz szívrohamot kapni fiatalon? Mert bizony ezt is okozhatja, többek között!
Anyád minden bizonnyal az egészségedet félti.
Túlzásba nem szeretnék esni, ne úgy képzelj el, mint akinek pólón keresztül dudorodik ki a hasa, szó sincs ilyenről.
Az a helyzet, hogy én még mindig vékonynak érzem magam, de gyanítom, hogy emögött pszichés ok (is) lehet.
Az insta kezdőlapom is tele van kisebb/nagyobb testépítőkkel, és legbelül szeretnék olyan lenni, mint ők.
"legbelül szeretnék olyan lenni, mint ők"
Mindenkinek más a legjobb formája. Szerintem is állj le. Te most így vagy jó, tényleg túlsúlyos leszel, ha még hízol.
5. Testképzavarosnak tűnsz, érdemes lenne elmenned pszichológushoz.
Amúgy mindenkinek más a szervezete és valaki jobban bírja valaki kevésbé ezt a fajta "sportot". És ha a te tested genetikailag vékonyabb ez nem véletlen, akkor ahhoz alkalmazkodott a szervezeted is és könnyen lehet, hogy ezt a megterhelést nem sokáig bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!