Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire fontos az önálló...

Mennyire fontos az önálló élet indulásához a szülők anyagi támogatása?

Figyelt kérdés
Gondolok a lakásvásárlásra. Szerintetek ha a szülők nulla anyagi támogatást adnak a gyereknek, akkor a gyerek kb hány éves korában tud saját, hitel nélküli lakásba költözni? Mennyire szempont, mennyire meghatározó a lakóhelyen lévő munkalehetőségek/fizetések?
2023. okt. 28. 12:01
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
17%

Ja értem, akkor reggeltől estig azért dolgozol, hogy legyen egy hely, ahová aludni jársz haza.

2023. okt. 28. 14:59
 32/50 anonim ***** válasza:
94%

"Huszon évesen nem lehet tudni, ho"

És huszonévesen hogyan akarsz 10-30 milliót összeszedni, hogy a szülőknek csak egy részét kelljen fizetni a hitelmentes lakásnak?

Hitelmentest lakást egyedül jó 40éves korodra veszel. Vagy soha.

2023. okt. 28. 15:00
 33/50 anonim ***** válasza:
77%

Egyáltalán nem célom/vágyam szülőként abban támogatni a gyerekemet, hogy hitel nélkül, teljesen önerőből lakást vegyen, mivel én is lakáshitelt fizetek még most is. Pont ugyanazokat a kockázatokat vállaltam fel, - munkahely elvesztés, betegség, gazdasági válság - amiket a gyerekemnek is fel kell vállalnia, ha önálló lakást akar. Ilyen ez a felnőtté válás, "sajnos" felelősséggel jár.

A helyzet az, hogy nekem is csak párral, anno szocpollal, gyereket vállalva, nevelve lett saját lakásom, ezért nem értem, miért gondolja azt egy mai fiatal, hogy neki egyedülállóként jár egy saját, tehermentes lakás úgy, hogy ehhez szülei segítség hozzá?

2023. okt. 28. 16:31
 34/50 anonim ***** válasza:
75%

Nincs gyerekem, emiatt nem érzem át ezt a gyereket pénzel támogatjuk dolgot, mert én sem kaptam. Leszek kb 40 mire minden elkészül a házon, elméletben. Utána meg azért dolgozzak, hogy a gyereknek tudjak venni házat, vagy legalább az önerőbe támogassam. Ez tök jó dolog meg minden, de akkor mikor élünk (élnek a szülők)?

Én 26 éves koromig tanultam, lassan 37 leszek, az eddigi életem csak a tanulásról és a munkáról szólt. Én emitt inkább élményt akarok adni a gyereknek, némi önös érdekből is, mert gyereként 2x nyaraltam összesen.

Úgyhogy inkább elmennék télen síelni családdal, és/vagy nyáron pedig all inclusive külföldi nyaralásra. Meg olyan autót szeretnék amire vágyok, jelenleg Octavia 4. Tehát nem az elérhetetlen kategória.

Aztán remélem nemsokára össze jön a baba is :(

2023. okt. 28. 16:53
 35/50 anonim ***** válasza:
100%

12

Áruld el nekünk, hogyan tudtál szülői támogatás nélkül fiatalon (4 éves a gyerek), kettő lakást + garázst venni hitel nélkül?

Érdekel a matek. Figyelembe véve az átlagbéreket.

2023. okt. 28. 17:22
 36/50 anonim ***** válasza:
0%
A nőknek mindegy ha vér is tapad a pénzhez csak keritsd elő nekik.
2023. okt. 28. 17:27
 37/50 anonim ***** válasza:
17%

ma 17:22

Az okos kommentelők azt irták hogy nem kell lakást venni,albiba kell menni.

2023. okt. 28. 17:29
 38/50 anonim ***** válasza:
96%
Sosem értettem a "mi lesz, ha elveszíted a munkád?" kérdéseket. 30 éve dolgozom és nem ugyanazon a helyen. Volt, hogy felmondtak, máskor én mentem el, de mindig kerestem másik munkahelyet. Hitellel vagy anélkül, de dolgozni kell. Az egészség romlására biztosítással lehet felkészülni. Hiteltörlesztésre külön lehet biztosítást kötni.
2023. okt. 28. 17:45
 39/50 anonim ***** válasza:
25%
38-as kommentelő most jól meg mondta.A kérdező csak lusta dolgozni.
2023. okt. 28. 17:59
 40/50 anonim ***** válasza:
0%
Nagy segitség az biztos.
2023. okt. 28. 18:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!