Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mindig a munka fontos...

Miért mindig a munka fontos szülőknek és nen az hogy a gyerekével töltsön egy kis időt ?

Figyelt kérdés

Állandóan dolgoznak... dolgoztunk mi is gyerekként ,sokat segítettünk, most hogy már felnőttünk már nem igazán segítünk, nincs rá idő, meg próbálunk saját életünket kialakitani. De állandóan rosszul érzem magam meg a többiek is hogy ők állandóan dolgoznak , a szüleink, miközben már egyre idősebbek de egyre többet vállal főleg apám.. és állandóan azt mondja hogy ő egyedül van, egyedül kell csinálnia. Saját vállalkozása, neki ebből pénze lesz, ha én szabad időmbe segítek abból nekem nem lesz semmim, persze ha nem nagy dolog és elbirom segitek,de azért jól esik a szabad idő amikor nekem se kell dolgoznom és csinalhatok mást.

Normálisan már nem is beszélgettem vele hónapok óta. Latom rajta hogy csupa ideges, meg biztos bántja is. De ő miért nem látja hogy minket is bánt hogy állandóan ott kéne lennünk, dolgozni neki, miközben eljarunk dolgozni és abból is alig élünk meg ,és legalább amikor szabadok vagyunk akkor kicsit ne nyomasztó dologgal foglalkozzunk ?!

Annyira jó lenne egy nyugodt szülői ház ,ahova ha haza megyek ,van idejük leülni min 10 percre beszélgetni. De ilyen már nincs. Állandóan valamit csinálni kell, meg se állna amikor megyek.... Nagyon nyomasztó számomra. Értem ha egyszer nem lesz,akkor ezeket nekünk adja, de nekem most lenne szükségem rá, a segítségére, ha kell pénzbe is,meg beszelgeteskepp, vmi közös program .... Nem értem... hogy lehet ez még jó?? Lehet e jó?

Volt olyan szülő aki ilyesmi volt és idővel megváltozott ?

2023. okt. 4. 21:17
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, magad írod, hogy alig éltek meg. Akkor mit csodálkozol, hogy a szüleid sokat dolgoznak? Pont erről van szó, hogy aki olyan rohadt sok szabadidőt gyárt magának, az alig él meg, és csak az él meg normálisan aki folyton teszi a dolgát.

Meg utalsz arra is, hogy most kéne a segítségük, adott esetben pénzben is. Mit gondolsz, miből adnának, ha nem dolgoznának ennyit? Ugyanúgy alig élnének meg, mint ti most, csak ők szorgalmasabbak nálatok és azért dolgoznak, hogy adhassanak, amikor ti kértek.

Úgy gondolkodsz, mint egy óvodás, aki nem érti, apja-anyja miért nem tud időt szakítani arra, hogy játsszon vele.

2023. okt. 4. 21:23
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg dolgozó felnőtt vagy és nem csak egy kamugyáros?
2023. okt. 4. 21:28
 3/21 anonim ***** válasza:
91%
Mert pénzből él mindenki.
2023. okt. 4. 21:36
 4/21 anonim ***** válasza:
89%

Én értem miről beszél...

A válaszolóknak mondom: igen, pénzből él mindenki, de az amikor nem bír leülni az ember pàr percre sem, hogy a gyereke szemébe nézzen és őszinte érdeklődéssel megkérdezze, hogy mi újság, az elég gáz! Nem azon a 10 percen fog múlni a megélhetése!

Nálunk is hasonló a szitu, olyan szempontból, hogy amikor hazalátogatunk (messze lakunk egymástól), apukám vagy telefonál, vagy a laptopján dolgozik, vagy az udvaron ténykedik. Ha kérdezi is menet közben, hogy miújság, akkor a válaszomra már nem reagál semmit. Látszik, hogy egész máshol jár a gondolata, a munka fontosabb.

Nálunk odáig fajult ez a dolog, hogy már a szülinapot, névnapot is csak késő este vagy utólag köszönti meg, amikor eszébe jut. Az unokáinak sem vesz soha semmit, maximum nekem adja ide az árát, hogy vegyek valamit az unokáknak belőle.

Oké... csak ennek a gyerek nem örül. Neki ez csalódás, hogy karácsonykor nincs a fa alatt semmi. Szóval nem, nem fog javulni. Aki önző és nem figyel a családjára, csak a pénzt kergeti, az nem fog megváltozni, maximum majd a halálos ágyán átgondolja...

2023. okt. 4. 22:43
 5/21 anonim ***** válasza:
67%
Tehát várod a pénzt tőlük, de idő is jó lenne. Képzeld el, amiért tartod a markod, azt nekik elő is kell teremteni!
2023. okt. 4. 23:19
 6/21 A kérdező kommentje:

Nem várom a pénzt, pont ez a lényeg,de látom ezt jobban szeretitek kiragadni a szövegből.

Pont ez a lényeg hogy a figyelmük kéne. És nem nem vagyunk tele szabadidővel, dolgozni vagyunk állandóan, csak más munkakörben.

4es hasonló akkor ott is ... nem tudtatok hatni rá hogy inkább ő ott legyen veletek? Nálunk sincs már se szülinap se nevnap

2023. okt. 5. 04:34
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

"látom ezt jobban szeretitek kiragadni a szövegből"

. Muszáj ilyen mankókra támaszkodni tekintve, hogy nem a legjobban összeszedett szöveg.

2023. okt. 5. 06:22
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

de ha felnött vagy és dogozol te is akkor miért muszáj segiteni az ő munkájukban is ? ha nem akkarsz akkor nem kötelezö ha csak nem otthon laksz még velük.

én sajåt gyerekeimel a szabad idömbe szoktam beszélgetni kiråndulni stb.

2023. okt. 5. 06:44
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Az meg van, hogy egy vállalkozás akkor megy ha hajtod? Az meg van, hogy most 2* annyit kell dolgozni, hogy kitermelj annyit, hogy fenntartsd a vállalkozást és még meg is élj valahogy?
2023. okt. 5. 06:59
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Én sokat voltam a gyerekünkkel, viszont így valóban szerény anyagi körülmények között éltünk.
2023. okt. 5. 07:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!