Mennyire fontos az önálló élet indulásához a szülők anyagi támogatása?
Hát, szinte soha.
Akiket nem támogatnak, sokan még 30 felett is albérletben élnek.
Vagy beházasodnak egy jobb családba.
35 voltam, egyedül értem el, és 60 leszek mire kifizetem a hitelt, ha nem tőrleszek elő.
Nem lehetetlen, elhatározás kérdése, meg jó fizetés kell hozzá. Nekem a jó fizetés 30 éves koromtól lett meg, így ekkor kezdtem lakásra gyűjteni, de ház lett belőle. 26 éves koromig egyetemre jártam, de így is 9 évet töltöttem mama hotelben.
Szerintem megérte!
Ha 26-30 között albérletbe mentem volna akkor hónapról hónapra éltem volna és még mindig a diákhitelemet fizetném a lakás hitel helyett.
Kérdező, az önálló élet az albérletet is jelenti, nem csak a hitel nélküli, saját ingatlant.
Ezen csak a 30 évesen is otthon lakó mamahotelesek vergődnek, akik szerint mindenki hibás csak ők nem:-D Nem kell nagy igényekkel lenni a semmire. Ha meg nagyok az igények, ne várják el hogy lesz nő aki érdeklődik irántuk.
A hitel nem ördögtől való dolog. Ha ésszel veszed fel akkor megkönnyíti az életedet.
Én 2003-ban vettem fel egy kétszobás lakás árának a 75%-át. Nemrég járt le a futamidő. Közben többször váltottam munkahelyet és soha nem volt gond a tötlesztéssel. A szülők anyagi támogatása nélkül megoldottuk a feleségemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!