Mennyire fontos az önálló élet indulásához a szülők anyagi támogatása?
6# vagyok
1 hitel van! A diákhitel 30 éves koromban végtörlesztettem, és le is nulláztam magamat.
Keresek másik munkát... A bankban pedig lehet átümemezést kérni, vagy haladékot, ha előre jelzed nekik.
A "mi lesz ha,..." Kezdetű mondatokkal nem szoktam foglalkozni.
Egyet írok azért: mi lesz, ha nem szereztél saját lakást, és a nyugdíjad nem elegendő az albérletre, gyógyszerekre, rezsire, kajára?
Elméletben nekem legalább lesz hol laknom, nyugdíjig a fix hitelt meg kifizetem. Nekem 10 év múlva is annyi lesz a törlesztőm, mint most, neked 10 év múlva biztosan sokkal több lesz az albérleted.
Még plusz pontok: akkor kalpálok be szöget a falba amikor kedvem hozzá, hogy felakasszak egy képet. Nem jár a nyakamra a bank. Az én ízlésem alapján készült, nem a főbérlőére.
A fiam most 4 éves.A lakást,garàzst màr megvettem neki mert tudom milyen Zéróval indulni az életbe.
Egyébként azon gondolkodok nem biztos,hogy elàruljuk neki.Hàtha megoldja magának mint èn az apja.
A feleségemnek úgy lett lakàsa ,hogy önerőt kapott a szüleitől ès azt törlesztette.Na ezt anyósom a mai napig úgy emlegeti mintha ő ezt neki hitelmentesen adta volna.(sztàroltatja magukat).Bàr ne adta volna ,mennyit szívtam èn is mire ki lett az is fizetve.
Màr pàrszor elmagyaráztam neki,hogy nem úgy adta mint èn a gyereknek vettem, kicsit nèha helyre kell tennem.
Egyébként az alapötlet jó, önerőt biztosítani vagy abba beleadni a többit oldja meg ő.
Remélem megbecsüli azt a pluszt amit adtam neki az életbe.Azèrt egyesszàmba írom mert ezt csak nekem köszönheti.
Az orszag igencsak kis szazaleka el olyan eletszinvonalon, ahol amellett, hogy sajat maguknak is hitelmentes hazuk/lakasuk van, meg minden gyerekuknek tudnak is egyet venni.
Nyilvan fontos a szuloi tamogatas, jo ha van, de nem sokan tudnak vasarolni lakast. Engem pl ugy tamogattak, hogy eltartottak es addig otthon lakhattam es semmibe nem kellett fizetnem, amig tanultam. Persze azert altalaban nyaranta dolgoztam, de nem lett volna kotelezo, csak en akartam gyujteni a koltozesre.
Lakasunk 8 ev albi utan csak a ferjemmel kozosen lett, hitelre, 30 evesek voltunk akkor. Szuloktol kaptunk 5 milliot, ez is nagy segitseg volt, de meg az onerot se fedezte, szoval nekunk is boven gyujteni kellett.
Tenyleg egyszerubb lett volna, ha kapunk lakast, de most igy alakult. Nem tudom, hogy mi majd tudunk-e vasarolni a gyerekunknek, de ezert is vallaltunk csak egyet, hogy neki megadjunk mindent. Gyujtogetunk neki, aztan tamogatjuk, ahogy tudjuk.
Én szülőként tudom elmondani, hogy az én szüleim és én is csak hitellel tudtam saját lakást vásárolni, ezért a gyerekemtől irreális elvárásnak tartom, hogy nekem kellene támogatni őt abban, hogy neki hitel nélkül sikerüljön most lakást venni. Bocs, de még a saját lakáshitelem sincs teljesen kifizetve, pedig 30 év felettiek a gyerekeim. Elváltam, tizenévesek voltak, amikor ismét lakáshitelt kellett felvennem, hogy legyen otthon a fejük felett.
Szerintem nem ártana reálisabban gondolkozni és felbéredni, igen sok szülő megfeszül, hogy legyen saját tualjdonú lakása, ahol fel tudja nevelni a gyereket, hitelt fizetnek évtizedekig, akkor mégis milyen egoista elképzelés az a gyerek részéről, hogy neki úgy legyen lakása, hogy ne kelljen hitelt felvenni?
És, hogy fizeted a 150 ezres albérletet 200 ezerből?
Mert, lakótársakkal lakni sem imponáló egy nőnek!
Az egyetlen értelmes hitel ami magánszemélynek lett kitalálva az a lakáshitel.
A hitelfelvétel igazából a cègeknek èri meg igazán.
Az átlag lakosságnak el kellene felejteni az autólizinget, hitelkártyàt , drága telefon előfizetéseket ès lakáshitelbe kellene gondolkodni legelső cèlkènt akármilyen izzasztó is már akinek a lakásvásárlás a cèlja .
Szóval ha a gyerek otthon lakik és már dolgozik kutya kötelességènek tartom ,hogy belátható időn belül legyen egy jó kis összege önerőre mèg ha nem is az egész.(azt már ki lehet egészíteni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!