Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Anyukám a rendőrségen dolgozik. Ma nem mentem be iskolába, mert depressziós vagyok.

Hazajöttem, és anyukám elkezdett velem kiabálni, és ütni, és azt mondta hogy "meg ne próbáld megegyszer ezt csinálni mert kiny*rlak, és nem erdekel ha börtönbe kell mennem"... meg ilyeneket vágott a fejemhez, hogy egy szegyen vagyok, és nézzek a tükörbe hogy ilyen rossz tanuló vagyok, és az is az én hibám hogy nincsenek barataim... most elmebt itthonrol ezért tudom ezt a kérdést ki írni mert elvette a telefonomat is, de itt hagyta az asztalon.

2023. okt. 24. 09:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Van róla orvos által kiállított diagnózisod, hogy depressziós vagy?
2023. okt. 24. 10:09
 2/14 anonim ***** válasza:
35%

Anyukádnak teljesen igaza van, legföljebb megütnie nem kellett volna.

A magadfajta lusta, lógós emberek egyetlen munkahelyen se fognak megmaradni és hajléktalanok vagy bűnözők lesznek. Anyukád rendőrként biztos sok ilyen embert látott már, akik ilyen hozzáállással oda jutottak. Ezért volt rád kiakadva.

Mit tennék a helyedben? Komolyan venném a kötelességeimet. Eljárnék iskolába és utána megtanulnám a leckét.

2023. okt. 24. 10:12
 3/14 anonim ***** válasza:
69%

Hol az apád a történetben? Ha nem élnek együtt, és nála jobb körülmények között lennél, legalább ideiglenesen menj hozzá.

Az anyád viselkedése nem normális, a válaszadóknak sem kéne normalizálni, akkor sem, ha a mélyén megbújó eszmével egyetértenek.

2023. okt. 24. 10:28
 4/14 anonim ***** válasza:
76%

Mit tennék?

-iskolába mennék! Ezakötelességed

-pszichológushoz mennék, ha nem divat depressziós vagyok. Majd ő eldönti.

2023. okt. 24. 10:58
 5/14 anonim ***** válasza:
96%

Hat ez nehez kerdes. En nem vedem anyukadat, mert gondolom en, hogy nem kapod meg a megfelelo torodest es segitseget, azert vagy olyan, amilyen.

De ha az en gyerekem minden segitseg, tamogatas ellenere se menne be sorozatosan az iskolaba, nekem is eldurranna az agyam. Persze megutni nem utnem, de biztosan elszakadna a cerna egy ponton es kiabalnek vele.

Nem csak a gyerekeknek nehez, a szuloknek is.

2023. okt. 24. 11:13
 6/14 anonim ***** válasza:
91%
Menj suliba...
2023. okt. 24. 12:49
 7/14 anonim ***** válasza:
95%

Ha diagnosztizált depressziós vagy, akkor gondolom, kapsz gyógyszert, jársz terápiára. Ez esetben anyukádnak segítenie és támogatnia kellene téged.

Ha viszont csak rossz hangulatban vagy, az nem depresszió. Akkor igenis be kellett volna menned suliba. Felnőttként sem mondhatod majd, hogy rossz kedved van, ezért nem mész dolgozni.

Ütni és ordítozni így sem kellett volna anyukádnak, de rád férne egy komoly beszélgetés.

2023. okt. 24. 13:16
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Innen nézve szinte biztos hogy a tobbedik alkalommal logtal az iskolából és tele van veled mindene. Nyilván nem gondolja komolyan amit mond, csupán eljutott arra a pontra, amikor már nem tud uralkodni a szavain.

A helyedben eljarnek normálisan iskolába, illetve ha van, felkeresnem az iskola pszichológust, ha nincs, akkor mennék q haziorvoshoz

2023. okt. 24. 14:15
 9/14 anonim ***** válasza:
2%

Depresszió nem múlik el egyik napról a másikra úgyhogy emiatt nem menni iskolába butaság, hiszen akkor kb sosem kéne menned. Legyél magántanuló esetleg, nem tudom arra milyen kritériumok vagy lehetőségek vannak.

Nem normális ahogy viselkedett, de nem tudsz mit tenni, esetleg rokonokhoz elmenni 1-2 napra ha van aki f9gad de valószínűleg úgyis vissza kell menned szóval sok értelme nincs

2023. okt. 24. 14:26
 10/14 anonim ***** válasza:
80%

9-es, te komolyan gondolod, hogy a kérdezőnek pszichiáter által diagnosztizált depressziója van?

Biztosra veszem, hogy csak afféle világfájdalmas hangulat tört rá, és ezt kinevezte depressziónak.

2023. okt. 24. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!