Gyeden lévő anyukák, ha a férjetek azt mondja, hogy nem csináltok otthon semmit, mit mondotok?
Szerinte raerek egész nap pihenni, holott általában 11tol hajnal 3ig nem alszik a kicsi és nekem jobb esetben 5 körül sikerül elaludni.
Mikor a kicsi alszik délben én akkor főzök, mosok, takarítok, kertben vagyok, befőttet, lekvárt, szörpöt savanyúságot rakok el és amit csak tudok télre zöldségeket gyümölcsöket rakok el a fagyoba.
Olyan mintha ez neki teljesen természetes lenne, hogy mindig rendbe van az udvar, a kert, a ház kívül belül, van főtt étel, vasalt ruhája, stb.
Sosem ültem itthon, mindig dolgoztam. Nem kellett eltartson. Szülés előtt 1 nappal (40+3 nap) még a kertben vetettem a kukoricát, vetemenyeztem. Mikor hazajottunk a kicsivel szombaton a kórházból (császár lett végül farfekves miatt) másnap, vasarnap komplett vasárnapi menüt főztem, mosogattam, takarítottam. Lehet, hogy 10 év alatt ezt megszokta, hogy én ilyen vagyok és olyan természetes minden, hogy így élünk.
Tegnap éjszaka nagyon megbantott ezzel. Nem tudom hogyan kezeljem a dolgot és mit mondjak neki.
Segítsetek:(
Mivel mindig mindent megcsináltál,azt is amit nem kellett volna, neki gőze sincs,hogy mekkora munka az amit csinálsz.
Azonkívül te a gyerek ellátása miatt vagy otthon,nem cselédnek.Csak a gyerekkel kapcsolatos legszükségesebb dolgokat csináld meg,pihenj,majd rájön.
Soha, de soha nem mondana ilyet, nem is lenne a ferjem egy ilyen alak.
Remelem, ennyi haszna van a gyakorinak, hogy a lanyok ezeket olvasva nem szulnek, mig le nem tisztazzak a haztartassal kapcsolatos kerdeseket a pasival. Ugye igy lesz?
"Szülés előtt 1 nappal (40+3 nap) még a kertben vetettem a kukoricát, vetemenyeztem. Mikor hazajottunk a kicsivel szombaton a kórházból (császár lett végül farfekves miatt) másnap, vasarnap komplett vasárnapi menüt főztem, mosogattam, takarítottam."
Aztán csodálkozol? Mártírság a topon.
Ettől is érdemes volt szülni. Nem hinném, hogy csak most lett ilyen.
Egyébként a te hibád, mert mindent magadra vállaltál. Ő meg munka után két sör közötti böfögés közben csak a lábát bszta fel az asztalra. És te ezt elnézted azóta is. Az anyja nem nevelte meg rendesen, de te meg még pluszban megtámogattad a lustaságában. Neki ez a természetes, és ha nem szoktatod le sürgősen erről, akkor off a nagy házasságnak hamarosan.
Én megvárnám a szabadnapját, és írnék egy listát neki, hogy aznap miket kell megcsinálnia, szigorúan csak azt, amit te is tennél aznap. Aztán reggel ébreszteném amikor felkelt a gyerek is (vagyis amikor te szoktál), kezébe adnám ezt a listát, mellé tenném a gyereket, és megmondanám: akkor most mutasd meg, hogy is kell ezt csinálni, én elmentem, jövök amikor te szoktál. Azért hozzátennem, hogy anyóst tessék ebből a napból kihagyni. Mikor hazaérek akkor pedig megkérdezném mit csinált egész nap.
Tükröt kell neki tartani, vagy rámegy az életed, és nem leszel több egy szolgánál.
Nálunk ezelőtt a párom éjfélkor ért haza munkából, de hajnali 1-ig itthon pakolt amit tudott, hogy másnap nekem könnyebb legyen. Persze ez nem mindennapos, de nagyon sokat segít, ha mást nem, de a gyerekekkel foglalkozik amíg én főzök, takarítok, utolérem magam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!