Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyeden lévő anyukák, ha a...

Gyeden lévő anyukák, ha a férjetek azt mondja, hogy nem csináltok otthon semmit, mit mondotok?

Figyelt kérdés

Szerinte raerek egész nap pihenni, holott általában 11tol hajnal 3ig nem alszik a kicsi és nekem jobb esetben 5 körül sikerül elaludni.

Mikor a kicsi alszik délben én akkor főzök, mosok, takarítok, kertben vagyok, befőttet, lekvárt, szörpöt savanyúságot rakok el és amit csak tudok télre zöldségeket gyümölcsöket rakok el a fagyoba.

Olyan mintha ez neki teljesen természetes lenne, hogy mindig rendbe van az udvar, a kert, a ház kívül belül, van főtt étel, vasalt ruhája, stb.

Sosem ültem itthon, mindig dolgoztam. Nem kellett eltartson. Szülés előtt 1 nappal (40+3 nap) még a kertben vetettem a kukoricát, vetemenyeztem. Mikor hazajottunk a kicsivel szombaton a kórházból (császár lett végül farfekves miatt) másnap, vasarnap komplett vasárnapi menüt főztem, mosogattam, takarítottam. Lehet, hogy 10 év alatt ezt megszokta, hogy én ilyen vagyok és olyan természetes minden, hogy így élünk.

Tegnap éjszaka nagyon megbantott ezzel. Nem tudom hogyan kezeljem a dolgot és mit mondjak neki.

Segítsetek:(

2023. okt. 17. 13:59
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
98%
Hát nézd, leulteted szépen, és kozlod vele, hogy " figyelj Jani, jövő hónapban vissza megyek dolgozni, onnantól te leszel a Julikaval. Te nyilván mindent meg tudsz csinálni mellette, így nem lesz semmi probléma.
2023. okt. 17. 14:11
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Mint az első válaszoló, úgy gondolom én is.
2023. okt. 17. 14:11
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a kora reggel kezébe adom a gyereket, kisétálok az ajtón, és vissza sem jövök másnap reggelig. Sok sikert neki.

De ugye nem vagy büszke arra, hogy szülés előtt kukoricát vetettél, a szülésed másnapján meg már mindent csináltál? Ez nagyon durva, hol van a hasznavehetetlen férjed a történetben? Miért nem ő főzött rád legalább egy hétig, de lehetőleg többig, miért nem ő takarított, mosogatott?

Ez nem normális dolog, az sem, amiben élsz, sajnos Magyarországon ez még mindig nagyon elterjedt. Te nem egy szeretett emberi lény vagy a férjed szemében, hanem egy háztartási alkalmazott, akivel d*gni is lehet.

2023. okt. 17. 14:12
 4/24 anonim ***** válasza:
97%
És ő mit csinál? Dolgozni más is jár nem nagy kunszt. Sürgősen fejezd be ezt a viselkedést, normális vagy hogy vasárnapi menüt főztél amikor pihenned kellett volna? Egyebként elküldebém az anyja p.csajaba.
2023. okt. 17. 14:15
 5/24 A kérdező kommentje:
Később jutott már ma eszembe, hogy tényleg semmit sem csinálok és akkor mit szólna... Nincs kaja, nincs rend, nincs mosogatva.
2023. okt. 17. 14:20
 6/24 A kérdező kommentje:
Ha odaadnam reggel neki a gyereket és másnap jönnek haza ő az anyjaeknal menne vele egyből. Nekem sajnos már nem élnek a szüleim, nincs segítségem.
2023. okt. 17. 14:21
 7/24 anonim ***** válasza:
97%

Úgyse fogsz kiállni magadért, szóval tökmindegy mit írunk. Szépen csicskázol a ház urának tovább.

Ha nagyon ficereg benned a kisördög, akkor sózd el a levest. Vagy most össze a pirosat a kékkel. Abból majd tanul.

2023. okt. 17. 14:22
 8/24 anonim ***** válasza:
94%
Egy faszarc a férjed, aki helyett az anyja is megcsinált mindent, ezért fogalma sincs, hogy kell egy tányért betenni a mosogatóba, nemhogy egy háztartást vezetni. Vagy megpróbálod hangsúlyozni, megmutatni, hogy miket csináltál (bár ha magától nem látja, ez se fog használni), vagy valóban a babán kívül ne csinálj semmit, majd látja akkor, hogy mi hiányzik. És kérd ki magadnak szépen. Mert amióta anya vagyok, tudom, hogy a munkahelyedről hazamész, másnap reggelig azt csinálsz, amit akarsz. De ebben soha nincs szünet, nem lehet otthagyni, hazamenni, nem vált le senki. És én még szerencsés vagyok, mert sokat segít a férjem. Ezt azonnal helyre kell tenni a fejében, mert szarba se fog nézni.
2023. okt. 17. 14:48
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Igazuk van az előttem szólóknak, állj ki magadért, most! Mert később rosszabb lesz. Én is ebben a cipőben járok, csak voltam olyan hülye hogy 3 gyereket szültem egy ugyanilyen önző, figyelmetlen alaknak aki sz*rba se vett. Sosem felejtem el, hazajöttem a kórházból a harmadik gyerek születése után, ott voltam egy újszülöttel, egy másfél és egy 4 évessel frissen szülve és már délután pakoltam a mosogatást, mosást, porszívóztam, főztem mert semmit nem csinált a férjem 3 napig míg én bent voltam. Semmit nem tudtam pihenni a gyermekágyas időszakban, 10 hétig véreztem. Te ne juss el idáig, hamarabb vess véget a kihasználásodnak, mert idővel csak rosszabb lesz.
2023. okt. 17. 15:00
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Simán tedd meg, hogy egy teljes napig tényleg nem csinálsz semmit, a gyerek alapvető ellátásán kívül. És ha rákérdez, mondd nyugodtan, hogy na ilyen az, amikor tényleg nem csinálsz semmit.
2023. okt. 17. 15:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!