Meddig van rendben a szájrapuszi?
A gyerekekkel szoktunk szájrapuszit adni egymásnak de pár nappal ezelőtt mikor apa hazaért, a nagyobbik lány (9 éves) kiszaladt hozzá a szokásos puszira viszont nem állt meg egynél. Egymás után több puszit is adott (alig elhúzva kettő között az ajkait) az apjának aki persze visszakozott hamar de a kislánytól ez akkor is furcsa volt.
Aggódnom kellene?
(29/N)
Igen.
Te nevelted félre.
Én úgy gondolom, hogy semeddig nincs rendben. De ha valaki így el, az nincs hatással az életemre, mert lekaksizom. Nincs dolgunk egymással.
Szerintem sosincs rendben, az én gondolkodásom szerint a puszi az arcra történik, a szájra csókot adunk és a gyerekemet nem csókolgatom.
A kislányod még nem tudja, mi az a csók, neki ez a puszi, mert erre szoktattátok. Ő most még úgy fogja fel, hogy sok puszit adott az apukájának, mert szereti. Úgyhogy amitől most félsz, az valóban nem létezik.
Rá se kellett volna szokni.
Látod, most bajban vagytok, mert a gyerek nem fogja érteni, miért akarjátok abbahagyni. Pedig lassan kiskamasz korba ér, amikor a szájrapuszinak már egyre inkább szexuális töltete is lesz.
Magyarán megmondva: jól elcsesztétek.
Családfüggő, hogy szokás-e az ilyesmi. Akinél nem, az nyilván furcsának meg nem normálisnak érzi. Valójában érzelmi szempontból nem káros (ott, ahol amúgy ez a családi norma), fogászati szempontból nem annyira jó (a fogszuvasodást okozó bacik alapból nincsenek ott a gyerek szájában, de így betelepítheted őket; ugyanez vonatkozik a szülő által lenyalt cumira) ugyanakkor bélflóra szempontból meg pont hogy jók ezek, szóval nem lehet egyértelmű ítéletet mondani.
Figyelembe véve, hogy nálatok ez a szokás, én azt gondolom, hogy addig van rendben, amíg mindkét félnek rendben van. Tehát ha a gyerekek már nem akarják, nem szabad erőltetni, érzelmileg zsarolni ("hát nem szereted apát? Nem kérsz puszit?") és a fent leírt esetben is lehet terelni ("jó-jó-jó ez már túlzás, egy puszi elég lesz, inkább ölelj meg akkor").
Semeddig, de nem igazán értem, miért lepődsz meg, amikor TE ugyanazt csinálod.
Szerintem a lehető legvisszatetszőbb szokás :(
Apám új feleségét szívesen szájon csókolnám, pedig már vagy 35 éves.
24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!