Normális, hogy elvárja ezt anyám tőlem? Ti megvennétek?
Az előzmény röviden annyi, hogy tizenévesen meghalt apukám, ketten maradtunk anyummal és élnek nagyiék is. Èn suli mellett amikor tudtam dolgoztam, egyetemen aztán lett havi jövedelmem, persze nem sok, de a hobbijaimra tellett és adnom kellett a rezsibe. A ház közös, apum halála után elintéztük a papirokat is.
Anyumnak sosem volt sok pénze, mióta ismerem mindig panaszkodik, hogy nincs elèg, apum mellett nem dolgozott aztán lett munkahelye de mióta megismerte a mostani élettársát az ő kis vállalkozásába segit, ő ad neki valamennyi pénzt de nincs bejelentve és változó mennyit.
Még annó apukám vett egy autót, már akkor réginek szamitott, de elvoltunk vele, jogsi szerzés után néha használtam. Aztán lett párom, alig vártam, hogy saját kis életünk legyen ès másképp élhessek. Hosszú volt, sokat tanultam és két szakmát szereztem, nemrég jutottunk odáig, hogy külföldön dolgozzunk és végre van remény rá, hogy pár év múlva saját lakásunk legyen. Nehéz a mai árakkal ilyen dolgokat elérni, de minden erőnkkel azon vagyunk, nem költekezünk feleslegesen, illetve pár éven belül azért gyereket is szeretnénk, amihez szintén akarunk egy szintű anyagi biztonságot.
Ami a kérdésem lényege volna, hogy elromlott az említett autó és most anyám elvárja, vagyis kijelentette hogy vennünk kell közösen egy másikat.
Olyan alapon, hogy néha használtam, illetve nagy ritkán amikor itthon vagyunk 1-2x szükségem volt rá ha a férjem elment a miénkkel. Amikor használtam, mindig tankoltam és ha kellett, szerelőnél felesben fizettünk.
Jogosan várja-e el ezt tőlem?! Kettős érzéseim vannak, mert mint gyereke kötelességnek érzem, hogy ha tudok segítsek majd anyámon, másfelől pedig zavar is, hiszen alig birtam egyenesbe hozni a saját èletem, azt akarom építeni és nekünk sem terem csak úgy a pénz. Plusz nem az én hibám, hogy nem vállal normális munkát, amiből lenne egy kis autóra 48évesen.
Ti hogy látjátok ezt a helyzetet?
26n
Nekem is inkább a helyzet fura (persze nem tudom, hogy a kérdező mennyire sarkít vagy túloz):
Ha pénzt kérne bármire (főleg, ha csak kölcsön, míg egyenesbe nem jön, de természetesen amúgy is), akkor szó nélkül adnék a kérdező helyében is. De ebben a szituban elvárni, hogy majd a gyerek ad, nekem kicsit túlzás.
Mint ahogy pl. ha nincs pénze a számlákra, akkor adnék, de ennyi erővel elvárhatná, hogy kérdező fizesse a rezsi felét, hisz mikor hazamegy külföldről meglátogatni, akkor biztos ott lakik addig...
"erre írta, hogy “kell vegyünk ketten egy autót”."
Ok, anyu, szerintem jó ötlet, hogy a Janival ketten vesztek egy új kocsit. Mert nyilván nem azt gondoltad, hogy velem? Nem élünk egy országban sem, nekem nincs szükségem Magyarországon autóra, pláne ne, közösre
13. Nem sarkítok, csakis a tényeket írtam le a kérdésben. Konkrétan be is tudnám bizonyítani, mert szó szerint így írta le nekem.
Illetve jól látod, amikor ‘itthon’ vagyunk itt lakunk és a számlát a kezembe nyomja, vagy az asztalon hagyja, ami addig jön amíg mi itthon vagyunk. De ezt kiszoktam fizetni szó nélkül, egy villanyszámla vagy víz, 2 hèt alatt mi is használunk belőle szóval ez nem gond…
Gondolom fordított esetben az anyának se kéne segítenie a kérdezőn igaz? Hiszen milyen szemétség lenne elvárni hogy a saját anyja adjon neki pénzt igaz? Hiszen felnőtt ember, köteles megoldani a dolgait egyedül, akkor is ha beleszakad.
mert ezen az oldalon az a jellemző, hogy a szülőnek erőn felül kell támogatnia a felnőtt gyereket, de fordított estebnem már nem.
Kérdező, míg otthon laktál kért tőled anyád lakáshasználati díjat? Mivel a lakás nagy része az övé, plusz gondolom haszonélvezete is van. Gondolom nem ingyen laktál ott, aminek segítségével összegyűjtötted a kinti élethez szükséges kezdőtőkét igaz?
"Kérdező, míg otthon laktál kért tőled anyád lakáshasználati díjat? Mivel a lakás nagy része az övé, plusz gondolom haszonélvezete is van. "
Félelmetes, hogy milyen emberek vannak. Az én szüleim világ életükben azon voltak / vannak, hogy a gyermeküknek, akiket a világra hoztak minél jobb élete legyen, és nem azon hogy, albérletetpénzt szedjenek be tőle, meg lehúzzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!