Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy elvárja ezt...

Normális, hogy elvárja ezt anyám tőlem? Ti megvennétek?

Figyelt kérdés

Az előzmény röviden annyi, hogy tizenévesen meghalt apukám, ketten maradtunk anyummal és élnek nagyiék is. Èn suli mellett amikor tudtam dolgoztam, egyetemen aztán lett havi jövedelmem, persze nem sok, de a hobbijaimra tellett és adnom kellett a rezsibe. A ház közös, apum halála után elintéztük a papirokat is.

Anyumnak sosem volt sok pénze, mióta ismerem mindig panaszkodik, hogy nincs elèg, apum mellett nem dolgozott aztán lett munkahelye de mióta megismerte a mostani élettársát az ő kis vállalkozásába segit, ő ad neki valamennyi pénzt de nincs bejelentve és változó mennyit.

Még annó apukám vett egy autót, már akkor réginek szamitott, de elvoltunk vele, jogsi szerzés után néha használtam. Aztán lett párom, alig vártam, hogy saját kis életünk legyen ès másképp élhessek. Hosszú volt, sokat tanultam és két szakmát szereztem, nemrég jutottunk odáig, hogy külföldön dolgozzunk és végre van remény rá, hogy pár év múlva saját lakásunk legyen. Nehéz a mai árakkal ilyen dolgokat elérni, de minden erőnkkel azon vagyunk, nem költekezünk feleslegesen, illetve pár éven belül azért gyereket is szeretnénk, amihez szintén akarunk egy szintű anyagi biztonságot.

Ami a kérdésem lényege volna, hogy elromlott az említett autó és most anyám elvárja, vagyis kijelentette hogy vennünk kell közösen egy másikat.

Olyan alapon, hogy néha használtam, illetve nagy ritkán amikor itthon vagyunk 1-2x szükségem volt rá ha a férjem elment a miénkkel. Amikor használtam, mindig tankoltam és ha kellett, szerelőnél felesben fizettünk.

Jogosan várja-e el ezt tőlem?! Kettős érzéseim vannak, mert mint gyereke kötelességnek érzem, hogy ha tudok segítsek majd anyámon, másfelől pedig zavar is, hiszen alig birtam egyenesbe hozni a saját èletem, azt akarom építeni és nekünk sem terem csak úgy a pénz. Plusz nem az én hibám, hogy nem vállal normális munkát, amiből lenne egy kis autóra 48évesen.

Ti hogy látjátok ezt a helyzetet?

26n

2023. okt. 8. 08:21
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
95%
Vegyen autót a fickójával. Neked semmi dolgod vele.
2023. okt. 8. 08:26
 2/49 A kérdező kommentje:
Nagyièkat azért emlitettem, mert többször volt, hogy ők adtak neki pènzt. Ők rendszerint sajnálják , hogy jaj szegénynek nincs elég, mert az élettársa nem ad amennyi kell stb. Már ezt nem láttam teljesen okénak, de mivel szülei meg is értettem, segítik a gyerekük ha már felnőtt is… az én helyzetemben meg a gyerekeként várja el a segitséget, holott csak nemrég sikerült a talpamra állnom.
2023. okt. 8. 08:29
 3/49 anonim ***** válasza:
5%

Plusz nem az én hibám, hogy nem vállal normális munkát, amiből lenne egy kis autóra 48évesen.

De az igen, hogy nem vállalsz normális munkát, amiből telne segíteni anyádnak:-) Értem én, már nem kell anyád, így előbújhat belőled az önzőség. Hajrá hajrá, de majd akkor se kelljen anyád ha az unokákra kell figyelni vagy nálatok történik valami.

2023. okt. 8. 08:30
 4/49 anonim ***** válasza:
94%

Külföldön élsz a pároddal, anyud pedig itthon a pasijával, és veled vetetne magának autót???

Engem neveltek burokban vagy ez tényleg nonszensz?

(Én anyukámmal élek, apukám már meghalt, de mi inkább azon vitatkozunk, hogy ki akar fizetni valamit, nem azon, hogy ki hogy akar mindent a másik nyakába varrni...)

2023. okt. 8. 08:31
 5/49 anonim ***** válasza:
2%

Amúgy a pasi mivel jár? Neki van saját, amit anyukád nem használhat, vagy ő is azt használná, amit veled vennének közösbe?

Én, ha nagyon pattog, akkor vennék neki valami igazi csotrogányt (pár) százezerért, annyit csak kibírsz, aztán az a TIÉD lenne, de nagy kegyesen kölcsönadnád 🙃

2023. okt. 8. 08:38
 6/49 anonim ***** válasza:
11%
Mi lesz amikor pár oldal válasz után kiderül, hogy mi hogy látjuk a helyzetet?
2023. okt. 8. 08:39
 7/49 anonim ***** válasza:
90%
Azért kéne venned neki egy autót, mert párszor használtad az apukádtól örökölt csotrogányt? Ebben nincs semmi logika
2023. okt. 8. 08:45
 8/49 anonim ***** válasza:
4%

Nem a kérdezőnek kéne venni hanem az anyjával közösen.

Kérdező, ugye te se számítasz majd segítségre tőle, ha valami miatt a férjed nem tud támogatni? Na ezért nem kell nekem gyerek, nem kell még egy önző lény a földre.

2023. okt. 8. 08:48
 9/49 anonim ***** válasza:
14%
Nem kell autót venned - de nem is kell használnod az övét
2023. okt. 8. 08:49
 10/49 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nem arról van szó, hogy már nem kell anyám, írtam is hogy örlődöm a helyzeten. Nyilván, ha történt volna valami, nem lenne pénze a számlákra, kajára vagy betegség jönne szó nélkül segítenék ahol tudnék. De ebben a helyzetben úgy érzem a saját hülyesége miatt kellene én fizessek, amiért 6 éve van a férfival, konkrétan dolgozik is neki és nincs biztositva, nincs fix jövedelme, nyugdíjra nem is merek gondolni… s mire megpróbálom felépíteni az életem és spórolok, hogy elérhessek egy normális szintet máris elvár dolgokat. Èn keményen dolgoztam, gyűjtögettem, hogy legyen autóm amivel járjak, vannak akik a szülőktől kérnek rá stb na de a gyerektől, felnőtt munkaképesen?

Csak kiváncsi vagyok a véleményekre, tapasztalatokra, ezért tettem fel a kérdést…

2023. okt. 8. 08:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!