Az édesanyám egyfolytában azzal cseszeget mikor lesz már unokája, pedig még csak 28 vagyok. Mit kezdjek ezzel a helyzettel? 28/F
29 Milyenek vagyunk? Olyanok, akik nem a társadalmi elvárásoknak meg a szülők unokázásának akarnak megfelelni, hanem élik a saját életét úgy, ahogy nekik megfelel? Hallatlan komolyan.
25 évesen még bőven fiatal az ember, végigtanult egyhuzamban sok-sok évet, előtte az élet, dolgozni szeretne, karriert építeni, utazni, szórakozni. Ne csináljunk már ebből világ vége tragédiát és ne tegyünk már szemrehányást, mert nem az a legfontosabb gondolata egy fiatal 20on évesnek, hogy gyereket csináljon, mert anyu nem bír megmaradni a fenekén és unokázni akar! Attól, mert eljártunk, sőt a mai napig eljárunk néha szórakozni buliba/koncertre még egyáltalán nem voltunk/vagyunk nagyra nőtt kamaszok. Nekem pl sosem okozott gondot leállítani azokat, akik a méhemben próbálták volna turkálni, legyen az rokon, anyám/apám vagy épp ismerős. Az, hogy a kérdező nem állítja le az anyját, nem jelenti h az egész korosztály nagyra nőtt kamasz lenne.
31-es: Épp azt írtam, hogy tiszteletben tartom mindenki döntését és azt is, ha valaki egyáltalán nem akar gyereket. Nem szoktam azokat se bántani, akik 50 körül, orvosi segítséggel szülnek gyereket, de a 16 éves lányanyákat se. Magánügy. Alaposan félreértettél, én épp azt mondom, hogy nem a szülői meg társadalmi elvárások mentén kellene ezt csinálni. Csupán azt írtam le, hogy a mai társadalmi tendenciák nem tetszenek. Egyre éretlenebbek a huszonéves fiatalok. Utazni, szórakozni meg gyerekkel is lehet, a gyerekvállalás nem azt jelenti, hogy besavanyodva kell otthon unatkozni. Az apám már felül van a hetvenen és utazik Európában ide-oda.
A másik, hogy a korosztályod nagy része azt tartja bulizásnak, hogy eszméletlenül berúgnak, akár füveznek is, nem tudnak kulturáltan szórakozni, tisztelet a kivételnek. Ez engem fiatalon se vonzott (negyvenes vagyok). Aki így nevelődik, az erre rászokik és ezt a szakaszt ki akarja tolni a végtelenségig. Az elköteleződéssel is sokaknak baja van. A párjukkal se akarnak sokan együtt maradni tartósan, csak bulihaver/dugópajti az illető.
Olvastam egy érdekes orvosi cikket nemrég. Régebben a nők szülésére a 20-25 közti életkort tartották a legjobbnak, ma azt találták, hogy a 23 év alatti anyáknál is több a terhességi gond. Ezt én nem is értettem az elején, hiszen egy egészséges 20-21 éves nő optimális korban lenne a szüléshez. Kiderült, hogy ennek a korosztály életvitele az oka (bulikázás, ivászat, nem ritkán egy kis drog, promiszkuitás). Döbbenetes.Természetesen a fiatalok közt se mindenki él így, de ez nagyon gyakori lett.
Azt írod tiszteletben tartod, ugyanakkor az előző kommentedből is a szemrehányás érződött. Plusz, ha valóban elfogadnád, hogy nem mindenki akar gyereket, akkor nem jönnél azzal, hogy "gyerekkel is lehet szórakozni meg utazni". Ez a tipikus reakciók egyike, amit meg szoktunk kapni némelyektől, mikor tudomásukra jut, h nem akarunk gyereket. Aki valóban elfogadja, az annyit mond h rendben, a mi magánügyünk, a mi döntésünk. Nem áll neki érvelni, hogy de hát így meg úgy.
A gyerekkel való szórakozást és utazást meg ne hasonlítsuk már össze, mert ég és a föld. Gyerekkel bulizni menni pl egy diszkóba nem lehet, elmenni egy koncertre szintén nem lehet, utazni sem az elején, arról nem beszélve h össze sem lehet hasonlítani egy utazást gyerekkel és gyerek nélkül. De a többségnél nem is ez a fő indok, amiért nem akarnak gyereket, van mellette még másik 100. Nálunk is csak egy nagyon minimális része ez az utazás, bulizás témakör.
Mint írtam már 31 vagyok, a baráti társaságnál már nem igazán jellemző h minden hétvégén buli, pia, lerészegedés, sőt a 20as éveinkben sem ez volt a jellemző. Tudtunk mindig is mértéket tartva szórakozni.
Ellenbe volt egy csapat az egyetem illetve baráti körben is, akik elég keményen buliztak, drog, pia stb és a 80%-uk mára teljesen lenyugodott, tök normális életet élnek, egyáltalán nem akarták a végtelenségig kitolni ezt az időszakot. Elmúlt, jó volt, szép volt, de ennyi. Én sem tudok ám azonosulni és nem is tudtam sokak életvitelével, de mindenki azt csinál, amit akar, engem aztán hidegen hagy, amíg nekem direktbe ezzel nem árt.
A múltkor egy kb csapat 20on éves beszélgetését volt szerencsénk végighallgatni, undorító volt komolyan. Minden második szó trágárkodás, tesó figyelj, bzdmeg, fszfej, kva anyád, gci és amit el tudsz képzelni. Rendesen elszörnyedtünk. Na nekem ezzel inkább van "problémám", hogy sok tizen és huszonéves irtó tiszteletlen, bunkó és neveletlen, de csak reménykedni tudunk, hogy ahogy nőnek benő nekik is a fejük lágya és megtanulnak emberként viselkedni, mert amit némelyek megengednek maguknak, az borzalmas.
32-es vagyok: Képzeld, nekem sincs gyerekem, egy ideje tudatosan gyermektelen vagyok. Erre varrjál gombot.
Azt pedig azért írtam, hogy gyerekkel is lehet utazni, szórakozni, mert a szüleimmel és anno 5-6 évesen tengerparton nyaraltam, nagy élmény volt, ők is élvezték. Ha meg valaki el akar menni bulizni, akkor arra a néhány órára rábízhatja a gyerekét rokonra, bébiszitterre, stb.
Én tényleg tiszteletben tartom mindenki döntését. Leht felőlem 10 gyereke is, de egy se, ha úgy akarja. Az erőltetésről nekem is rossz a véleményem. De attól még lehet véleményem a mai társadalmi folyamatokról, még ha ez nem is tetszik sokaknak. Erre valók a fórumok, vélemények cseréjére.
13:15: indokolatlan az a piedesztál, amire helyezed magad...
Mégis mi a fenét képzelsz magadról?
34 Engem őszintén nem érdekel ki akar és ki nem akar gyereket, éppen ebből kifolyólag nem is teszek megjegyzést arra, hogy mikor lenne ideális gyereket vállalni, milyen életvitelt kéne folytatni és főleg nem jövök olyan "érvekkel", hogy de hát gyerekkel is lehet szórakozni. Lehet ja, csak százszor körülményesebb és össze sem hasonlítható a gyerek nélküli szórakozással.
Lehet véleményed igen, csak az ember egy felnőtt, értelmes embertől szerintem joggal várná el, hogy ne szemrehányóan és becsmérlően tegye mindazt ("igen, ilyenek vagytok nagyrészt, kedves mai fiatalok") és főleg ne vegyen egy kalap alá és minősítsen egy komplett korosztályt.
38-as vagyok: Érdekes, nemcsak én vagyok így ezzel:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ke..
Nem is neked kell szeretni, de ehhez a témakörhöz aztán semmilyen formában nem tartozik ide, hogy a huszonévesek milyen életformát élnek.
A írásodból folyamatosan az érződik, h kvázi sérelmezed, hogy sokan ebből a korosztályból vígan élik az életük, buliznak, szórakoznak és bizony isznak is, nem pedig az a legfontosabb elfoglaltságuk, h gyereket gyártsanak a "nagyiknak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!