Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyámmal kapcsolatban...

Édesanyámmal kapcsolatban jogos a csalódásom, vagy igaza van erről?

Figyelt kérdés

Anyukám háztartásbeli, mióta csak élek.

A családunk mindig kiegyensúlyozott volt, még most is van heti egy családi esténk, pedig már nem élek velük. A barátnőim mindig jóban voltak anyával, nekem sem voltak velem vitáim, olyan volt, mint egy idősebb legjobb barátnő.

Bármit megbeszélhettem vele én is, a barátnőim is.

Most elég nehéz helyzetben vagyok párkapcsolat-ügyileg, volt egy szakításom, de visszavágyom a (volt) páromhoz, viszont ő már szeretett volna házasságot, gyereket, közös családi otthont, nekem ezek pedig túl nagy lépések lettek volna... De hiányzik, és próbáltam anyával beszélni erről, hogy szerinte mit tegyek.

Közölte, hogy menjek vissza a volt barátomhoz, ő úgyis megadott nekem mindent és hogy már a szakításkor is mondta, hogy ez a nagy önállóságra vágyász addig lesz csak bennem, amíg rá nem jövök, hogy 300 ezres fizetésből milyen nehéz boldogulni, és ne gondoljam, hogy neki a 20 év házasság alatt ne lett volna oka soha elválni, dehát valamiből élnünk kellett és higgyem el, hogy a tanári diplomájával nem tudott volna olyan életet biztosítani, amilyet éltünk, élünk. És hogy a nagy szerelem az elmúlik úgyis, de az anyagi biztonságnál nincs fontosabb.

Ez így nagyon meglepett, mert sosem éreztem, hogy apával válás közeli szituációban lennének, meg anyám sem láttam ezt a pénzközpontúságot. Most meg kis túlzással közölte, hogy menjek vissza a volt páromhoz, mert tehetős.

Abban igaza van, hogy egyedül, a fizetésemből nem boldogulnék. De nem is az az ok, amiért hiányzik a volt párom.

Én éltem eddig túlzottan buborékban, vagy tényleg minden családot a pénz köt össze valahogy egy idő után?

Mert anya is mondta, hogy ha nem így, ahogy őt apával, akkor akár közös hitel útján, akár úgy, hogy a felek egyedül nem élnének meg, apuka nem tudna 3 gyerekre gyerektartást fizetni + magának még albérletet is stb.

2023. okt. 1. 13:41
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
63%

Anyukádnak van igaza, még ha nem is hegyezném ki ennyire az anyagiakra.

A szerelem elmúlik. Nálam már pár hónap után is. Erre párkapcsolatot nem tudnék alapozni, mert akkor ugrálnék ágyból ágyba. Ellenben egy tartós párkapcsolat alapja szerintem a szeretet és a közös célok, meg persze legyen annyi vonzalom, hogy a szexuális élet is működjön.

Egy tartós párkapcsolatban és házasságban vannak hullámvölgyek. Mi 10 éve vagyunk együtt, két gyerekünk van, és nagyjából 4-5x volt eddig, hogy komolyabb mélypontot értünk el, pl pont a gyerekek születése után. Megoldottuk. Szóval az hogy nem érezted hogy válas közelében vannak az nem azt jelenti, hogy nekik ilyen hullámvölgyük nem volt, hanem hogy nem abuzív környezetben, toxikusan drámáztak, hanem dolgoztak rajta. Ezért szoktam mindig a szemöldököm felvinni amikor jön a "gyerekeknek is jobb ha elválunk" szöveg. Mert a két fél kommunikációján múlik, hogy mi a jobb...

Az anyagi részen lehet hogy htbként ő jobban rugózik, de van igazság ebben is. Párban sokkal egyszerűbb otthont teremteni és megélni, gyerekeket logisztikázni. Tudom és tartom hogy egy nő képes legyen akár egyedül is etetni a gyerekeit, de egy normális életszínvonalat sokkal egyszerűbb párban fenntartani. Én keresek jobban a házasságunkban, képes lennék megélni egyedül a gyerekekkel akár gyerektartás nélkül is, de fájna és ezerszer meggondolnám anyagi okok miatt is, hogy kiugorjak-e. No meg az is hozzátartozik, hogy egyedülálló anyukaként stabil segítség nélkül azért baromira nem egyszerű. Van egy extrém sokat segítő (szintén htb) anyám, aki nélkül a lehetőségeink szűkebbek lennének, és akkor játszana az anyagi rész is rendesen.

A htb léthez még annyit, hogy ma nem divat már, de volt idő amikor ez sokkal általánosabb volt, valószínűleg te is közel vagy még ehhez a korosztályhoz. 32 vagyok és amikor általános iskolás voltam, az osztály kb felének az anyja tartósan otthon volt htbként. Ma ez ritkább, pont a sok széteső házasság és a gazdasági körülmények, megváltozott igények miatt. Én örülök hogy az enyém otthon volt, jó volt csak délig járni oviba, hogy otthon friss, meleg ebéd várt, vagy hogy délután türelmesen leült velem tanulni. Kamasz voltam amikor végül elhelyezkedett bő 15 évre, aztán most 2 éve újra htb, nekem segít a gyerekek körül, míg én dolgozom.

Persze az én anyám sem a munkahelyek hőse, de egyszer erről beszélgettünk az én karrierem kapcsán, és annyit mondott hogy ő soha nem érezte magát elég értelmesnek egy jobb karrierhez, így neki a munka egy kötelező rossz, hogy együnk, de semmi több. Amit 100%-ig megértek. Van egy csomó terület ahol karriert be lehet futni, de őszintén, egy gyártó soron vagy Excel tábla másolgatóként milyen szép karrierről beszélünk? Valószínűleg a kérdező anyjának nem volt álmai netovábbja a pedagógiai pálya, úgy pedig nehéz...

2023. okt. 2. 05:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!