Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyámmal kapcsolatban...

Édesanyámmal kapcsolatban jogos a csalódásom, vagy igaza van erről?

Figyelt kérdés

Anyukám háztartásbeli, mióta csak élek.

A családunk mindig kiegyensúlyozott volt, még most is van heti egy családi esténk, pedig már nem élek velük. A barátnőim mindig jóban voltak anyával, nekem sem voltak velem vitáim, olyan volt, mint egy idősebb legjobb barátnő.

Bármit megbeszélhettem vele én is, a barátnőim is.

Most elég nehéz helyzetben vagyok párkapcsolat-ügyileg, volt egy szakításom, de visszavágyom a (volt) páromhoz, viszont ő már szeretett volna házasságot, gyereket, közös családi otthont, nekem ezek pedig túl nagy lépések lettek volna... De hiányzik, és próbáltam anyával beszélni erről, hogy szerinte mit tegyek.

Közölte, hogy menjek vissza a volt barátomhoz, ő úgyis megadott nekem mindent és hogy már a szakításkor is mondta, hogy ez a nagy önállóságra vágyász addig lesz csak bennem, amíg rá nem jövök, hogy 300 ezres fizetésből milyen nehéz boldogulni, és ne gondoljam, hogy neki a 20 év házasság alatt ne lett volna oka soha elválni, dehát valamiből élnünk kellett és higgyem el, hogy a tanári diplomájával nem tudott volna olyan életet biztosítani, amilyet éltünk, élünk. És hogy a nagy szerelem az elmúlik úgyis, de az anyagi biztonságnál nincs fontosabb.

Ez így nagyon meglepett, mert sosem éreztem, hogy apával válás közeli szituációban lennének, meg anyám sem láttam ezt a pénzközpontúságot. Most meg kis túlzással közölte, hogy menjek vissza a volt páromhoz, mert tehetős.

Abban igaza van, hogy egyedül, a fizetésemből nem boldogulnék. De nem is az az ok, amiért hiányzik a volt párom.

Én éltem eddig túlzottan buborékban, vagy tényleg minden családot a pénz köt össze valahogy egy idő után?

Mert anya is mondta, hogy ha nem így, ahogy őt apával, akkor akár közös hitel útján, akár úgy, hogy a felek egyedül nem élnének meg, apuka nem tudna 3 gyerekre gyerektartást fizetni + magának még albérletet is stb.

2023. okt. 1. 13:41
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
90%
Nem csoda, hogy meglepődtél. Azt kellene javasolnia, hogy addig ne szülj, míg egy alap életet nem tudsz önállóan finanszírozni. Minden más esetben lutri, kiszolgáltatottá válsz. Neki ezek szerint szerencséje volt, nem egy bántalmazónak szolgáltatta ki magát. De erre nincs garancia, hogy te is ilyen szerencsés leszel. Tanulj, dolgozz, teremts egy alapot, legyen mire támaszkodnod ha baj van. A volt párod gyereket akar, te még nem. Semmi értelme visszamenned hozzá, pár hónap és ugyanott tartanátok a nézeteltérésekben.
2023. okt. 1. 13:49
 2/41 anonim ***** válasza:
43%

Mi a kérdés?

Te vissza szeretnél menni exedhez, ő meg azt mondja menjél. Mi a bajod ezzel?

Miért felháborodsz azon is, hogy már nem tekint kisgyereknek és komolyabb témákat is elmond neked?

Bár igazad lehet, szerintem is túlértékelt téged ez ügyben!

2023. okt. 1. 13:54
 3/41 A kérdező kommentje:

Tényleg 10/10 volt az exem, mindenféle tekintetben, legalábbis számomra biztosan (több éves kapcsolat volt, már együtt is éltünk).

És szeretnék újra vele lenni, de nem azért, hogy anyagilag biztonságban legyek... Anyán pedig azt látom, hogy ő erre az egyetlen szempontra hegyezte ki a kérdést. Igen, menjek hozzá vissza, mert a szüleim után ő is megadta nekem az anyagi biztonságot.

2023. okt. 1. 13:55
 4/41 anonim ***** válasza:
84%

Ha annyira szeretnél, akkor menj vissza az exedhez!

Anyukád például pedig tanulhatsz. Nem szülünk 3 gyereket, és szolgáltatjuk ki mind a magunk, mind a gyerekeink életét!

2023. okt. 1. 14:05
 5/41 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nem ítélkezhetünk így látatlanban anyukádról sem.

Az én véleményem az, hogy a tartós kapcsolat alapja a közös értékrendek és hasonló életcelok. Mielőtt visszamész az exedhez előbb ezt gondold végig. Mert a szerelem tényleg elmúlik egy idő után. De tartósan együtt élni csak azzal tudsz, akit mint embert tisztelhetsz, becsülhetsz, szerezhetsz, és ő is téged. Ilyen szempontból igen fontos az anyagi háttér is, hogy egy megbízható stabil életkörülményeket tudjatok biztosítani akár a családalapításhoz.

A gyerekkérdést meg kell beszélni. Esetleg kompromisszumot keresni. De ha nem értetek egyet, hiába mész vissza hozzá. A gyerekvállalás kérdése lényeges eleme a kapcsolatnak.

2023. okt. 1. 14:17
 6/41 anonim ***** válasza:
76%

10/10 volt az exed. Te pedig azért szakították, mert már komolyabb kapcsolatra vágyik veled.

Anyádnak milyen szempontjai lehetnének veled szemben, mikor szerinted is 10/10-es?

Nőjj fel!

(Bármely kapcsolatban elgondolkozhat az ember, hogy "mi lett volna, ha..." Nincs jelentősége.)

2023. okt. 1. 14:24
 7/41 A kérdező kommentje:

Nem az exemmel kapcsolatos tanácsa zavar, hanem az, hogy saját bevallása szerint is csak azért maradt apával, mert

1. nem akart dolgozni

2. nem keresett volna annyit, hogy az életszínvonalunk ugyanaz maradjon.

2023. okt. 1. 14:40
 8/41 anonim ***** válasza:
48%

Emiatt én is kilennék.

Te azt tudod tenni, hogy

1. megpróbálsz olyan munkát keresni, ahol ennél többet keresel. Ha nem jön össze, akkor képzed magad.

2. Nem szülsz 3 gyereket, hanem mondjuk "csak" egyet.

2023. okt. 1. 14:45
 9/41 A kérdező kommentje:

Ügyvédjelölt vagyok, ennél még kevesebbet is keresnek nagyon sokan… De kapok szerencsére kiegészítést, meg lakbérre nem kell költenem, ami nagy könnyebbség.

Anyáéknak sincs három gyerekük, én vagyok egyedül. De a (volt) párom 1-2 éven belül már szeretett volna gyereket, én meg úgy éreztem, 6-8 évet még várnék.

2023. okt. 1. 14:58
 10/41 anonim ***** válasza:
89%

Miért lenne ilyen minden család, azért mert a te anyád ezt mondta?? Egyikből nem következik a másik! Annyi van, hogy eddig te más képet láttál a szüleidről, és most kaptál egy szeletet a valóságból!

Az biztos, a leírtak teljesen reálisak rengeteg párkapcsolat esetében. Egy biztos, azzal tudsz mit tenni, ami rajtad múlik; ergo: neked nem kötelező nettó 300eFt-ot keresned. Az rajtad múlik, hogy mit tanulsz, és milyen szakmában, milyen munkahelyen helyezkedsz el. Nem muszáj egy férfi kitartottjának lenned. DE nagyon nagyon sok nő ezt csinálja, rengeteg szenvedéssel, megaláztatással, kiszolgáltatottsággal. De valamiért ők mégis azt gondolják, hogy megéri...

Hát tök jó, hogy neked hiányzik az exed meg vissza szeretnél menni hozzá, nade ha nem egyeznek a céljaitok, amit egyszer már végigrágtatok, akkor minek akarod húzni az idejét. Gondolkodj már.

2023. okt. 1. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!