Családtól elszakadt gyermekemet hogyan győzzem meg, rossz úton jár?
24 vagyok, sajnálom mindezt ami veletek történik, nem akarnám hogy ezen még egy fiatal lány átmnejen... sajnos valószínűleg egy lépcsőn se esett le valójában, pontosan tudom mert én is "leestem" jó párszor, meg kellett magyarázkodnom a foltok miatt. Ráadásul az illető akkor járt katonai fősulira, és nagyon tisztában volt a jogszabályokkal, sokszor gúnyolódott velem hogy nyugodtan sétáljak el a rendőrségre, senki nem fog hinni nekem, és amúgy se foglalkoznak 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel (ez 2003-2011 között volt), meg ő védett státuszt is élvez kb... én mindezt elhittem és azt is hogy az én hibám volt.
Sajnos ellent kell mondjak a pszichológusnak ezen a ponton, nyilván más ez a generáció mint az előző, viszont a bántalmazók, a nárcisztikusok jelleme nem változik, a minták szinte ugyanazok mint nálam, és a bántalmazást nem lehet "hagyni". Mert nem mindig ér úgy véget ahogy az enyém hogy ki tudtam törni, ehhez évek kellettek, meg hogy felismerjem, ez bántalmazás, addig millió könyvet, filmet megnéztem, és tudtam azonosítani az antagonistát a "párommal". Sokszor ennek pont az a vége hogy a szenvedő félnek teljesen összetörik az énképe és az önbecsülése, és kb egy báb lesz amit a nárci kedvére rángathat utána. Nekem is ultimátumot adott valami 20 éves koromban az a nyomorék hogy vagy szülök 5 éven belül, vagy mondjak le az egészről, mert Ő nem lesz öreg apuka. (Hozzá kell tennem, hogy ez időszak alatt magától, spontán megszűnt a ciklusom, szóval ilyen szintű hatása volt)
A barátnős dolog amit valaki említett, talán működhet. Én végig titkoltam, de talán a szégyenérzet miatt. Ha valaki úgy tudna rákérdezni célzottan a dologra, hogy látszik, szinte tisztában van vele, talán jobban megnyílik. Sokaknak van hasonló tapasztalata. Annyiban tényleg igaza van a pszichológusnak, hogy erre magától kell rádöbbennie, de azon kell lennetek, hogy minél előbb ráébredjen. Meg hogy nem ez az egyetlen esélye. Hogy megérdemli a normális, rendes kapcsolatot, a bánásmód pedig nem kiváltság, hanem alapvető. Kívánom nektek, hogy sikerüljön, és megszabaduljon ettől a szeméttől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!