Családtól elszakadt gyermekemet hogyan győzzem meg, rossz úton jár?
Ez egy borzasztó gonosz ötlet, de miért nem terveztek egy 2-3 napos családi kiruccanást ahová csak a lányodat hívjátok el "szűk családi kört szeretnénk" - re hivatkozva, vagy olyanra, hogy ha tudja finanszírozni magának hogy veletek jöjjön akkor persze? (mert azért lássuk be ha magának össze tud kaparni egy nyaralást a lány is pofonütve érzi majd magát, hogy neki betétre nincs pénze a palija miatt de a nyaralást kifizeti)
Azért ő is sejtheti hogyha nyaralni mentek akkor nem olyan hülyeségekkel akartok foglalkozni, hogy ki mit csinált rosszul. Visszahozhatnátok neki olyan kedves emlékeket amik észheztérítik kicsit.
Szóval így vagy úgy, de elérhettek ezzel nála olyan hatást amire pont szüksége van.
Figyelj, az első kapcsolatomban én is voltam nagyon hasonló helyzetben, és egy borzalmas, nagyon bántalmazó kapcsolat volt egy kontrolláló nárcisztikussal, amiből csak 8 év alatt sikerült kimenekülnöm. Annyi különbséggel, hogy nekem nagyon rossz volt a családi háttér is, sose kaptam szeretetet, és azt hittem hogy engem nem lehet, amikor valaki elhitette velem hogy szeret, azt hittem más nem tudna, ezért akkor se hagytam el, amikor a józan eszem már rég tudta, hogy ez nem szeretet, nem kapcsolat. Éveken át hazudtam, erőltettem mosolyt magamra, hogy tökéletes minden, pedig csak nem láttam, hogy lehetne megszabadulni.
Nálatok eszerint más a háttér, de lehet az alapvető probléma ugyanaz. Valami miatt megrendülhetett az alapvető bizalom, azt hiszi hogy az első szerelemnek márpedig az utolsónak kell lenni, és csak pörög lefelé egy spirálban. Ha még bántalmazzák is, akár lelkileg, akár fizikailag, az ilyen állapotban nem menekülésre készteti, hanem elhiteti vele hogy ennyit ér. Az a baj hogy nagyon tapasztalatlan még, mert évek alatt rájönne hogy ez nagyon nincs jól így. Az is nagyon aggasztó, hogy szinte még a szabad mozgását is korlátozzák.
Az is nagyon jó amiket eddig mondtak. De próbálj alkalmat teremteni mégis, hogy kettesben tudjatok beszélni. Kérd meg, hogy jöjjön el veled vásárolni, kiválasztani valamit. Ne hagyjátok hogy a pasija vegye át a beszélgetést! Akkor sincs joga korlátozni, ha már felnőttkorú a lányod. Hívd ki a konyhába, kérdezz rá egyenesen. Ne viselkedjetek úgy, mintha máris győzött volna az a rohadék. Az apja helyében őt be se engedném a házba. Nyilvánvalóan bántalmazzák.
Én nem tudok olyan tanácsokat adni, mint egy szakmabeli, de esetleg keressetek fel egyet, és kérjetek tőle is tanácsot. Inkább előbb mint utóbb belemanipulálják egy házasságba, és esélye se lesz kitörni ebből.
Lenyomozza a párját hogy hol van?! Ne is haragudjon a világ de aki ezt kitalálta egy beteg állat, és ha a kiszemeltem ezt akarná a telefonomra rakatni nem hogy otthagynám de még be is mosnék neki. Ennél nagyobb red flaget kitalálni sem lehet.
Egyet értek az utolsó válaszolóval, ez már k*rvára gyanús nekem hogy mi folyhat köztük ha ennyire megalomán a pasi.
Ajánlom a kiscsajnak ezt az oldalt, itt szakértőkkel tud beszélni a bántalmazásról, és ráadásul pánikgomb is van amit meg lehet nyomni hogy ne lássa a csávó a képernyőn ha esetleg betoppanna.
Ezekből az elcsöpögtetett infókból hogy nem megy sehova a párja nélkül, lenyomozza hol van, ő mondja meg mikor mehet ezek a leg aggasztóbb dolgok amik történhetnek. Lehet a helyedben én már összecsődítettem volna a barátaimat hogy elbeszélgessünk a fiatalemberrel hogy "már pedig az én lányom nem a tulajdonod, nem nyomozhatod le, és főképp nem mondhatod meg neki mikor induljon hozzád vissza a SAJÁT családjától.
Nekem is féltékeny a párom, és egyszer mondta hogy "én is átnézhetném a telefonodat..." Én meg ott szakítottam félbe hogy "Khm. NEM, ugyanis elviekben a párom vagy nem a börtönőröm és hidd el azt csinálok amit akarok, AMIKOR akarom, és ha nem képes tiszteletben tartani a privát szférám lehet húzni mint a vadkacsa"
Az én kapcsolatomból is lehetett volna nagyon toxikus kapcsolat csak nem hagytam hogy azzá fajuljon. Ha ezek nincsenek lekommunikálva vagy nem érti meg a csávó két dolog történhet: Vagy a lány egy szürke félős kisegér lesz aki képtelen önállóan cselekedni, vagy a csaj fölszívja a taknyát és azt mondja a csávónak hogy "tudod mit? b**szd meg magad!" És ha innentől zaklatássá fajul a dolog értesíteni kell a hatóságokat, és jogi útra lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!