Családtól elszakadt gyermekemet hogyan győzzem meg, rossz úton jár?
Hát nyilván, ötös, te már csak tudod. Nem ketten vagyunk testvérek és pont nem én voltam a kivételezett. És érdekes módon addig nem volt a családdal semmi baja, míg ez a fickó a képbe nem jött. De hiszen te mar csak tudod, hiszen ismersz minket. Ja nem.
Semmi alapja nem volt a hazugságainak. Értsd úgy, a háziorvosnak azt mondta, apám verte meg a férjét, amikor azt a haverjai verték meg, mikor apánk akkor már évek óta nem élt.
De volt, akinek azt mondta, hogy kikötve tartottak mindhármunkat a szülők a kertben. Lehet, hogy ez nekem is feltűnt volna, nem?
Vagy hogy nem voltak tiszta ruháink, éhesen jártunk iskolába, amit a tanárok is észrevettek volna, ha igaz lett volna.
Ezeket gőzöm sincs miért találta ki, de valóságalapja nem volt.
19 éves koráig teljesen rendben élt velünk, ez a fickó kb két hónap alatt kiragadta a családból és pl arra is rávette, hogy lopjon neki vodkát...
Kilences voltam.
Most nem ezzel kellene törődni, hanem azzal, hogy vissza merjen hozzátok menni. Szájatokat befogni, nem kritizálni, beszólogatni, én-megmondtam-ozni, hogy-nézel-ki-lányom-ozni, már-megint-mennyit-fogytál-ozni. Akkor sem, ha tényleg fogy, rémesen néz ki és hasonlók. Csak azzal szabad most törődni, hogy legyen bátorsága hazamenni, ne az legyen, hogy ugyan onnan már eljönne, de haza sem mer menni, mert majd mit szóltok.
Ha találkoztok, beszéltek vele, csak a szereteteket érezze, hogy rátok számíthat (ez nem azt jelenti, hogy elkezditek pénzelni a pasiját meg a családját!), az ajtó nyitva.
Reméljük idővel visszajön hozzátok, akkor pedig szintén csak örüljetek neki, ne kezdjétek el nyasztatni mindennel.
Mivel vannak közös ismerőseitek (gondolom innen jön vissza az infó a füllentésekről) közöttük is érdemes lenne elhinteni az információt, hogy igen, most külön költözött, de bármi is történt azóta, szeretettel várjátok vissza.
(#1 vagyok)
"És érdekes módon addig nem volt a családdal semmi baja, míg ez a fickó a képbe nem jött."
Kedves 11-es. Akár én is írhattam volna ezt! Mindenki szerint gyönyörű a lányom, száz barátot is talált volna magának, de tervei voltak, egyetemre szeretett volna menni, ezért sokat tanult, kiemelkedő volt sportolásban is. Szeretet járni edzésekre. Céljai voltak. Ma már semmi! Imádta a testvéreit. Most senki nem kell a családból, még a nagyszülők sem. A párja nagymamáját kísérgeti boltba, miközben az igazi mamája belehal a bánatba, hogy feléje se néz! Ha néha előkerül, kitalált történetekkel hozakodik elő, amiről később mindig kiderül, nem igazak. Akármerre megy diákmunkára, mindig kipenderítik onnan. Állítólag visszabeszél, kötekedik, csúnyán beszél másokkal. Eltűnt belőle az a szerethető, aranyos lány, aki volt.
Ha megengeded, néhány olvasnivalót szeretnék ajánlani:
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
Eric Berne: Emberi játszmák
Gondolom most a testvérek is sérülnek, vigyázz rájuk is, nehogy azt érezzék, ők most mindegyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!