Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Leszázalékolt fiam meg akar...

Leszázalékolt fiam meg akar halni emiatt vagy a betegsége okozza ezt?

Figyelt kérdés

42 éves. Bipoláris depresszió és szívbetegség miatt le van százalékolva 10 éve. Mellette dolgozott eladóként amíg a vállalkozás meg nem szűnt 3 éve ahol dolgozott, azóta semmi munkát nem talál, szóba se nagyon állnak vele a betegsége miatt, beteg dolgozni akar. Mióta nem dolgozik sokkal rosszabb állapotba került, pénze se nagyon van. Nagyjából év eleje óta már látszik feladta, már nem keres, nem pályázik, csak ül vagy fekszik a szobájában, esetleg filmet néz, nem igazán beszélget már velünk sem.

Voltunk a pszichiáterénél, elküldte pszichológushoz, semmit nem javult az állapota. Sőt mostanában dührohamai vannak ha valami sikertelenség éri és azt kiabálja akkor hogy meg akar dögleni, szó szerint

2023. szept. 26. 18:14
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
85%
Nem csodálom hogy már ennyire emgviselte lelkileg is. :S
2023. szept. 27. 01:36
 22/33 anonim ***** válasza:
26%
Fejlessze magát más irányba, basszus, ha nem emelhet nehezet, nem tud pakolni.
2023. szept. 27. 04:58
 23/33 anonim ***** válasza:
25%

Azt akartam írni, mint az utolsó!

Kicsit hisztinek érzem. Én a 6. szakmán gondolozok mi legyen, mert az előtte való 5 kalap szart sem ér már.

Voltam 2x öngyilkos is de nem sikerült szóval én se mondanám magam mentálisan éppnek.

Mindenki saját maga sorsa kovácsa

2023. szept. 27. 05:33
 24/33 anonim ***** válasza:
60%

[link]

van egy ilyen oldal, kicsit idétlen a neve, de direkt megváltozottaknak lett kitalálva

szerintem egy kutya vagy macska sokat segíthetne az állapotán

2023. szept. 30. 19:11
 25/33 anonim ***** válasza:
62%
Bár nem tudom, mi pontosan a szívbetegsége, de mind a depresszió, mind a szívbetegség gyógyításával, kezelésével kellene először próbálkozni. Remélhetőleg nem gyógyíthatatlan egyik se. Ha ez nem járható út, akkor inkább az önfoglalkoztatásban lenne célszerű gondolkozni (valami egyéni vállalkozás), mert akkor nincs főnök, nincs állásinterjú. Ha pedig akut öngyilkossági veszély van, vedd fel orvosokkal a kapcsolatot, mert különben megteheti.
2023. okt. 1. 00:13
 26/33 anonim ***** válasza:
18%
Kutyasétáltatást kellene vállalnia. Hasznos lesz a kutyusnak, gazdijának, a kutyák nagyon jó társaság, plusz pénzt keres. Nem tudom, hogy a hosszabb gyaloglást bírja-e.
2023. okt. 12. 07:32
 27/33 anonim ***** válasza:
89%
Évtizedes kutyasétáltató tapasztalattal: bizonyos méretű kutyánál izom is kell hogy meg tudja az ember tartani. Jöhet szabadon bóklászó kutya ami verekedést eredményezhez, szét kell őket szedni stb. Nem beszélve a fóbiásokról akikre ha közelről ráugat a kutya azt úgy adják elő a "clubban" hogy kutyatámadás érte őket. Ne a filmekből induljon ki senki hogy ez full feltöltődés meg ismerkedési lehetőség ....
2023. okt. 12. 13:44
 28/33 NTBS ***** válasza:
27%
Inkább a betegsége.
2023. okt. 12. 15:42
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ilyen esetekben sokszor nem az váltja ki önmagában a rossz gondolatokat, hogy valaki beteg, hanem az, hogy a leszázalékolás és a sikertelen elhelyezkedési kísérletek miatt ezek az emberek egyrészt felmérik, hogy egyszer nyomorba is kerülhetnek. Valamint egy negyvenes embernek az is rossz, hogy a szülője tartja el részben vagy egészben, egy ilyen korú férfi ezt kifejezett szégyenként élheti meg. Emiatt sokszor a nőknél is sikertelenné válnak, nem találnak partnert, nem ritkán a barátaik is elhagyják őket. A magány tovább rontja az állapotukat. Leszázalékolt státusszal sokan azt is érezthetik, hogy már semmi változásra nem számíthatnak, egy negyvenes embernek az is őrjítő, hogy már nincs perspektívája. A kilátástalanság is nyomasztó. A depresszió önmagában is generálhat öngyilkossági szándékot, de legtöbbször a szegénység és a kilátástalanság az, ami felerősíti az ilyen gondolatokat.
2023. okt. 12. 17:17
 30/33 anonim ***** válasza:
91%
29 Igen. És ha valakinek elmondják, jönnek a keselyűk.
2023. okt. 12. 17:23
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!