Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Leszázalékolt fiam meg akar...

Leszázalékolt fiam meg akar halni emiatt vagy a betegsége okozza ezt?

Figyelt kérdés

42 éves. Bipoláris depresszió és szívbetegség miatt le van százalékolva 10 éve. Mellette dolgozott eladóként amíg a vállalkozás meg nem szűnt 3 éve ahol dolgozott, azóta semmi munkát nem talál, szóba se nagyon állnak vele a betegsége miatt, beteg dolgozni akar. Mióta nem dolgozik sokkal rosszabb állapotba került, pénze se nagyon van. Nagyjából év eleje óta már látszik feladta, már nem keres, nem pályázik, csak ül vagy fekszik a szobájában, esetleg filmet néz, nem igazán beszélget már velünk sem.

Voltunk a pszichiáterénél, elküldte pszichológushoz, semmit nem javult az állapota. Sőt mostanában dührohamai vannak ha valami sikertelenség éri és azt kiabálja akkor hogy meg akar dögleni, szó szerint

2023. szept. 26. 18:14
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
A magánorvosok és terapeuták biztosan sokkal jobbak, mint az államiak, ezt aláírom, biztos hatékonyabban dolgoznak, de sajnos mi ezt nem engedhetjük meg magunknak, pedig higgyétek el semmi luxusra nem költünk, csak épp én is meg a férjem is egyszerű munkásemberek vagyunk.
2023. szept. 26. 20:06
 12/33 anonim ***** válasza:
75%

Nem vele van a baj.

Csak nem találja a helyèt cèljat a világban.

Úgy èrzi valószínű leírták.

Nem tud versenykèpes lenni a betegsège nyyomora miatt ès el felnyomja az agyát. Ezèrt vannak dührohamjai.

Ne kezeljètek gyermekkènt ,mert ez csak olaj a tűzre.

Olyan melót kellene vállalnia szerintem ami nem megszaggató fizikailag. ès ha lehet magának tud belőlle valami pènzt kitermelni.

Pl: weboldal kèszítès,, (fèl ève könyörgök programozóknak hogy csináljanak már cègemnek egy weboldalt) Aki komoly az meg se mozdul 50-60 ezerèrt ,mert nagy cègeknek ügyelnek 700èrt.. Vagy el tud menni biztonsági őrnek telepőrnek stb. (bár ahhoz ki kell seggelni egy tanfolyamot)

De rengeteg ilyen lehetôsèg van.

Ez a bemegyünk a gyárba 6-2ig meg ilyenek már nem opció. "Ott az egèszsèges embert is szèthajtják ès eldobják.

Eladónak meg mindíg a leg szebb legjobb legmagasabb kèpesítèsű egyèneket veszik fel, meg ilyen cicababákat.

Ott lapdába se lehet rúgni.

Olyat kellene kitalálni amibe otthonról is bele lehet fogni ,nem túl nagy befektetèssel.

Amikor jobb passzban van dobd be ezt neki. Ha elsőre nem is reagál rá ,majd gondolkodik rajta hidd el.

Megnyugtatáskèpp engem az Mc donald,s-ba fiatal koromba ,nem vettek fel mosogatni.

Ezen már utólag röhögök ès ezzel pèldálózom ha látom valaki magaalatt van.

2023. szept. 26. 20:07
 13/33 anonim ***** válasza:
72%
Bokréta Manufaktúra Zrt-nek nézzetek utána. Családi vállalkozásból nőtte ki magát, állítólag családias légkörű, kerámia tárgyakat értékesítenek. Eladóként hátha alkalmaznák a fiatokat.
2023. szept. 26. 20:26
 14/33 anonim ***** válasza:
88%

Azt sajnos tudom, hogy az emberek többsége nem engedheti meg magának a magánorvosi ellátást. Tudom, milyen árban vannak ezek. :(

Amit én még problémának látok, az az, hogy ő kizárólag csak (közepes, vagy nehéz) fizikai munkában gondolkodik. Azt kellene elfogadni, hogy tetszik vagy sem, változott az élete, és bár nem tudom, mennyit lehetne a szívén még javítani, de egyelőre az elveszett lehetőségek helyett új lehetőségek, új irányok keresését kellene célba venni. Ha egy fáradékony, fizikailag beteg ember csak fizikai munkára jelentkezik, akkor 100%, hogy csak elutasítást fog kapni, hiszen ott a munkakör feltétele a jó kondíció. Nyilván más, szellemi munkákhoz meg szakirányú végzettség kell, szóval ez így egy ördögi körnek tűnik, de - régebben legalábbis - a munkaügyi hivatal szokott szervezni támogatott képzéseket. Nem tudom, hogy ez most még létezik-e, de ha igen, akkor talán érdemes lenne egy próbát tenni. Nyilván olyan területen, ami nem igényel komolyabb fizikai kondíciót.

2023. szept. 26. 20:45
 15/33 anonim ***** válasza:
17%

Ha szereti az állatokat, kutya/macskatenyésztés? Nem szaporítás, hivatalosan, kennelnévvel.

Én depressziós voltam, plusz enyhe Asperger. A kutyatenyésztés megváltoztatta az életem.

2023. szept. 26. 20:57
 16/33 anonim ***** válasza:
0%
Szinte kizártnak tartom, hogy egy 1-2 szobás lakást ne tudna kitakarítani tisztességesen napi 4-6 óra alatt. Sokan keresnek takarítót, akár férfit is. A családunk több tagjához járó fiatal takarítónő napi 4-5 óra munkáért kér 15-20 ezer Ft-ot.
2023. szept. 26. 21:39
 17/33 anonim ***** válasza:
90%

#16: Te kizártnak tartod, és ezek szerint fogalmad sincs arról, hogy mit jelent egy súlyos szívbetegség. Nem, ő nem fog tudni puccba vágni egy lakást még 4-6 óra alatt sem.

Ráadásul.. nem tudom, ti hol éltek, de az átlag takarítói óradíj messze elmarad az általad vázolt 4 ezer forinttól.

2023. szept. 26. 21:43
 18/33 anonim ***** válasza:
19%
Sajnos mintha engem írtál volna le.
2023. szept. 26. 22:09
 19/33 anonim ***** válasza:
92%
Ha nem találtok neki megfelelő könnyű munkát ti, nem sok esélye van. Ilyen állapotban ő nem fog találni. Kell neki az elinduláshoz az hogy meglegyen az a munka ami neki való. Nincs mese, családilag kell keresni, max majd levonjátok a béréből. Ilyen a család, összefognak (elvileg).
2023. szept. 26. 22:13
 20/33 anonim ***** válasza:
54%
Megpróbálkoznék a számítógéppel, de nem hivatalos tananyagként, hanem úgy, hogy valaki elmagyarázza a saját szavaival ő pedig leírja. Ha ezt lenyomom, az van stb. Nem kell neki ECDL tananyagot megtanulni, csak felhasználói szinten elég tudni. És egy alapszintű laptoppal akár a netre is felmehet, ő is eladhat ott bármit, beszélgethet a chaten keresztül stb. Én is egyedül vagyok, de ez mentett meg a depressziótól.
2023. szept. 26. 22:56
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!