Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az emberek miért szeretnek...

Az emberek miért szeretnek "hagyományos" életet élni?

Figyelt kérdés
Nekem kb. egyik se jön be a hagyományos élet jellemzői közül, míg a legtöbben kifejezetten kívánják őket. Kezdeném azzal, hogy nem akarok monogámiában élni, és gyereket se akarok vállalni. Nem életcélom, hogy sokat keressek, és kifejezetten zavarnak azok az emberek, akik azért keveslik a fizetésüket, mert a gyerek ellátásán túl még családi házra és autóra is gyűjtenek. Nem szeretem a karácsonyt, mások meg nemcsak szeretik, hanem egyenesen akkor tartják méltóképpen megünnepeltnek, ha sikerül egy hatalmas ökológiai lábnyomot hagyniuk maguk után.
2023. szept. 24. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:
100%

Számomra a divat szitokszó, vagy legalábbis erősen negatív jelentéstartalma van. Annak kifejezése, hogy tömegek a sulykolt elvárásnak engedelmeskedve pár évente váltogatják a stílusukat, olykor az én szememben kifejezetten ízléstelenül. Nincs tetkóm se. A kereskedelmi tévéket sosem néztem (tizenvalahány éve már semmilyen tévét), a trendi netes műsorokat sem követem, és rádiót is ritkán hallgatok. Nem vagyok fenn a közösségi médiában. Nem szeretnék százezres telefont és egyéb státusszimbólumokat magamnak.

Sok tekintetben tehát ellentétes vagyok a manapság sulykolt emberképpel. Ezzel szemben a tradicionális élet híve vagyok: a sírig tartó hűségé, a gyermekek felneveléséé, az egymásra figyelésé.

21-es, 68-as voltam

2023. okt. 1. 10:46
 72/80 A kérdező kommentje:

Szerintem ha körbekérdezősködsz, 10-ből 10 ember különbnek tartja magát a többieknél, pedig 9-en egyáltalán nem különbek.

A leírásod alapján te egy teljesen tipikus ember vagy a 9-ből. A "mit nem csinálsz" felsorolásodban semmi feltűnő nincs. Nincs tetkód? Ha nem tűnt volna fel, másnak sincs. Nem nézel kereskedelmi tévét? Mások is egyre ritkábban. Rádiót még annyian se.

A tradicionális élet hívéről számomra az egyszerű proli jut eszembe, akinek egyetlen teljesítmenye az életben, hogy gyereket csinált, és csak egy emberrel szexelt az elmúlt 40 évben.

2023. okt. 2. 23:01
 73/80 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mondtam, hogy bármiben különb lennék. Azt mondtam, hogy sok dologban szembemegyek a korszellemmel – ettől még nem tekintem birkáknak a tömeget.

Ami az utolsó bekezdésedet illeti, számomra a hűség nagyon nagy erény, a gyermeknevelésnél pedig nem tudnék nemesebb, szebb feladatot említeni. Nem tudom, mi az, amit ennél „nagyobb teljesítménynek” tekintesz. Egy Nobel-díj? Több évtizedes hírnév? Nekem ezek se érnek fel hozzá.

2023. okt. 3. 10:47
 74/80 A kérdező kommentje:
Szerintem meg totál felesleges olyan gyerekeket felnevelni, akik majd a SPAR-ban ülnek napi 8 órát egy olyan feladat miatt, amit gépek is el tudnak végezni.
2023. okt. 3. 11:00
 75/80 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem meg totál felesleges olyan gyerekeket felnevelni, akik majd a SPAR-ban ülnek napi 8 órát egy olyan feladat miatt, amit gépek is el tudnak végezni."

Akkor ne nevelj!

Jogod van a véleményedhez, jogod van eldönteni, hogy akarsz-e gyereket, akarsz-e hagyományosnak mondott értékrendet követni vagy másképp élnél. Amíg nem mások kárára vagy nem törvénybe ütköző módon teszed, szíved joga és senkinek sincs beleszólása.

De voltaképpen a kérdéseddel mi a célod?

Mindenki úgy él ahogy akar vagy/és ahogy tud.

Nyilván el kell jutni egy szintre ahhoz, hogy az ember felismerje, hogy az életének mely részét élné másképp, mint ahogy pillanatnyilag éli és ekkor el tud kezdeni dolgozni azon, hogy ezt megváltoztassa.

De ahogy te sem veszed jó néven, ha más akarja megmondani neked, hogy mit tarts fontosnak, ugyanígy van ezzel más is.

Szóval mégegyszer: nem értem a kérdés célját.

2023. okt. 3. 12:12
 76/80 A kérdező kommentje:
Jól értem, hogy te az értéktelen emberek felnevelésenek szent jogáért harcolsz most?
2023. okt. 4. 07:32
 77/80 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésre válaszolva: az emberek azért szeretnek „hagyományos” életet élni, hogy boldogok legyenek, és ne olyan szerencsétlen barmok, akik az elcseszett életük miatti frusztráltságukat efféle kérdésekben, idióta provokációkban élik ki, és – Adolf Hitler, Joszif Sztálin és Mao Ce-tung szellemiségében – vindikálják azt a jogot, hogy megmondják, melyik ember értéktelen.
2023. okt. 4. 14:50
 78/80 A kérdező kommentje:
Hát nézd, szívesen átadom a jogot, hogy megmondd, melyik ember értéktelen, de akkor mondjál is valami értelmeset, és ne intézd el azzal a közhellyel, hogy minden ember értékes.
2023. okt. 4. 14:58
 79/80 anonim ***** válasza:
100%
Mi az ember értékmérője? Hogy milyen gazdag? Hogy milyen híres? Hogy mennyi időn át őrződik meg az emlékezete? Hogy hány embert nevelt fel? Hogy mennyire hasznos a szűkebb környezete, a társadalom vagy az emberiség számára? Hogy hányan szeretik?
2023. okt. 4. 20:04
 80/80 A kérdező kommentje:
Hát te pl. elítéltél három embert az előző hozzászólásodban, csak van valami mércéd, ami miatt ezt tetted.
2023. okt. 4. 20:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!