Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az emberek miért szeretnek...

Az emberek miért szeretnek "hagyományos" életet élni?

Figyelt kérdés
Nekem kb. egyik se jön be a hagyományos élet jellemzői közül, míg a legtöbben kifejezetten kívánják őket. Kezdeném azzal, hogy nem akarok monogámiában élni, és gyereket se akarok vállalni. Nem életcélom, hogy sokat keressek, és kifejezetten zavarnak azok az emberek, akik azért keveslik a fizetésüket, mert a gyerek ellátásán túl még családi házra és autóra is gyűjtenek. Nem szeretem a karácsonyt, mások meg nemcsak szeretik, hanem egyenesen akkor tartják méltóképpen megünnepeltnek, ha sikerül egy hatalmas ökológiai lábnyomot hagyniuk maguk után.
2023. szept. 24. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/80 A kérdező kommentje:
Nem ide akartam írni, de sebaj. Majd megtudjuk a gyerekes szülők gondolatait is.
2023. szept. 24. 10:19
 2/80 anonim ***** válasza:
45%
Mert birkaszellem van
2023. szept. 24. 10:24
 3/80 anonim ***** válasza:
36%
A leírtak alapján te mész szemben az autópályán, de szerinted mindenki más... A rossz hírem az, hogy benned van a hiba
2023. szept. 24. 10:30
 4/80 anonim ***** válasza:
93%

Az a jó hírem van, hogy te is, és más is szabadon döntheti el, hogy milyen életet akar élni.

Így nem kell ezen filozz, csak válaszd azt, amit te helyesnek gondolsz.

2023. szept. 24. 10:33
 5/80 anonim ***** válasza:
88%
Nem igazán jött le ebből, hogy te hogy is élsz valójában, de szerintem azért igyekeznek "hagyományos" életet élni az emberek, mert az viszonylag biztonságosnak tűnik és elérhető.
2023. szept. 24. 10:37
 6/80 anonim ***** válasza:
81%

A család fontossága az evolúciós folyamat eredménye, aminek része a gyereknemzés, a fajfenntartás. Természetes, hogy mivel fejlett társadalomban élünk, már jóval előretekintőbbek vagyunk, nem szülünk a semmire gyereket stb. és elvárható, hogy valaki felismerje magában, hogy nem alkalmas, vagy nem szeretne családot alapítani.

Teljességgel hibás állítás azonban amit a kettes és te is mondasz, hogy ez csupán birkaszellem, vagy egy "hagyományos életmód" csupán, amin túl kellene lépni.

Ha 10-ből 1 ember szeretne a saját nemével szexelni, még a maradék 9-nek nem kell őt követnie csak azért, hogy túllépjünk a "hagyományokon". :)

2023. szept. 24. 10:38
 7/80 anonim ***** válasza:
77%
Én a saját utamon jártam mindíg! 40+ vagyok olyan félnomád féle.. nem érdekel más hogy él, de én annál érdekesebb vagyok másoknak.. nem értenek meg és lenéznek az egyszerű életem miatt!
2023. szept. 24. 10:38
 8/80 anonim ***** válasza:
98%
Egyrészről teljesen oké, hogy különbözőek vagyunk, de az a gondolatmenet, hogy ha valaki valamit akar, akkor azért rossz ember? Nonszensz
2023. szept. 24. 11:07
 9/80 anonim ***** válasza:
91%
Azt fogalmaztad meg, hogy mit nem szeretnél, de ez édeskevés egy életre. Jó lenne, ha inkább arról lenne képed, hogy milyen utat szeretnél bejárni, és mitől lennél elégedett a sorsoddal. Ez így elég céltalan.
2023. szept. 24. 11:08
 10/80 anonim ***** válasza:
83%

Az emberiség (és úgy általában az élőlények) legbelsőbb alapszükséglete a biztonságra és a túlélésre törekvés, egész egyszerűen így vagyunk kódolva. Az, hogy hosszú évmilliók során erre milyen megoldások születtek társadalmi szinten, megmutatja pl. a történelem, de ez nem jelenti azt, hogy az egyének szempontjából ezek a megoldások minden szempontból ideálisak voltak. Vannak/voltak olyan társadalmak, ahol pl. a monogámia nem volt elvárás. Az, hogy milyen házad van, van-e autód és ha van, milyen, annyit mutat (elméletileg), mennyire tudsz anyagi biztosnságot nyújtani? Annak is megvan az irodalma, miért alakultak ki a ma ismert, elfogadott társadalmi normák, miért lett fontos a család, mint legkisebb társadalmi egység, miért biztonságos az utódok számára a monogámia, miért fontos a felhalmozás, stb, stb.

Persze, jogodban áll kilógni a sorból, de azt is tudmásul kell venned, hogy a társadalom kiveti magából azokat az egyéneket, akik nem fogadják el az adott társadalmi normákat, amibe beleszülettek.

A Karácsony megüneplése olyan módon, ahogy azt a fogyasztói társadalmak jónak látják, szerintem egy másik téma, de kb. értem, mi ezzel a problémád.

2023. szept. 24. 11:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!