Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az emberek miért szeretnek...

Az emberek miért szeretnek "hagyományos" életet élni?

Figyelt kérdés
Nekem kb. egyik se jön be a hagyományos élet jellemzői közül, míg a legtöbben kifejezetten kívánják őket. Kezdeném azzal, hogy nem akarok monogámiában élni, és gyereket se akarok vállalni. Nem életcélom, hogy sokat keressek, és kifejezetten zavarnak azok az emberek, akik azért keveslik a fizetésüket, mert a gyerek ellátásán túl még családi házra és autóra is gyűjtenek. Nem szeretem a karácsonyt, mások meg nemcsak szeretik, hanem egyenesen akkor tartják méltóképpen megünnepeltnek, ha sikerül egy hatalmas ökológiai lábnyomot hagyniuk maguk után.
2023. szept. 24. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
72%
én teljesen egyetértek veled, nem kívánom a hagyományos életet se a gyereket se pedig az otthon ülő háziasszony szerepét, az egyetlen amire vágyok egy olyan élet ahol nem a kell a pénz miatt aggódnom és bármit megtudok magamnak adni, nem függök másoktól stb. lehet hogy az ilyen felfogásúakból lesznek a magányos emberek akiket kirekesztenek, de ha valaki nemtud átlagos lenni, nem elégíti ki az ami mást, arról szintén nem tehetünk
2023. szept. 24. 12:55
 32/80 anonim ***** válasza:
91%

Már az hagyományos az életedben, hogy másokkal foglalkozol. Így értelmetlen a kérdés. Ha van egy út, amit választottál, miert kell megerősítés?

Mindenki magával foglalkozzon a párizsi módszer szerint. Ne a másikkal, meg a harmadikkal, mert abból semmilyen előrelépés nincs.

Ennyi.

2023. szept. 24. 12:58
 33/80 anonim ***** válasza:
94%

A 11-es kommented szerint primitív gondokodású, birkaszellemű az, aki elfogadja a társadalmi normákat. Szerinted aki gyereket vállal, az csak gyerekgyáros lehet ész nélkül? Miért képzeled magad felsőbbrendűnek pusztán azért, mert kilógsz a sorból és miért fontos számodra, hogy elfogadják a gondolkodásmódodat azok, akiket te tulajdonképpen lebirkázol?

A Karácsonyos problémád nem annyira egyedi ám, másoknak is vannak hasonló érzéseik, készült róla film is, ez a Grincs :).

2023. szept. 24. 13:07
 34/80 anonim ***** válasza:
100%
29-es és kérdező. Miért, gyerek nélkül nem lehet családi házban élni? Tényleg nem értem, mi a baj a családi házzal, csak a neve családi, igazából hívhatnánk kertes háznak.
2023. szept. 24. 13:09
 35/80 anonim ***** válasza:
88%
Szíved joga úgy élni ahogy neked megfelel. Amúgy valami klíma aktivista vagy? Az ökolábnyom miatt kérdezem.
2023. szept. 24. 13:19
 36/80 anonim ***** válasza:
18%

Egyedül minek családi ház?

Vágni a füvet, gazolni, én egy percet se akarok ilyesmire pazarolni az életemből.

2023. szept. 24. 13:26
 37/80 A kérdező kommentje:

Egy kertes bungaló szerintem semmiképpen se családi ház. Aki egyedüli létére családi házat akar, az pont ugyanaz az embertípus, aki luxusautót meg úszómedencét akar magának.

2023. szept. 24. 13:34
 38/80 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, a munkakörömben előírás, hogy még ablak sem lehet az irodán. Bocsásd meg nekem, hogy még úgy is, hogy egyedül élek, szívesebben vagyok egy kicsi kertes házban, mint egy nyolcadik emeleti panelben.
2023. szept. 24. 13:37
 39/80 anonim ***** válasza:
76%
Az ingatlanhirdetésekben családi háznak hívják az 50nm-es másfél szobás házakat is. Szerintem az max egy párnak való, annál nagyobb családnak semmiképp.
2023. szept. 24. 13:50
 40/80 anonim ***** válasza:
80%

Nem akarsz monogám életet, családot. Értem. Nem hajtasz sok pénzre, azt is értem. Ezekből az következik, hogy egy társait váltogató/egyedül élő, pusztán az alapszükségleteket kielégítő életet szeretnél? Mert az így monoton lesz és unalmas.

Tulajdonképpen mire vágysz? Mik a céljaid? Gondolom, ez utóbbiak csak vannak.

Mindentől, mindenkitől független, szabad életet szeretnél élni? Ehhez viszont pénz kell. Sok pénz. De neked a sok pénz nem célod. Máris keletkezett egy paradoxon, hacsak valaki nem lapátolja alád a pénzt. Viszont ha más lát el anyagi javakkal, akkor attól az embertől már függesz.

Bocs, kicsit összezavarodtam.

2023. szept. 24. 13:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!