Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az emberek miért szeretnek...

Az emberek miért szeretnek "hagyományos" életet élni?

Figyelt kérdés
Nekem kb. egyik se jön be a hagyományos élet jellemzői közül, míg a legtöbben kifejezetten kívánják őket. Kezdeném azzal, hogy nem akarok monogámiában élni, és gyereket se akarok vállalni. Nem életcélom, hogy sokat keressek, és kifejezetten zavarnak azok az emberek, akik azért keveslik a fizetésüket, mert a gyerek ellátásán túl még családi házra és autóra is gyűjtenek. Nem szeretem a karácsonyt, mások meg nemcsak szeretik, hanem egyenesen akkor tartják méltóképpen megünnepeltnek, ha sikerül egy hatalmas ökológiai lábnyomot hagyniuk maguk után.
2023. szept. 24. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 A kérdező kommentje:

Itt nem csak az életmódról van szó, hanem a mellé társuló primitív gondolkodásról.

Nekem is a gyerekkorom végig azzal telt, hogy a szüleim nem megindokolták, hogy mit miért kell csinálni, hanem elintézték egy "csak"-kal. Vagy tautológiákkal indokoltak:

Miért kell kiöltözni karácsonykor?

Mert karácsonykor szép ruhában vagyunk.

És igen, evolúciósan valóban azok szaporodtak, akik nem megkérdőjelezték a gyerekvállalás értelmét, hanem gyártották a gyerekeket futószalagon. Most akkor nekem ehhez kell igazodnom, és fogadjam el, hogy ők többen vannak és azt vetnek ki a társadalomból, akit csak akarnak?

2023. szept. 24. 11:29
 12/80 anonim ***** válasza:
91%

Nekem mi közöm van ahhoz, hogy fűvel fával csinálod, nem vállalsz gyereket? Szereted e a karácsonyt, vagy mire gyűjtessz mire nem?

Szerinted ez hol érdekel engem? Sehol.

Önmagadnak kell megfelelned, nem másnak.

Na és ha az meg van , majd másokkal sem fogsz foglalkozni.

2023. szept. 24. 11:38
 13/80 anonim ***** válasza:
60%
Biztos zűrös a családi háttered, nem kaptál elég szeretetet, valszeg ez áll a háttérben. Ez szomorú lehet.
2023. szept. 24. 11:41
 14/80 anonim ***** válasza:
92%

Most kit akarsz meggyőzni? Azt csinálsz, amit akarsz. Elég béna dolog úgy lázadni a társadalom ellen, hogy közben ugyanettől a társadalomtól vársz megerősítést.

Ha olyan szabad szellem vagy, akit nem érdekelnek a normák, akkor ne foglalkozz azzal, ki mit gondol erről.

2023. szept. 24. 11:44
 15/80 anonim ***** válasza:
90%
Azért, mert a szüleid nem neveltek, csak eltartottak még nem kellene ennyire messzemenő, sarkított és kiforgatott gondolatmeneteket kreálnod. Pláne nem általános igazságként szajkózni
2023. szept. 24. 11:53
 16/80 anonim ***** válasza:
48%
Kérdező, hajrá. Hidd el, mindenki nyer, ha egyedül maradsz.
2023. szept. 24. 11:54
 17/80 anonim ***** válasza:
24%
Mit vársz egy olyan országban ahol azt is megnézik durván az utcán, a metrón, a villamoson ha máshogyan öltözködsz? Na akkor ezeknek az embereknek azok akik a karácsonyt nem tartják "megváltásnak" egyenesen a központi idegrendszerüket triggereli. Ez van, nem fogadjék el ha valaki egyedi, ha nem is globális problémaként, de leginkább Közép-Európai szinten jelen van, valószínűleg a hibás nevelés,a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás, és a kommunizmus hozta magával.
2023. szept. 24. 11:57
 18/80 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna, hogy a válaszolók gyakorlatilag el fogják ismerni, hogy ők is birkaszellemmel rendelkeznek, és tökéletesen meg is felel nekik. (Nem így írják le, de ez a mondanivalójuk.)
2023. szept. 24. 12:08
 19/80 anonim ***** válasza:
85%
birkaszellem, hogy felöltözöm rendesen egy ünnepen, hogy szeretem a karácsonyt, vagy hogy van gyerekem? Akkor legyen birkaszellem (amúgy csordaszellem, de hagyjuk).
2023. szept. 24. 12:10
 20/80 anonim ***** válasza:
88%

Én teljes mértékben okénak, elfogadhatónak, és pozitívnak látom a Te céljaidat, gondolkodásmódodat is.

Nincs azzal a világon semmi baj, ha valaki tisztában van azzal, hogy nem akar se házasságot, se gyereket. Épp inkább azzal van a baj, ha mindezek a "társadalmi elvárások" olyan személyre vannak ráeröltetve, aki nagyon nem akarja!

Sajnos (közvetetten) ismertem olyan fiatal lányt, aki a 4 hónapos gyermeke mellett, az állítólagos "boldog házassága közepén " öngyilkos lett. Csak utólag mondták el a barátok, hogy egyáltalán nem érezte jól magát abban, amiben él.

Inkább tudd magadról, milyen ember vagy, mire vágysz és mitől irtózol, mint mást vagy akár magadat bántsd, boldogtalan legyél.

2023. szept. 24. 12:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!