Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az anya nem akarja visszafo...

Ha az anya nem akarja visszafogadni a gyerekét (a gyerek elköltözött az apjához, mert azt gondolta, ott jobb lesz), akkor nem is szereti, szerette soha igazán?

Figyelt kérdés
2023. szept. 23. 21:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/85 anonim ***** válasza:
96%

Felnőttek is játszanak meg ilyesmit - apu elköltözik a szeretőjéhez, aztán vissza - nemhogy kamaszok. Megpróbálta.

Eleve hátrányból indul a gyerek, mert elváltak a szülei és pl az apjával is megpróbálná, milyen élni.

Írom ezt elvált szülőként, elvált szülők gyerekeként.

Ezek nem halálos bűnök. Nem tartozik feltétlen hálával meg örök engedelmességgel egyik szülőnek sem.

2023. szept. 25. 16:05
 72/85 anonim ***** válasza:
100%
Nem halálos bűnök, de még mindig nem tudjuk, mi történt pontosan, mert lehet a gyerek úgy viselkedett, hogy sokak kezében kinyílt a bicska. Lehet anyunak új párja van, aki bántotta őt. Az is lehet, hogy a gyerek rájött, hogy apu rosszabb, mint anyu. Ezt nem tudjuk, mert a kérdező eltűnt.
2023. szept. 25. 16:45
 73/85 anonim ***** válasza:
92%

71es, egy nő akinek van önbecsülése, nem fogadja vissza azt a férfit aki elköltözött a szeretőjéhez.

Oké, nem tartozik hálával, de akkor vissza se kell mennie az anyjához. Ennyi erővel egyik szülő se tartozik felé feltélen megbocsátással és szeretettel.

2023. szept. 25. 16:55
 74/85 anonim ***** válasza:
96%

A szeretosdi egy példa volt

Nem a megbocsatasra hanem felnőtt döntésekre, mert ezt én se bocsatanam meg

A fiamnak nem volt mit megbocsassak mert egy percig nem haragudtam rá, nem is esett rosszul hogy imádja az apját és vele akart élni

Természetesen találkoztunk ebben a 1,5 évben is és ahogy szüksége volt rám, mentem

2023. szept. 25. 17:41
 75/85 anonim ***** válasza:
0%
74es jól kihasznált a gyereked, füttyent egyet és te ugrasz, ezért tehette meg veled azt amit csinált.
2023. szept. 25. 17:51
 76/85 anonim ***** válasza:
96%
75-ös, egy gyerek mindenképpen áldozat, amikor a szülők válnak és ha konkrétan mindkét szülőjét egyformán szereti, akkor nem szabad csodálkozni rajta, hogy nem tudja eldönteni, kivel szeretne élni. Akkor különösen nehéz a döntés, ha nem azonosak a körülmények, mert pl. az egyik szülő jobb módú, de a másiknál közelebb van az iskola, a régi barátok, vagy ha a szülőknél új párkapcsolat is kialakul, akkor még nehezebb a döntés és ez a gyerek részéről egyáltalán nem kihasználás, ha nem tud dönteni.
2023. szept. 25. 18:53
 77/85 anonim ***** válasza:
30%

De ha teljesen normális szituációban, esetleg anyukával megbeszélve, közös akarattal jutottak arra a döntésre, hogy a kamasz megpróbálja apunál, akkor nehezen hiszem, hogy anyuka nem fogadja vissza, ez a verzió nekem totál életszerűtlen.

A kérdező meg továbbra sem nyilatkozik, szóval sanszos, hogy nem ez volt a forgatókönyv :)

(Vagy kamu)

2023. szept. 25. 19:04
 78/85 anonim ***** válasza:
22%
76os, oké, akkor a szülő részéről se szemétség ha nem engedi visszamászni. Hiszen szegény szülő se tudja jobb neki a gyerekkel vagy nélküle, így meg kell kapnia az esélyt hogy megtapasztalja, igaz?
2023. szept. 25. 19:16
 79/85 anonim ***** válasza:
84%
78, a különbség az hogy az egyik jó esetben egy érett felnőtt a másik pedig egy éretlen gyerek....
2023. szept. 25. 19:19
 80/85 anonim ***** válasza:
89%

78-as, a szülők döntése a gyerekvállalás és a válás is, nem a gyereké. A gyerekek elemi érdeke lenne, hogy a szülei együtt neveljék fel őket, de ha ez nem sikerül, az nem a gyerekek bűne.

Szülő vagyok, de sose jutott eszembe azért hibáztatni a gyerekeimet, mert nehezen tudtak dönteni, kivel szeretnének élni a válásunk után. Szívből sajnáltam őket a válás körüli hercehurca miatt, nagyon nehéz volt nekik is az egész, elvesztették a megszokott otthonukat, a megszokott életüket.

2023. szept. 25. 19:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!