Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az anya nem akarja visszafo...

Ha az anya nem akarja visszafogadni a gyerekét (a gyerek elköltözött az apjához, mert azt gondolta, ott jobb lesz), akkor nem is szereti, szerette soha igazán?

Figyelt kérdés
2023. szept. 23. 21:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim ***** válasza:
21%
15, nem soknak, ebben a kategóriában tök jellemző a gyerekek/szülők és úgy en bloc a családtagok elleni gyűlölet. Ennek tükrében kommentel a többség. Számomra életszerűtlen hogy ha a gyerekem elköltözik és haza akar jönni, akkor saját sértettségem miatt ne engedjem hazajönni...
2023. szept. 24. 04:07
 22/85 anonim ***** válasza:
89%

Attól függ, hány éves a gyerek. 18 fölött én sem engedném. Alatta igen.

De szereti. Attól még megvan a saját élete. Lehet a gyerek azt hiszi, az anyjával bármit meg lehet csinálni. Talán most itt volt a határ.

2023. szept. 24. 04:12
 23/85 anonim ***** válasza:
84%

Szülő vagyok, velünk is történt hasonló, de én ilyen esetben mindig azt mérlegeltem, hogy a gyerekeimnek épp elég rauma az, hogy a szüleik elváltak, nem élnek egy fedél alatt, nekik ingázni kell két szülő között, ahol igencsak eltérő volt nem csak az anyagi körülmény. Nem tetéztem a problémát azzal, hogy hátat fordítok a gyerekeimnek pusztán azért, mert fájt, ha a jobb élet reményében elköltöztek, hiszen a gyerekeimnek a másik szülő is ugyanolyan fontos, mint én, nem Ők akarták, hogy elváljunk, hanem mi, a szülők. Akármennyire fájt, amikor épp elkölöztek, majd később vissza, az ajtóm mindig nyitva állt és áll előttük a mai napig.

Nyilván ez csak akkor működhet viszonylag normálisan, ha az elvált szülők nem akarnak szándékosan ártani az exüknek, ha nem megy folyton a sárdobálás, ha nem tekintik a gyerekeiket a bosszúállás eszközeinek és ha a gyerekek sem viselkednek szélsőségesen. Rettenetesen nehéz ezt jól csinálni.

Jelen esetben megértem az anyát is, hiszen nem tudjuk a körülményeket, a pontos részleteket. Attól még szeretheti a gyerekét, mert most épp nem enged a gyereke újabb kívánságának. A gyereknevelés és a szeretet nem abból áll, hogy mindent megadunk a gyereknek, amit a gyerek kíván, hanem azt kell neki megadni, amire szüksége van.

Fontos lenne tudni, pontosan miért költözött át a gyerek a másik szülőhöz és most mi az indok, amiért vissza szeretne költözni?

2023. szept. 24. 06:13
 24/85 anonim ***** válasza:
79%

Ha a gyerek otthagyta az anyját, mert az apjánál jobb életre számított, akkor ezek szerint a gyerek se szerette az anyját? El tudom képzelni, milyen utálkozás előzte meg a költözést, meg milyen fájdalmakat okozott az édesanyjának. Ugyan mi történt apucinál, amiért a ló helyett mégiscsak jobb a szamár?

Ha én lennék az anya, én se engedném vissza. Minek? Attól még lehet szeretni, ahogy apuka is jobban szereti csak ritkán látva. Rommá alázott és összetörte a szívem, erre visszakúszna, hogy újra az ingyenes kiszolgáló személyzete legyek, főzzek rá, mossak rá takarítsak, ahelyett, hogy nyugalomban éljek, és csak magammal kelljen foglalkoznom, plusz letudjam a jófej szülőséget kéthetente egyszer, meg nyilván sokkal kevesebb pénzembe is fájna, ha a tartásdíjat adnám...Maradjon csak apukánál, eddig anyuka volt vele, most meg az apja, miért baj ez? Két szülője van, most apun a sor, hogy gyerekezzen!

2023. szept. 24. 06:18
 25/85 anonim ***** válasza:
86%

"Jogosan tartja hálátlannak a gyerekét, amiért az a jobb körülmények reményében elköltözött az apjához?"

Abszolút jogosan.

2023. szept. 24. 06:20
 26/85 anonim ***** válasza:
100%

15!

Nekem van. A 2. válasz az enyem.

2023. szept. 24. 06:21
 27/85 anonim ***** válasza:
87%
Ha már a gyerek megválaszthatja a lakhelyét, akkor nem kisgyerekről van szó, hanem akkora lakli kamaszról, aki valószínűleg tudja, hogy az anyjának is vannak érzelmei. Én azt mondanám, hogy itt az ideje, hogy megtanulja, hogy az anyja sem egy felmosórongy, akivel úgy lehet bánni, hogy semmi következménye nincs, tessék újraépíteni a kapcsolatot, és nem automatikusan követelőzni, hogy fogadják vissza! Persze, majd elvárná a kis takony, hogy oda-vissza ingázik, attól függően, hogy hol lát jobb körülményeket, aztán mindenki tárt karokkal, és szeretettel csordultig lévő szívvel várja vissza, elfelejtve, hogy ő milyen sebeket okozott? A gyerek is hibázott, persze, most már belátja, hogy anyuka sem a sátán szülötte, de a szülő is ember, nem köteles mindent lenyelni őkelmétől...
2023. szept. 24. 07:00
 28/85 anonim ***** válasza:
79%

Kevés az infó. Egy veszekedés után költözött a gyerek hirtelen felindulásból, vagy megfontoltan, mondván ott jobb?

Valószínűleg a szülők hamar váltak, az anya végigszívta egyedül a gyerek kiskorát, nyilván nem tudott annyi pénzt keresni, mint apa gyerek nélkül. + szabályok is voltak otthin, apu meg 2 hetente játszhatta a jófej szülőt aki nonstop szórakoztat és mindent megenged.

Költözés után derült ki hogy ez nem így van, plusz apu új nője is igyekezett kiutálni a gyereket, mert állandóra ugye nem kell.

Az anya nem átjáróhàz. Nem csodálom, ha azt mondja most én leszek a jófej szülő kéthetente 2 napot.

2023. szept. 24. 07:29
 29/85 anonim ***** válasza:
18%
Hát ja. Az biztos, hogy jelenleg nem is szereti igazán.
2023. szept. 24. 08:18
 30/85 anonim ***** válasza:
81%
Mondjuk tudni kéne, miért költözött az apjához, és miért is akar most visszaköltözni, és hogy hogy bánik a szüleivel. De egyébként jogos.
2023. szept. 24. 08:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!