Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családokban is úgy működik...

Más családokban is úgy működik az élet, hogy az anyuka állandóan, szinte a nap minden percében robbanásközeli állapotban van?

Figyelt kérdés

Tehát, ordít azért ha süt a nap, ordít azért ha pók van a falon, ordít ha kedd van stb.

Bármilyen helyzet adódik, tökmindegy hogy mi csak egyféle reakció van, ez az idegbajosság.

Akkor nem ordít, ha alszik kb.

Én pl ez miatt soha nem hívok el baràtokat a suliból, max én megyek ritkán át máshoz.

2023. szept. 20. 08:06
1 2 3 4 5 6
 51/51 anonim ***** válasza:
63%

#47 nagyon vakon vagy ezzel a nevelés kérdéssel 😆

Majd lesz gyereked azért megtudod h nem zéró hófehér lap egy gyerek.

Egy adott temperamentummal, habitussal születik.

Nem mondom, erre rá lehet erősíteni vagy visszavenni is.

Babaklubban volt egy anyuka, akinek a kislányát akit az én egy évvel fiatalabb kislányom meg akart ölelni, erre az anyja hátratolta az én gyerekemet (pedig a kislányt érdekelte az én picim), hogy hagyja békén. Na a nyámnyilaságot és az antiszociális viselkedést így egész jól bele lehet nevelni valakibe. Meg ugyanettől a kislánytól az én kicsim elvett egy párnát (amit nem használt csak ott volt előtte) és mielőtt bárki reagálhatott volna (pl. A kislány kiáll magáért vagy én kezdem el magyarázni az enyémnek h megnézheti de ne vegye el stb.) az anyuka azonnal kikapta a gyerekem kezéből azt a párnát, amit utána a háta mögé rakott és nem is használtak...

Szóval azzal egyet értek, hogy sok múlik a nevelésen, de nem úgy, ahogy te gondolod.

Apukám mindenképp önálló gyereket akart nevelni a nővéremből, nem nagyon sikerült, inkább csak rontott a helyzeten. Engem nem nevelt külön így, mert már a nővéremnél sem sikerült, aztán 17 éves koromtól egyedül megálltam a helyem, külön éltem nyári munkán és intéztem a saját dolgaim.

De ezek csak kiragadott példák, lehetne sorolni napestig.

2023. szept. 21. 09:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!