Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családokban is úgy működik...

Más családokban is úgy működik az élet, hogy az anyuka állandóan, szinte a nap minden percében robbanásközeli állapotban van?

Figyelt kérdés

Tehát, ordít azért ha süt a nap, ordít azért ha pók van a falon, ordít ha kedd van stb.

Bármilyen helyzet adódik, tökmindegy hogy mi csak egyféle reakció van, ez az idegbajosság.

Akkor nem ordít, ha alszik kb.

Én pl ez miatt soha nem hívok el baràtokat a suliból, max én megyek ritkán át máshoz.

2023. szept. 20. 08:06
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
79%

Ismerős, nálunk is ez volt.

Pszichésen nagyon nem volt rendben, de áh, neki semmi baja, tök normális dolog üvölteni, mert a cipő 20 centivel odébb van, mint ahol "lennie kellene" (öhm SZERINTE).

Meg mindenért IS teljesen elfogadott. Ha van sapka, ha nincs sapka, de nem csak velem, mindenkivel kiabált, a saját apjával is de olyan hangnemben, hogy az félelmetes.

Elköltöztem, haza sem nézek, így is egy kib. stressz volt a fiatalkorom, és állandóan mindenki lábujjhegyen járt, mert ma vajon épp miért kiabál majd?

De ő teljesen egészséges (OCD-s, toxic mártír - három szóban).

2023. szept. 20. 08:59
 12/51 A kérdező kommentje:

Ha elmentünk pl kirándulni, az ott úgy rendbe volt nagyjából.

De, utána ha itthon bármiből problèma van, pl. rosszjegyet kapok, akkor az a pèlda, hogy de engem bezzeg elvittek a jó helyre, és nem tanulok.

Így már az óta meg sem mondom itthon, ha van valami kirándulás a sulitól, vagy ha kiderül, hogy van nem megyek el és kész. Így ezzel nincs probléma tovább.

2023. szept. 20. 09:03
 13/51 anonim ***** válasza:
86%

Nyilván nem OK ez a viselkedés, indulatkontrollal gondok lehetnek, ami azért egy felnőtt, pláne családos, gyerekeket nevelő embertől azért elvárható lenne.

DE: azért mielőtt megkövezzük az anyát a tini panasza alapján, esetleg érdemes lenne nézni azt is, hogy

- milyen anyagi helyzetben van a család? Talán gond a napi betevő, rezsi, kirúgástól/leépítéstől fél (természetesen ebben az esetben sem OK a kiabálás meg a vállalhatatlan viselkedés, de tegyük már a szívünkre a kezünket, ilyen stresszes élethelyzetben, kiszolgáltatottan, nyakunkban legalább két kiskorú eltartásának terhével ki ne lenne feszült??)

- mennyire az ő egyszemélyes feladata a saját munkája MELLETT a teljes háztartás működtetése? Mennyire marad rá minden? Mert akkor bocs, de én sem tudnék kisimult lenni, ha még 3 ember után kellene pakolni, főzni, mosni stb.- apuka meg lehet azért marhára kisimult a tinikkel együtt, mert keresztbe szalmát se, de a kritika az van…

Nem mondom, hogy nem életszerű egy “simán csak” kiégett, megkeseredett, rossz házasságban, anyagi létbizonytalanságban, céltalanságban vergődő középkorú nő ilyen viselkedése, mert sajnos sok ilyen van- de azért az is legalább ennyire gyakori, hogy egy igazságtalan családmodellben apuka max a munkában teljesít, aztán minden másra ott a nő a saját jövedelemszerző tevékenysége mellett…

Senki nem tudja ezt távolról megmondani, de valamennyi plusz idő/pénz és a háztartási munkák nagyfokú (!!) és hatékonyabb újraelosztása általában tud javítani jelentősen a helyzeten…

2023. szept. 20. 09:24
 14/51 anonim ***** válasza:
79%
Én akkor vagyok ilyen anya,mikor a végkimerülés határán vagyok,és senki nem hajlandó semmiben segíteni,nemhogy magától,de kérésre sem.Mindent egyedül kell megoldania,a számlákat,a kaját(annak a boltból hazahozásától, gyakorlatilag a szájukba rakásig),az összes szülőit,sportra hurcolást,stb,és nem lehet annyit kérni,hogy ne a szemétkupac tetején üljünk már.Na ilyenkor én is robbanok sajnos.Tudom,hogy nem kellene,de előfordul.Apuka nálunk csak dolgozni jár,kb ez a feladata,itthon csak pihenni,szórakozni van.Gyerekek szintén mindig azt csinálják amihez épp kedvük van,de rend,tisztaság,kaja,pia legyen,minden be legyen fizetve,de jusson minden másra is amit szeretnének,járjak melóba,de a háztartás az én dolgom.Én mikor besokalok, akkor vagyok ilyen.Érdemes magatokat megvizsgálni,nem ez okozhat-e nálatok is problémát.
2023. szept. 20. 09:40
 15/51 Metionin ***** válasza:
81%
Anyám tipikus példa erre. Kiskoromban féltem tőle mint a tűztől, mert nem értettem, miért üvölt folyton. Később is már gyomoridegem volt amikor jött haza, hogy na vajon milyen kedve lesz. Ha épp jó kedve volt de meglátta hogy nem rohanok elé ujjongva, mert nem tudom, hogy milyen kedve van, akkor azért fordult át sárkányba, ha meg eleve sárkányként érkezett, akkor meg nem volt szabad elé menni. Klimax idején tetőzött a dolog, akkor tányérokat is dobált olyan indokokkal, hogy esik az eső. Állítólag mindig ilyen volt. Szerencsére azonnal költöztem amint lehetett.
2023. szept. 20. 09:41
 16/51 anonim ***** válasza:
33%

KOrtizol kóros emelkedése / mellékvesék kifáradása.

Ez orvosilag is egy ördögi kör egyébként.

Dohányzik, vagy kávézik? Alkohol vagy túlsúly van?

A teste amiben él meghatározza a személyiségét is.

2023. szept. 20. 09:45
 17/51 anonim ***** válasza:
74%

Próbálj problémákat levenni a válláról, és ne továbbiakat generálni,

Persze, nyilván a gyerek tehet róla, hogy anyuka nonstop idegbe' van. Anno nekem mondták, biztos miattam meg a hugi miatt iszik anyunk. Aha.

Apukának kéne kapacitálnia, hogy forduljon szakemberhez. Ez senkinek nem jó, neki sem.

2023. szept. 20. 09:53
 18/51 A kérdező kommentje:
Kávét iszik sokat. Alkohol szerencsére nincsen a családban.
2023. szept. 20. 10:00
 19/51 anonim ***** válasza:
40%
Hozott minta. Parentifikació. Azok a nők csinálják ezt, akik gyerekkoruktól felnőttesítve voltak az érzelmileg elérhetetlen szülők miatt. Megtanulták, hogy csak ők vannak, úgy jó minden, ahogy ők csinálják és kigondolják. Mert ha nem, úgy érzik, hogy elvesztik a kontrollt, nem fogják szeretni, elismerni őket. Segítséget nem tudnak/akarnak kérni, mert az a világ legnagyobb szégyene. Mindent más helyett oldanak meg, elkényelmesítve ezzel a családot. Aztán csodálkoznak, hogy minden rossz, minden üres. Mert saját maguk hiányzik a történetből. Nagyon hosszú, bonyolult mentális probléma.
2023. szept. 20. 10:14
 20/51 anonim ***** válasza:
74%

19, vagy nem.

Én bevallom azért üvöltök, mert pont a mártíromsagot akarom elkerülni, de rohadt fárasztó, hogy mindenért szólni kell. Maguktól nem veszik észre, ha teli a kuka, kicsordul a szennyestartó, kiürül a hűtő... Csak ha szólok. De ha szólok, akkor: miért szólongatsz, látom én magam is. Persze, akkor miért nem lépsz?

2023. szept. 20. 11:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!