Más családokban is úgy működik az élet, hogy az anyuka állandóan, szinte a nap minden percében robbanásközeli állapotban van?
Tehát, ordít azért ha süt a nap, ordít azért ha pók van a falon, ordít ha kedd van stb.
Bármilyen helyzet adódik, tökmindegy hogy mi csak egyféle reakció van, ez az idegbajosság.
Akkor nem ordít, ha alszik kb.
Én pl ez miatt soha nem hívok el baràtokat a suliból, max én megyek ritkán át máshoz.
Anya is ilyen volt, iszonyatosan le volt terhelve. Apám semmit nem csinált itthon, a pénzt a kocsmába hordta és még ő volt az is, akinek mindig mindennel problémája volt, állandóan balhézott, pedig aztán marhára nem volt rá oka.
Nem csodálom, hogy anya sík ideg volt állandóan. Ő is dolgozott 8 órát, emellett neki kellett csinálnia itthon mindent, kint-bent. Velünk is ő foglalkozott, ő mosott-főzött-takarított, a kertet, udvart ő csinálta, apám meg csak feküdt a hátán.
Nőként ebben felnőve, én a hátam közepére nem kívánok se családot, se gyerekeket, pasit meg aztán főleg. Ahhoz, hogy a családosdit normálisan lehessen csinálni, megfelelő partner is kell, nem elég a nő elhatározása.
Anyummal is volt ilyen tinikoromban, más frusztrációját adta ki, és kezdett elfajulni a helyzet nála. Megmondtam neki erélyesen, hogy ezt abbahagyja vagy nagyon nem leszünk jóban. Méghozzá úgy, hogy csendes gyerek voltam. Lesett egyet és később lassan megváltozott. Azóta továbbra is együtt lakunk és jóban vagyunk.
34/F
Női klimax esetleg?
Az én anyám is pár évig idegbeteg volt és sokat veszekedtünk mindenféle hülyeségen, de utána túl lett rajta és mára normális. A változó hormonok kegyetlenek tudnak lenni.
Nálunk is ugyanez volt, mint a kérdezőnél és 11. és 15. válaszadónál.
Anya nem dolgozott, még a házimunkát is épphogy csinálta, de kiakadt, hogy miért nem segítünk.
Több év után pszichiátria lett a vége...(kiderült, hogy korábban is kezelték már évek alatt /de akkor csak ambulánsan gyógyszerekkel, nem túl sikeresen+több gyerekkori bántalmazásra is fény derült nála).
Én sem tudtam mást, csak eljönni meg azóta megérteni és elfogadni a helyzetet a történtek után (de ez nyilván nem változtat azon a sok rossz dolgon, ami megtörtént velünk, meg kb. a tanulásban is meg mindenhol gátolt).
Azóta jobb a viszonyunk, de, ha már ott alszom egy napot vagy valami, nem tudja elviselni és előjön megint a régi viselkedés, úgyhogy jobb a távolság.
Ha lesz időd kérdező, akkor tényleg válaszolja ezekre a kérdésekre, mert most tényleg két féle probléma állhat fent:
1. Anyád idegbeteg és kezeltetnie kene magát
2. Csak ki van merülve és elege van az életből.
Dolgozik anyukád?
Apukád mit szokott csinálni, amikor hazaér a munkából?
A nővéreddel milyen napi szintű házimunkát szoktatok végezni? (A saját szobátok rendben tartása és a magatok utáni mosogatást leszámítva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!