Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy apám állandóan...

Normális, hogy apám állandóan rám nyit?

Figyelt kérdés
Állandóan rám nyit, de tényleg. Bent vagyok a szobámba, hívásozok valakivel, be van csukva az ajtóm, nem kopog, csak beront. Ugyanez, ha gépen játszok haverokkal, akkor is bejön, hallgatja, hogy miről beszélünk, és konstatálja, hogy normális gyerekkel játszom, mert nem káromkodik sokat, és fejhallgató van a fejemen!!! Akkor utána öltözök a szobámban, simán bejön, hogy miért van csukva az ajtóm? Na vajon miért? Aztán borotválkozok a fürdőszobámban, rám nyit, hogy most jött porszívózni…. Aztán kitalálja, hogy be akar csatlakozni a gamingbe, amiben a haverokkal játszom, meg hogy megyek vkivel moziba, akkor ő is eljön. Akkor le akarja szerelni az ajtómat, úgy hogy tényleg csak akkor van becsukva, ha haverokkal beszélek, vagy ha öltözök. Szerintetek ez normális dolog? mert szerintem nem az. Mit lehet ez ellen tenni?
2023. szept. 3. 14:20
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
94%

Szerelj fel zárat.

A fürdőszoba pedig evidens, hogy zárható legalább belülről. (ha máshogy nem, akkor egy tolózárral)

2023. szept. 3. 14:26
 2/25 anonim válasza:
83%

Hát figyelj, hozzám is többször benyitnak szüleim amikor zárva van az ajtó, de én ezt egyáltalán nem tartom furcsának. Lehet mert már megszoktam, illetve, hogy nem vagyok szégyellős típus, de pl amikor egy lánnyal beszélek azt én sem szeretem, ha rám nyitnak, mert olyankor vele akarok foglalkozni.

Ha téged zavar, hogy benyit, akkor zárat kell felszerelni.

Illetve az, hogy gamingelni akar veled/veletek, vagy, hogy elakar menni moziba, valószínűleg azért lehet, mert több időt szeretne veled együtt tölteni.

2023. szept. 3. 14:50
 3/25 anonim ***** válasza:
87%
Nem, nem normális. Mindent tudni és főképp kontrollálni akar.
2023. szept. 3. 15:00
 4/25 anonim ***** válasza:
79%
Több időt akar veled lenni, csak hülye módon mutatja ki. Mesélj neki pár haverról akivel játszol, néha csinálj vele programot és akkor nem akar ennyire belemászni az életedbe
2023. szept. 3. 15:04
 5/25 A kérdező kommentje:
Ez egyébként úgy néz ki, hogy full nem foglalkozik velem soha, tehát nem akar velem sehova így elmenni, meg nem látja meg az én igényeimet. De ha baráttal mennék vhova, akkor azonnal be akar furakodni, és kezdi a cringe-séget
2023. szept. 3. 15:08
 6/25 anonim ***** válasza:
89%

A szomszédom apja volt ilyen. Diszkóba is ment a fiával 😂

Nem normálus, lehet valami kapuzárási pánik? Újra fiatal próbál lenni, azért akaszkodik rád, vagy csak irányítani akar

2023. szept. 3. 15:47
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem normális, mindenkinek kell privát tér.
2023. szept. 3. 15:47
 8/25 anonim válasza:
100%

Hát ez tényleg nem normális dolog, hogy állandóan rád nyit az apád, mert hogy be akar jönni a szobádba...xD Képzeld el, hogy én (18/f) megtanítottam az embereknek, így apámnak is, hogy kopogjon az ajtómon, mielőtt be akarna jönni és majd ha azt mondom, hogy bejöhet, akkor bejön, ennyi! Sajnos van egy-két ember aki nem kopog és csak úgy bejön a szobámba, de a legfontosabb az, hogy a szüleim mindig kopognak, ha akarnak valamit tőlem! :D

Szerintem nagyon fontos ez a kölcsönös tisztelet és hogy tiszteljük egymásnak a "magánszféráját"!

Hát szerintem le kellene nyugodtan ülni a szüleiddel és akkor felhozni ezt a témát és szépen, udvariasan meg kell fogalmaznod a kérésedet apáddal szemben - és persze érvekkel alá is kell támasztani a kérésedet (és talán lehetséges "konzekvenciákra" is ki lehet térni, ha nem változtatna az apád ezen a hülye szokásán).

Szóval sok sikert kívánok neked! :)

Majd azért írd meg valamikor, hogy történt-e valamilyen változás!

De most bízzunk abban, hogy egy szociális ember az apád és ezáltal meg fogja hallgatni a kérésedet és le fog szokni a szokásáról! :)

De amúgy el tudom képzelni, hogy idegbajt lehet ám kapni, amikor csak úgy bejön a szobádba az apád például hívásozás közben - Mondjuk én nem nagyon szoktam hívásozni, mert nincs kivel... xD, de van annyi empátiám, hogy megértsem, hogy tényleg mennyire idegesítő lehet az apád!

2023. szept. 3. 16:00
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Kezdésnek akassz ki egy jó nagy kopogj feliratot az ajtóra.
2023. szept. 3. 16:17
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, apáddal élsz kettesben, és neki nincs sem baráti társasága, se semmi.
2023. szept. 3. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!