Más családokban is úgy működik az élet, hogy az anyuka állandóan, szinte a nap minden percében robbanásközeli állapotban van?
Tehát, ordít azért ha süt a nap, ordít azért ha pók van a falon, ordít ha kedd van stb.
Bármilyen helyzet adódik, tökmindegy hogy mi csak egyféle reakció van, ez az idegbajosság.
Akkor nem ordít, ha alszik kb.
Én pl ez miatt soha nem hívok el baràtokat a suliból, max én megyek ritkán át máshoz.
(Mindezt úgy egyébként hogy anyának van 2 munkahelye, ő viszi a háztartást, ő szerel, van amikor ő is főz. Én szoktam besegíteni neki a háztartásban. Apám annyit csinál hogy bemegy dolgozni, elindítja a mosogatógépet, meg lenyírja a füvet. Azon felül beb*szik és vakarja a tökeit. Meg ordítozik.
#30 voltam)
28. Igen, nálunk is ez van, hogy a mai napig ha megyek vagy ő jön (1-2 nap) akkor nem bírja ki és csinálja. Pedig amikor ő van nálam, akkor pláne a kisujját sem kell mozdítania, mégis behisztizik olyanokon, hogy hogy süt be a nap az ablakon. Már rég megmondtam neki, hogy az első hisztinél megy haza, ezért egy ideje már moderálja magát de láthatóan nehezen megy neki.
Amúgy én is annyit gondolkodtam, hogy mitől lehet ez, igen, nálunk is problémák voltak, apám iszik, kevés volt a pénz de voltak jobb időszakok is, amikor ugyanúgy csinálta. A házassága elején évekig nem dolgozott, mert fater jól keresett, utána dolgozott, utána otthon volt gyerekkel, utána megint dolgozott, velem kb. nulla teendője volt mert kb. a parancsára lélegeztem, amint fizikailag lehetséges volt, csomó mindent megcsináltam a házimunkában, utána volt munkanélküli, majd újra dolgozott, mindenki szerint ugyanígy viselkedett akár le volt terhelve akár nem, akár voltak anyagi gondok/gyerek akár nem, tökmindegy, hogy lébecolós vagy kemény munkahelye volt-e. Kell ehhez szerintem egyfajta alap személyiség, ami hajlamos ezekre a dühkitörésekre. Sokszor bármennyire is segítene meg együttérez az ember, a f@sz kivan hogy hiába csinálsz bármit, semmi sem jó és akkor is üvölt egész nap.
"Apám annyit csinál hogy bemegy dolgozni, elindítja a mosogatógépet, meg lenyírja a füvet. "
Ja, csak lehet van alatta egy légkalapács, ezért tartja így ki a muterod :D
Igen 32!
(28 vagyok). Nálunk is ugyanez és nálam is az vált be, hogy vagy eljövök vagy van, hogy otthagyom akár az utcán is. Ő is nehezen, de valamennyire moderálja már magát, mert tudja, hogy már nem tehet meg akarmit.
Amúgy az a fura, hogy pont velünk (akik támogatják) ilyen. A saját szüleinek meg sosem mondta meg a magaét annyira (már meghaltak), max. volt, h évekig nem ment feléjük.
"Elárulom neked egyes, ha a gyereked nem hallja meg a nyugodt beszédet, az a te hibás nevelésed következménye, és nem valami veleszületett tulajdonság."
Ezt honnan tudod?
Nem az 1-es vagyok, de egyetértek vele.
Azért a szülő hibája, mert az ő nevelésének a következménye a gyerek viselkedése.
A szülő előbb létezett, mint a gyerek. A szülő az erősebb ő az irányító és a döntéshozó. Ő a cselekvőképes.
A gyerek tiszta lappal születik le egy már kialakult rendszerbe amelynek szabályaihoz idomul. Ezeket a szabályokat a szülők-nevelők alakítják ki.
Ezért nincs értelme a szülők olyan kijelentéseinek, hogy ők nem tudják, hogy a gyerek mitől lett ilyen, meg rossz társaságba keveredett stb. Ez mind csak a felelősség hárítása.
A gyerek tiszta lappal születik le
Nem egészen. Van egy alap személyisége, amin a szülő, a nevelés, a környezet csiszolni, alakítani tud. Nem egy komplett új embert alakítasz ki. A gyerek marhára nem tiszta lap, szép is lenne. Akkor minden testvér tökegyforma lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!