Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családokban is úgy működik...

Más családokban is úgy működik az élet, hogy az anyuka állandóan, szinte a nap minden percében robbanásközeli állapotban van?

Figyelt kérdés

Tehát, ordít azért ha süt a nap, ordít azért ha pók van a falon, ordít ha kedd van stb.

Bármilyen helyzet adódik, tökmindegy hogy mi csak egyféle reakció van, ez az idegbajosság.

Akkor nem ordít, ha alszik kb.

Én pl ez miatt soha nem hívok el baràtokat a suliból, max én megyek ritkán át máshoz.

2023. szept. 20. 08:06
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
20%

A testvérek között azért lehet különbség, ha nem ugyanúgy állnak a szülők minden gyerekhez.

Az alapszemélyiséggel sem értek egyet: pl. sokszor mondják, hogy az egyik rasszra ez a tulajdonság jellemző, a másikra az meg, hogy ez a vérükben van. Mégis, ha születésétől fogva nevel egy adott rasszba tartozó szülő egy másik rasszból való gyermeket (és a gyermek nem érintkezik a származási családjával), akkor olyan lesz, mint aki nevelte. Pl. lehet néger a gyermek, de a viselkedése és gesztusai olyanok lesznek, mint a fehéreké, akik nevelték (vagy fordítva fehér gyermek néger szülőkkel).

Úgyhogy szerintem minden téren a szülők alakítják a gyermeket: kulturálisan, viselkedés szempontjából.

És teljesen egyetértek az előttem szólóval: csak következetesen lehet nevelni a gyerekeket.

Lesarkítva: van aki bűnözőt nevel, van, aki tudóst...

2023. szept. 20. 15:57
 42/51 anonim ***** válasza:
78%

Hozzánk ugyanúgy álltak a szüleink a húgommal, mégis teljesen különbözőek voltunk, főleg gyereknek nagyon. Én a stréber kislány, hugi meg az erőszakos, fiús hisztériázó. Marhára nem másképp kezeltek.

Azt gondolod, mind "üresen" születünk? Dehogy....

A gesztusokat ne keverd ide, az tanult, másolt dolog. A személyiség nem. Nem rasszokról beszélek, személyiségről.

2023. szept. 20. 16:03
 43/51 anonim ***** válasza:
27%
Fehér és néger gyereknek lehet hasonló személyisége, ez nem kizáró ok. Ahogy fehér-fehér közt óriási különbség. Nem azért, mert egyiket szereti az anyukája, másikat meg kizárja a hóra, hanem mert mások.
2023. szept. 20. 16:04
 44/51 anonim ***** válasza:
0%

A gesztusokkal csak azt akartam mondani, hogy a gyerek példaképnek is tekinti a szülőt, teljesen le tudja másolni, ahogy te is írtad.

A rasszokat csak azért írtam, mert sokszor bizonyos tulajdonságokat társítanak hozzájuk, amiből felépül egy személyiség.

A családodat nem ismerem, de bizonyára ennek is oka van, hogy a hugoddal ennyire elterőek vagytok. Lehet valamelyiktekkel kiveteleztek, vagy megvolt, hogy melyiktek melyik szülő partjára áll stb. Egy csomó lehetőség fennáll, de ezt a szülők alakítják. Ahogy azt is, hogy két testvér összetartó lesz-e vagy ellenséges.

2023. szept. 20. 17:14
 45/51 anonim ***** válasza:
86%

#44 ne haragudj de kérlek ne írj ekkora badarságokat.

Vagy nincs gyereked, vagy csodásan nyugodt személyiségű gyereket/gyerekeket kaptál és most vered magad, hogy mekkora király vagy, hogy TE ilyen patentre nevelted a gyereked.

Azzal viszont egyet tudok érteni, hogy ha kérdezek valamit a kistini gyerektől és rendszeresen lesz.rja, akkor ott tényleg nevelési kérdés merül fel.

2023. szept. 20. 19:24
 46/51 anonim ***** válasza:
65%

"Melyiktek", ilyet írni és okoskodni.

Én nem hisztiztem soha. Megkérdezed anyámat, mit csinált, hogy ne hisztizzek: semmit. Ilyennek születtem. Ezt elmondta mindenkinek, aki nem nyugis gyereket kapott.

2023. szept. 20. 19:29
 47/51 anonim ***** válasza:
17%

Én nem "verem magam" csak elmondtam a véleményem az alapján, amit az életemben eddig tapasztaltam: szerintem bármelyik gyerekből lehet bármilyen felnőttet nevelni.

Nincs olyan, hogy valaki ilyen meg olyan negatív/pozitív tulajdonságokkal születik.

Az egész annak a kérdése, hogy milyen viselkedést jutalmaznak és mit "büntetnek" a szülők/nevelők. Fontos a szeretet a figyelem megadása es a gyerek fizikai szükségleteinek kielégítése. Ez befolyásolja a későbbi felnőtt vérmérsékletét, társas reakcióit is.

Ha nem számítana a nevelés, pl.minek járatnánk a gyerekeinket iskolába? Úgyis lesz, amilyennek született a ti elveitek alapján. (Az iskolában nem csak a tananyagot tanították /legalábbis régen/, hanem a fegyelmet, csoporthoz alkalmazkodást, együttműködést, testvériséget, egyéni képességek kifejlesztését, alázatot, összetartást, becsületet, kitartást, stb.

És a korábbi szazadokban, aki megtehette olyan intézménybe küldte a gyerekét, ahol tudta, hogy jó nevelést fog kapni, vagy olyan nevelőket fogadott hozzá, akik ezt meg tudták adni neki. Miért költöttek erre drága összegeket, ha ennek semmi értelme nem lett volna? Miért övezte a tanítókat akkora tisztelet?

Mert tudták, hogy olyan világban fognak élni a jövőben, amilyenre neveli a gyerekeket a korábbi generáció.

A mai napig meglátszik, hogy melyik ember milyen családból jön, végzett-e minőségi iskolát.

Vagy ott van ellenpéldanak a maugliszerűen felnövő gyerek, akit elvesztenek es az erdőben állatok mellett nő föl. Akkor az ő viselkedése miért hasonlít azokra, ha szerintetek úgyis születésétől meghatározott, hogy milyennek kell lennie?

És én sem írom, hogy ne írjatok le a véleményeteket, úgyhogy legyszíves tartsátok tiszteletben az enyémet is!

2023. szept. 20. 21:24
 48/51 anonim ***** válasza:
57%
Normális helyzetekben nem ilyen.
2023. szept. 20. 22:37
 49/51 anonim ***** válasza:
61%

[link]

Apaddal vegyetek nagy rozsaszin dotetitofuggonyoket es csiptessetek a meglevo ele. Vagy fessetek a falat rozsaszinre otthon!

A rozsaillat,indiai szantslfa is lenyugtatna.

Tenyleg hatasosak rzek. A pirosat tuntesd el otthonrol. Piros voros narancs ruhskat se hordjon egxikotok se. Se fuszeres parfumot. Az is harcra hiv tudat alatt!!!

2023. szept. 21. 08:59
 50/51 anonim ***** válasza:
81%
Kis alapferuletu lakas is okozhatja
2023. szept. 21. 09:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!