Mit szólnál, ha ezt csinálná a gyereked?
Mondjuk 16 felett, akár felnőtt is lehet.
Valahányszor szóba kerül a névadás témaköre, minden adandó alkalommal a világ legokádékabb dolgának nevezné azt a jelenséget, amikor a szülő sajátmaga után nevezi el az utódot.
Mindezt úgy, hogy nálatok is ez történt, tehát a gyereked keresztneve az vagy az anyja vagy az apja után ugyanaz.
"És ki tehet róla, hogy ilyen a stílusa?"
Ő. A hiedelemmel ellentétben mindenki személyiséggel születik és q nevelés ezen nem változtat. Voltam tini, volt tini gyerekem is, egyikünk sem volt ilyen bunkó paraszt.
Először kimosnám a száját, utána beszélhetnénk.
Megvan a véleménynyilvánítás módja is. Ha olyan a stílus, nem érdekel a tartalom. De erre nem várnék min. 16 évet, előbb megtanítanám neki.
Ami meg a névkérdést illeti: nekem se tetszik az örökölt név, az enyém is olyan, testvéremé is, mindketten ezzel a hagyománnyal szakítva választottunk nevet a gyerekünknek.
DE soha nem adtuk elő otthon ilyen ordenáré módon, hogy nem tetszik a nevünk. Elmondtuk, de nem így.
24-es mi a saját név?
a vezeteknev az apatol jon vagy ma mar lehet hazassagkoteskor kovacs pisti es molnar kati gyetekenek vezetekneve
kovacs-molnar
ezeket MIKOR valaszthatjuk? mikor sajat ez? sose...
Egyebkent regen igenis ez hagxomany volt hogy az elsőszulott fiu vitte az apa nevet tovabb. mondjuk egy faluban volt 3 kovacs csalad akkor lehetett tudni melyik a koacs pisti csaladja melyik a kovacs palie stb...
ma mar ez nem hagxomany, de azert nem kellene leszolni se senkinek. valtoznak az idok de valami tiszteletet nyomhatna a sok iq harcos is
"A hidelemmel ellentétben az ember IGENIS képes változni, fejlődni."
Képes, ha akar, ez nyilvánvaló.
"A gyerekeket meg még mindig nevelni kell."
Idezd, hol írtam, hogy nem kell nevelni. Nevelni kell, de van akiről lepereg.
"Azért van annyi hülye pofátlan majom gyerek, mert a szülők rájuk hagynak mindent."
Persze, kedves Mindentudó
#26 remélem nincs gyereked. Egyszerűen undorító a felfogásod. Mielőtt belém kötnél, elárulom hogy nevelőszülő vagyok, számtalan problémás gyerekkel volt dolgom. Szeretet, odafigyelés nevelés és szabályok kellenek a gyerekeknek, nem rájuk hagyni mindent. Nem tudom hogy az általad idézett ember mindentudó-e, viszont igaza van!
A kérdésre válaszolva ez nálam nem fordulna elő, sosem tenném meg a gyerekemmel, hogy az én vagy az apja nevét kapja. Régen még rendben volt a dolog, de ma már nem.
#28 az ilyen megnyilvánulások nagyon bántóak és károsítóak. Mi van,.ha már van gyereke? Azt kívánni bárcsak ne lenne, semmit nem ér. Nem segíti sem a felnőttet, sem a gyereket, max a te szórakozásodat segíti.
Gondolom nem vagy vallásos, sem jó ember, ha ilyeneket mondasz. Kérlek nézz magadba, és próbálj segíteni, ahelyett, hogy csak bántasz másokat poénból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!