Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámmal,...

Hogy értessem meg anyámmal, hogy ne dumáljon bele az étkezési szokásaimba?

Figyelt kérdés

Sajnos ismét otthon élek, ideiglenesen. Nem részletezném miért, pár hónap és költözöm

Nekem egészen más a bioritmusom, home officeban dolgozom, határidőre, úgy osztom be, ahogy akarom, szóval megtehetem, hogy sokáig ébren vagyok aztán soká kelek. Ez nyáron kifejezetten praktikus is, a virágoskertet amúgy is sokkal praktikusabb nem a negyven fokban gazolni. Ezzel semmi gond nincs, ebbe valami isteni csoda módján már nem dumál bele. Megszokta, hogy úgyis megcsinálom a házimunka rámeső részét, azt már végre elengedte, hogy mikor.

Viszont abba nagyon szeret beledumálni, hogy mikor eszek. Nem arról van szó, hogy skippelem a közös családi étkezéseket, mert olyan nálunk nincs, sose volt. Viszont ha este hat után leülök enni, mindig beszól, hogy nem ilyenkor kéne, késő van, dagadt vagyok így is, sose fogok lefogyni. Meg, hogy már egyszer vacsoráztam. Holott mondjuk napközben kétszer ettem, erre ő azzal jön, hogy de kihagytam a reggelit, nem számít, ne egyek este hat után, mert már "vacsoráztam".

Kész agyrém. És az se megoldás, hogy akkor eszek, amikor már alszik, mert nem alszik jól, random felkel, járkál. És nem az zavarja, hogy a konyhában megcsinálok egy nyomorult szendvicset és arra felébred, akkor is ezt csinálja, ha full csendben ülök a szobában.

Rettentően idegesít, hogy nem tudok úgy leülni enni, hogy ne jöjjön oda okoskodni, beszólogatni. Nem érdekel a véleménye, nem véletlenül nem kérdeztem, nem vagyok rá kíváncsi, és ezt nem fogja fel.

2023. aug. 16. 21:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
85%
Ordíts vissza rá. Nagyon határozottan. Nem indulatból, nem vitatkozva, hanem mint aki komolyan veszi. Felnőtt vagy, és nem tűrsz beleszólást. Ha látja, hogy erősebb vagy nála, meghunyászkodik. Nem fog elzavarni, mert örül, hogy ott vagy.
2023. aug. 16. 23:24
 12/25 anonim ***** válasza:
21%
#11 Ne haragudj, de a te anyád gyakorlatilag egy kutya, vagy ezt így hogy?
2023. aug. 16. 23:27
 13/25 anonim ***** válasza:
67%
Ha másból nem ért, márpedig nem ért, akkor úgy kell nevelni, mint egy kutyát! Álljon meg a menet, 12-es: nem a felnőtt gyerek követne el agressziót az anya ellen, hanem az anya követ el agressziót, határsértést, méghozzá ismétlődően, a felnőtt gyereke ellen. Az, hogy szállást ad neki, az erre nem jogosítja fel. Normálisan viselkedhetne vele a lánya, ha ő nem provokálná szándékosan és módszeresen.
2023. aug. 16. 23:31
 14/25 anonim ***** válasza:
69%
Elég mimózák vagytok. Nekem mondhat bármit anyám, nem veszem a lelkemre, csinálom, ami jólesik.
2023. aug. 16. 23:36
 15/25 anonim ***** válasza:
90%
De ha megállás nélkül mondaná és elvenné az étvágyadat, meg sértegetne, akkor azért téged is idegesítene.
2023. aug. 16. 23:46
 16/25 anonim ***** válasza:
34%
#15 Nekem nem lehet elvenni az étvágyam. Ha éhes vagyok, eszem. Pont ahogy vasútállomás mellett élve engem felkelteni sem lehet, aki álmos, az alszik, ha engem valaki felkelt, még meg is köszönöm, hogy nem hagyta alvásra pazarolni a drága időm, amikor nyilván nem voltam álmos. Az olyat sem értettem meg, akit zavarja a pihenésben a szomszéd kutyája. Evésben sem zavar senkinek a sopánkodása-beszólogatása. Ha téged igen, akkor nem is vagy éhes.
2023. aug. 16. 23:58
 17/25 anonim ***** válasza:
36%
Mert ugye mindenkit csak azzal lehet bántani, amivel valahova betalál. Ha a feleségem csinálná ugyanezt, na, az zavarna. Ahányszor szülőket látogatok, én is kapok ilyet bőven. Lesz*rom. Felnőtt ember vagyok saját élettel és gondolatokkal. Nehogy már meggondoljam magam vagy elbizonytalanodjak, mert valaki okosabbnak gondolja magát nálam. Tinilánytól még elhiszem, hogy ilyenek megingatják és megbántják, de felnőttként???
2023. aug. 17. 00:00
 18/25 anonim ***** válasza:
89%
Nem megingatják meg megbántják, hanem módszeresen sértegetik, zaklatják, vagyis verbálisan bántalmazzák. Nem csak a mimóza veszi ezt zokon, hanem minden normális ember!
2023. aug. 17. 00:15
 19/25 anonim ***** válasza:
36%
#18 Hát, ne haragudj, én csak este 8 után étkezem, legfeljebb délután elrágcsálok pár répát, este viszont azt, amit csak látok. Családomnak nagyon fura, szóvá is teszik. Soha nem zavartattam magam. Ha családi étkezés van, konformálódok, amúgy meg nem érdekel. Igenis egy 12 éves szintjén van megragadva, akit ilyen piszlicsáré apróságokkal meg lehet bántani. Kezdjük ott, hogy a "verbális bántalmazás" is egy nagyon szubjektív dolog, és az estek 99%-ában tényleg igaz rá, hogy minek ment oda, meg miért nem csukta be a fülét.
2023. aug. 17. 00:22
 20/25 anonim ***** válasza:
81%

Akkor mit szólna az enyémhez? Egy nap egyszer eszek, este 8-9 között.

:)

2023. aug. 17. 00:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!