Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámmal,...

Hogy értessem meg anyámmal, hogy ne dumáljon bele az étkezési szokásaimba?

Figyelt kérdés

Sajnos ismét otthon élek, ideiglenesen. Nem részletezném miért, pár hónap és költözöm

Nekem egészen más a bioritmusom, home officeban dolgozom, határidőre, úgy osztom be, ahogy akarom, szóval megtehetem, hogy sokáig ébren vagyok aztán soká kelek. Ez nyáron kifejezetten praktikus is, a virágoskertet amúgy is sokkal praktikusabb nem a negyven fokban gazolni. Ezzel semmi gond nincs, ebbe valami isteni csoda módján már nem dumál bele. Megszokta, hogy úgyis megcsinálom a házimunka rámeső részét, azt már végre elengedte, hogy mikor.

Viszont abba nagyon szeret beledumálni, hogy mikor eszek. Nem arról van szó, hogy skippelem a közös családi étkezéseket, mert olyan nálunk nincs, sose volt. Viszont ha este hat után leülök enni, mindig beszól, hogy nem ilyenkor kéne, késő van, dagadt vagyok így is, sose fogok lefogyni. Meg, hogy már egyszer vacsoráztam. Holott mondjuk napközben kétszer ettem, erre ő azzal jön, hogy de kihagytam a reggelit, nem számít, ne egyek este hat után, mert már "vacsoráztam".

Kész agyrém. És az se megoldás, hogy akkor eszek, amikor már alszik, mert nem alszik jól, random felkel, járkál. És nem az zavarja, hogy a konyhában megcsinálok egy nyomorult szendvicset és arra felébred, akkor is ezt csinálja, ha full csendben ülök a szobában.

Rettentően idegesít, hogy nem tudok úgy leülni enni, hogy ne jöjjön oda okoskodni, beszólogatni. Nem érdekel a véleménye, nem véletlenül nem kérdeztem, nem vagyok rá kíváncsi, és ezt nem fogja fel.

2023. aug. 16. 21:54
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
76%
Mondd neki, hogy nincs olyan, hogy hízlaló étel, csak kalóriatöbblet.
2023. aug. 17. 02:44
 22/25 anonim ***** válasza:
81%
Nem fogja megérteni úgy sem, ha egyszer eddig nem értette meg.
2023. aug. 17. 04:54
 23/25 anonim ***** válasza:
80%
Ha eddig nem értette meg, akkor ezután se fogja.
2023. aug. 17. 04:57
 24/25 anonim ***** válasza:
77%
Nem érti mert nem akarja érteni.
2023. aug. 17. 09:18
 25/25 anonim ***** válasza:
9%

Sehogyan, amíg ott élsz, addig ezt eltűröd, mert Ő nem fog megváltozni.

Tudom, milyen rhadt idegesítő, mert nálunk is ugyanez ment, de bsszus, most mit csináljak ezzel?

Ignore, és ha hat után nem ennék, hajnalban az ágyból nem bírnék kimászni, úgy leesne a vércukorszintem.

Nevetséges. Én pl fél 8 körül vacsorázok és lefekvés előtt még egyszer eszek kekszet, magokat, így kibírom a reggeliig.

2023. aug. 17. 10:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!