Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámmal,...

Hogy értessem meg anyámmal, hogy ne dumáljon bele az étkezési szokásaimba?

Figyelt kérdés

Sajnos ismét otthon élek, ideiglenesen. Nem részletezném miért, pár hónap és költözöm

Nekem egészen más a bioritmusom, home officeban dolgozom, határidőre, úgy osztom be, ahogy akarom, szóval megtehetem, hogy sokáig ébren vagyok aztán soká kelek. Ez nyáron kifejezetten praktikus is, a virágoskertet amúgy is sokkal praktikusabb nem a negyven fokban gazolni. Ezzel semmi gond nincs, ebbe valami isteni csoda módján már nem dumál bele. Megszokta, hogy úgyis megcsinálom a házimunka rámeső részét, azt már végre elengedte, hogy mikor.

Viszont abba nagyon szeret beledumálni, hogy mikor eszek. Nem arról van szó, hogy skippelem a közös családi étkezéseket, mert olyan nálunk nincs, sose volt. Viszont ha este hat után leülök enni, mindig beszól, hogy nem ilyenkor kéne, késő van, dagadt vagyok így is, sose fogok lefogyni. Meg, hogy már egyszer vacsoráztam. Holott mondjuk napközben kétszer ettem, erre ő azzal jön, hogy de kihagytam a reggelit, nem számít, ne egyek este hat után, mert már "vacsoráztam".

Kész agyrém. És az se megoldás, hogy akkor eszek, amikor már alszik, mert nem alszik jól, random felkel, járkál. És nem az zavarja, hogy a konyhában megcsinálok egy nyomorult szendvicset és arra felébred, akkor is ezt csinálja, ha full csendben ülök a szobában.

Rettentően idegesít, hogy nem tudok úgy leülni enni, hogy ne jöjjön oda okoskodni, beszólogatni. Nem érdekel a véleménye, nem véletlenül nem kérdeztem, nem vagyok rá kíváncsi, és ezt nem fogja fel.

2023. aug. 16. 21:54
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
94%
Sehogy, nem fogja megérteni valószínűleg, erre kb. csak az a megoldás, ha nem élsz vele.
2023. aug. 16. 21:59
 2/25 anonim ***** válasza:
17%

Vagy aggódik az egészségedért.

Vagy azt szeretné hogy költözz el mihamarabb.

A legjobb az lenne,ha nyugodt körülmények közt, egy asztalnál, megbeszélnéd vele a dolgokat.

2023. aug. 16. 22:04
 3/25 anonim ***** válasza:
4%
Megvárod, amíg elalszik, és utána eszel.
2023. aug. 16. 22:11
 4/25 anonim ***** válasza:
89%

Semmi köze az egészségnek ahhoz, h ne egybe 6 óra után.. Dilettáns aki még ezt benyeli. Írta a kérdező, hogy későn fekszik, csak akkor ne egyen 6 után, ha vki 8-9 kor fekszik… istenem. Utána lehet olvasni hogy működik a szervezet, ez nem egy varázsóra, h 6 után senki ne egyen…. Mint a mesében az éjfél. :D

A másik hogy simán fogytam úgyis hogy napi 5-6x eszek. Van akinek a szervezete kifejezetten jól tolerálja a kevés étkezést, ismerek ilyet, és jot tesz neki, az enyém pl nem. En rosszul lennék ha 14 orat kihagynék, vagy csak 2-3x ennék egy nap. Mert az én szerveztem/hormon rendszerem ezt nem bíra. Szóval nem kéne a fassagot másra is ráerőltetni.. mindenki érzi mi esik jól neki.

Ez most csúnya lesz, de nekem max a másodiknál amikor szólna érte anyám (bár cukorbetegként o tudja a legjobban milyen mikor napi több kisebb étkezést igényel a szervezet ;)), valószínűleg “lefordítanám a fejét” ha a szép szóból eddig nem értett, hogy észre vegye magát. Valamikor csak ez működik. Utána már nem fog szólni..

2023. aug. 16. 22:15
 5/25 anonim ***** válasza:
69%
*ne egyen
2023. aug. 16. 22:15
 6/25 anonim ***** válasza:
31%
#4 Abszolút egyetértek azzal, amit az este hatról írsz, meg azzal is, hogy majd mindenki tudja magának, de azért megjegyzem, pont cukrosoknál meg inzulinrezisztenseknél derült ki a nem dilettánsok számára, hogy az orvosok által megszokásból javasoltak ellenére éppenséggel előnyösebb az időszakos böjt.
2023. aug. 16. 22:23
 7/25 A kérdező kommentje:

#3 Ja, csak ahogy írtam, random felébred és járkál.

#2 Nem lehet megbeszélni, semmiféle kritikát nem fogad el, nem hallgat meg, csak rögtön kiabál.

Az általad említett két okról meg szerintem szó sincs.

Ha nem laknék itthon, és szállnék be a költségekbe, akkor hónap végén nem lenne normális étel az asztalukon. Nekem ki kellett költöznöm az albiból, hamarabb, mint terveztem, mert egyébként november-december(esetleg január eleje, igazából ez a másik félen múlik) magaslatán terveztem/tervezek egy barátommal összeköltözni tök máshol. Ilyen rövid távra nem találtam albérletet megfelelő helyen. Nekem kapóra jött a hazaköltözés, nekik meg tök jó, hogy hónap végén nem tikkadt kenyéren kell élni. (Ideiglenes időszak egyébként, nem mennék bele ennél jobban, nem tartozik ide) Egyszerűen nem érdeke, hogy elüldözzön.

Az egészségemért aggódás meg egészen nevetséges lenne azután, hogy 10 éves koromtól azt hallgattam tőle ősztől tavaszig, ha nem vettem fel annyi réteg ruhát, amennyit szerinte kellett volna, hogy ne merjek megfázni, mert ő nem fizeti a gyógyszereket. (Akkor nem voltak anyagi gondok.)

Meg ha már aggódik az egészségemért, akkor pont, hogy befoghatná a száját ezzel a témával kapcsolatban. Amikor elköltöztem, annak anyám volt az oka, pontosan ugyanez a beszólogatás okozta, amit azóta művel, hogy az általánosból való elballagásom után, értelmes közegbe kerülésemmel megszűnt. Amikor elköltöztem étkezési zavaraim voltak, hánytattam magam, a hülye bsztatása miatt. Igaz a súlyom nem ment le az alultáplált tartományba, sőt, kifejezetten túlsúlyos maradtam. Anyám ekkor ezt önsajnálatnak és mártírkodásnak kezelte, nem pedig valid problémának, jobban csesztetett, szinte örült annak, ha hánytam, mondván, hogy legalább fogyok. Ezért léptem le.

Ennek fényében, ha valami csoda folytán aggódik, akkor tőlem aztán feldughatja a seggébe az aggódását.

2023. aug. 16. 22:27
 8/25 anonim ***** válasza:
66%

6 direkt ezért írtam le külön, hogy van, és ismerek is olyat, akinek ez jót tesz. És el is hiszem, aki bírja, tegye. De nem mindenkinek! Ezt is el kellene fogadni… Tudok ajánlani valóban értelmes és modern nézeteket követő táplálkozási tanácsadót, akit követek es aki hiteles, képzi magát folyamatosan, és képben van a dolgokkal. Én a saját tapasztalataimnak és neki hiszek. Nekem (IR-re hajlamosként) csúnyán betenne, és elég az este és reggel között kb 12 óra a bélrendszeremnek, nap közben pedig lezuhangat a cukrom ha nem eszem min 3-4 óránként..

Ami neked egészséges, nem biztos hogy másnak is jó.

2023. aug. 16. 23:01
 9/25 anonim ***** válasza:
6%

Ez nekem ismerős.

Engem a mamám piszkált

azzal hogy "este vacsorára

ne egyek nehéz ételt"

és nagy veszekedést csinált belőle

amikor meg tudta hogy este

főztünk. Mert szerinte ilyenkor főtt ételt nem szabadna már enni.

Amikor mondtam neki hogy

van hogy hamburger húst eszünk

arra is azt mondta hogy " az is nehéz étel. "

De szerencsére ezt azóta abba hagyta mert már nem kötöm az orrára hogy mit vacsorázunk.

Ráadásul mostanában híztam

egy kicsit és azóta mindenre

teszi a megjegyzést amit éppen eszek. Hogy a " jégkrém az hízlal,

meg meg kínáltam csokival és azt mondta hogy " jobb is ha neki adom mert én úgyis hízom tőle. "

Meg " nem kellene sok húst enni. "

Meg " ha egyszer elkezd valaki hízni akkor nem tudja leadni utána sok mozgással sem. "

Ilyesmik.

Mondjuk a te helyzeted nehezebb

mert együtt is éltek.

Nem tudom mit lehetne tenni vele

meg kell vele értetni hogy a vacsora ugyanolyan fontos mint a többi étkezés.

2023. aug. 16. 23:02
 10/25 anonim ***** válasza:
89%
7 kommentben már látszik hogy anyuka nem teljesen 100…
2023. aug. 16. 23:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!