Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A magyar szülőknél van egy...

A magyar szülőknél van egy minimális ázsiai mentalitás az oktatást illetően?

Figyelt kérdés

Legalábbis,környezetemben ezt tapasztaltam, illetve családon belül is.

Például, unokatestvéremnél elég kemények voltak.

Az anyuka azt mondta, ha megszakadnak is, akkor is diplomásak lesznek a gyerekek.

Szülők egyszerűbb emberek, apuka gyárban dolgozik soron.Ha rossz jegyet kaptak, az volt a dolguk,hogy belenézzenek a kukába, azért,hogy "szokják", mert ha nem tanulnak kukások lesznek, a szülők szerint.

De, azért nálunk is volt bünti, ha 4-esnél rosszabb jegy csúszott be.Nekem mosogatni kellett, meg az éléskamrát,konyhát tetőtől talpig, takarítani, kimosni.Anyám szerint azért, mert ha nem tanulok, mosogató leszek csak.

Később lazítottak.De, unokatestvéremnél nem lazítottak.Tiszta stresszben voltak a gyerekek, bár a végén lediplomáztak.

2023. aug. 11. 10:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%

Sok olyan Magyarországról származó ismerősöm van, aki hasonló neveltetést kapott, de a végén viszont pincérként, szobalányként, takarítóként vagy házvezetőnöként kötött ki külföldön diplomával (bölcsész, tanár).

Engem soha nem csesztek le a rossz jegyekért. Olyankor mindig leültek velem a szüleim és megpróbáltunk közösen rájönni, hogy mitől lehetett ez és mivel tudnánk megoldani. Szerintem sokkal célratörőbb volt. Egyetemet végeztem és 8 nyelv van, amelyiknél B2 vagy annál erősebb szinten beszélem a nyelvet. További 10, amelyet alapfokon beszélek.

A házimunka pedig a napi feladataink része volt mindig. Soha nem büntetés. Emiatt szeretem is a mai napig csinálni. Volt egy táblázat, ahova mindenkinek be volt osztva a napi feladata (mosás, főzés, takarítás, állatok ellátása). Csak napi 15-20 perc volt, de így is sokat segítettünk vele a szüleinknek.

Sokan voltak az én osztályomban is, akiket hajtottak a szüleik. Gimiben ők voltak azok, akik az első fél évben kihullottak már, mivel nálunk önszorgalom nélkül nem mentél semmire.

2023. aug. 11. 14:28
 12/20 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem nagyon vegyes a kép. Nekem sok osztálytársámnál kábé leszarják a szüleik hogy milyen jegyet hoznak. Én 4-esnél rosszabb jegyért szíjjal kapok.

16 F

2023. aug. 11. 14:48
 13/20 anonim ***** válasza:
57%

Ez nem normális neveltetés... :(

Hízz meg minél jobban, hogy meg tudd magad védeni.

2023. aug. 11. 14:51
 14/20 anonim ***** válasza:
33%
12-es vagyok: Dehogy akarok meghízni
2023. aug. 11. 14:53
 15/20 anonim ***** válasza:
36%
Akkor továbbra is szíjjal vernek majd a drága "szülők", amég nem leszel nagyobb náluk.
2023. aug. 11. 14:55
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
A szüleim szeretnek és jót akarnak nekem
2023. aug. 11. 15:24
 17/20 anonim ***** válasza:
88%

"Ismerek olyat, akinek csak érettségije van, mégis mérnökök mellett dolgozik"

Igen, 6, nyilván többet dolgozik és kevesebb pénzért, mint a mérnök. Úgyhogy nehogy tanuljon és ő legyen a mérnök...

2023. aug. 11. 15:42
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
16, akit szeretnek, azt nem verik sem szíjjal, meg sehogy. Remélem, az ilyen szülőket is jól megveri a főnökük, amikor nem úgy teljesítenek a munkahelyükön, csak mert "jót akar nekik".
2023. aug. 11. 16:17
 19/20 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem nem ez az átlag. Az átlag maximum pampog a jegyek miatt, de nincs stratégia, hogy merre tovább, a diák meg még rosszabbul teljesít. Persze van akinél bejön.

Az ázsiaiak "poroszosak", de nem abban az értelemben mint itthon. Ők nagyon társadalomban gondolkoznak, ott az egyén hátrébb szorul. Rendszeresen van ázsiai diák a csoportjaimban, főleg koreaiak, kínaiak és néhány japán. Csendesek és borzasztó szorgalmasak, tisztelettudóak. Mindig mondom, hogy őket ott merném hagyni vizsga közben, tudom hogy elvétve lenne olyan aki puskázna.

A magyarok mások. Itt is sikerül egyfajta teljesítő, de szorongó réteget kitermelni, de összességében sokkal jellemzőbb az öszvér mentalitás. Minél inkább hajtod, annál csokonyosebben nem akar semmit csinálni...

2023. aug. 11. 16:56
 20/20 anonim ***** válasza:
51%
Van diplomám, szerinted dolgoztam benne egy percet is? Megszereztem, mert a családom nyaggatott érte, utálom, mint a szrt :D
2023. aug. 12. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!