Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a 16 éves lányotok teherbe...

Ha a 16 éves lányotok teherbe esne, mit tennétek?

Figyelt kérdés

Örökbeadás, abortusz szóba sem jöhet neki. Fiúja egy nap otthagyta, illetve ugye nem lehetséges a terhesség megszakítás. Így nem szól a szüleinek, mivel ők nem játszanak szerepet ebben, mármint nem akarnák a picit. Max akkor tudatná a srác szüleivel ha ők is benne lennének. Megér egy baba ennyi anyagi áldozatot szerinte, annak ellenére hogy kevés a munkalehetőség, falun élünk és a srácnak munkája nincs. Továbbá kiderült az is, hogy eltitkolta a dolgot 3 hétig előlünk.

Szülőként örülnétek ilyen körülmények közt az unokának? Büszkék lennétek a lányotokra hogy kitart a gondolkodása mellett?

2023. aug. 2. 09:06
 91/140 anonim ***** válasza:
93%

Na meg véletlenül sem kell SOHA bemenni a suliba levelező esetén sem. Ugye?

Azt kamuzza h be kell mennie. Vagy csak nem jön egyből haza utána...

Rosszabb esetben amit előttem írtak. Fogja magát es elmegy.

Szóval miért jobb bezárni őt és ezeket a húzásokat megkockáztatni, mint egyszerűen nem engedni hogy elhozza a babát?

2023. aug. 4. 08:18
 92/140 anonim ***** válasza:
58%

88

Komolyan felfordult a gyomrom egyébként a kommentedet olvasva. Egy nőt nem lehet kényszeríteni se abortuszra, se terhesseg megtartására, se örökbeadásra. Csak szólok, hogy tisztában legyél vele, ha felmerulne ilyen: a kiskorú bármikor kerheti a gyamhivatal segítségét ebben a kérdésben. Ha abortuszt akar, a szülő azt nem engedné, akkor engedelyezik a számára, ha fordított a helyzet, akkor felulirjak a szülő döntését és nem végezhető el az abortusz. Örökbe adasnal meg pláne számít, hogy ő, mint szülő anya mit akar. Nem az, hogy te, mint anyja, apja mit akarsz.m

Nem, nem kötelezhetnek arra, hogy a csecsemő gyamja legyél és nem, nem leszel a gyámja semmiképp, ha azt a gyereked nem akarja. Nem vagy mindenhato.

Nyilván mindenki a legjobbat akarja a gyerekének és kb biztos, hogy 16 évesen gyereket szülni nem az, de egy döntést, ami az egész életére kihat rakenyszeriteni sem az. Gondold már át megegyszer, mit írtál. Először rakenyszeritened, hogy örökbe adja a gyerekét, aztán 2 év múlva kivágnád otthonról???

Amúgy meg egy segitseg: a kiskorú gyermekeddel szemben tartási kötelezettséged van. Ehhez neki nem kell otthon élnie. Élhet máshol is gyamhivatali engedellyel. Nagyszülő, barát, akit arra ő és a gyamhivatal alkalmasnak talál. Vagy állami gondozás, ugye. Neked továbbra is gondoskodnod kell róla anyagilag, de onnantol nulla beleszólási joggal az életébe.

2023. aug. 4. 08:21
 93/140 anonim ***** válasza:
7%

Ha a gyermekem úgy ítéli meg, hogy számára jó érzés, hogy gyermeke születik, akkor az én szívem repes a gyönyörtől. Azért lenne a helyzetben 16 éves lányom, mert én erre készen állok, és így neki is segíteni tudok. Büszke lennék rá, hogy nem félős, hanem határozott, és annyira igaz a szíve, hogy meg akarja tartani, hogy anyja legyen annak a babának.

A srác mindegy, mert ő nem akar része lenni a valóságnak és örömnek. Nekem 1 lányom van, és ha ez történne vele 16 évesen, és így állna hozzá, akkor én nem látnék problémát a helyzetben. Gondolom ti mint 2 szülő dolgoztok, szóval az meg van oldva, neki csak ügyesnek kell lennie egyedül otthon napi 9-10 órába, ami semmi, meg hát a nagyja az anyai dolgok, hogy szopi, altatás. Előtte utána, éjszakákon pedig szülők tudnak segíteni.

2023. aug. 4. 11:06
 94/140 anonim ***** válasza:
100%

94 🤦

Igen. Majd én kelek éjjel a gyerekhez h a hüle lányom alhasdon.

Azt láttad hogy mennyi egy doboz tápszer most? Pelenka? Gyógyszer árak?

Elképesztő h felnőtt ember annyit lát ebben hogy jajj de jó szívű a gyerekem mert megakarja tartani.

Majd abból eszik, ruházkodik a gyerek. A nagy jószívűségből

2023. aug. 4. 11:18
 95/140 anonim ***** válasza:
100%

Te nem vagy normális, vagy a putrisorról írogatsz, mert ott divat a terhes gyereklányokra büszkének lenni, hogy milyen jó tenyészkancák!

Idióta!

2023. aug. 4. 11:33
 96/140 anonim ***** válasza:
100%

#94: tehát dolgozzak napi 9-10 órát, majd előtte és utána segítsek ellátni a babát. És keljek fel éjszakánként 50 évesen egy síró baba miatt.

Ennél kb bármi jobb

2023. aug. 4. 11:37
 97/140 anonim ***** válasza:
100%

"Szülőként örülnétek ilyen körülmények közt az unokának?" - nem.

"Büszkék lennétek a lányotokra hogy kitart a gondolkodása mellett?" - nem.

Egyébként a világon semmit sem csinálnék, ha már így döntött oldja meg, ahogy tudja...

2023. aug. 4. 19:32
 98/140 anonim ***** válasza:
8%
Támogatnám bármely körülmények között. De azért megmondanám neki, az anyagi helyzetre tekintettel a kovetkezo ötévben lehetőleg ne essen teherbe.
2023. aug. 4. 23:39
 99/140 anonim ***** válasza:
86%

És ezt hogy oldod meg? Bazárod? Egyszerűen elmegy. Te meg ott maradsz vigyázni a babára. Mégis mi lenne a büntetése? Szobafogság? Az úgyis volt. Felöltözik, elmegy szórakozni és te eszköztelen leszel vele szemben. Az eredmény meg az, amit itt mindenki mond: te neveled fel a gyereket

Miért lennék eszköztelen? Elmegy bukikázni, gyerek összepakol gyámügyre elvisz, hazamegy a lány cuccait összepakol ajtó elé kirak egy cetlivel hol keresse a pujáját. Persze zárcsere után.

És nem csak fenyegetés, tényleg megtenném az én nyakamra ne fialjon ha bulikázni akar. Választhat gyerek vagy gondtalan tiniélet.

2023. aug. 5. 11:05
 100/140 anonim ***** válasza:
70%

91es ki beszélt levelezőről? Magántanulóságról beszéltem.

Ha meg nem jön utána haza, akkor másnap szépen kiíratkozik, és megy a gyárba 3 műszakba. Mellette persze nevelje a gyerekét.

92es ez a tartási probléma könnyen orvosolható, szépen lemondok a lánykáról és voiláá..már se kell fizetnem neki, ő meg éldegélhet a lakásotthonban míg 18nem lesz és nem röptetik onnan is. Probléma megoldva. Szerinted az intézetben élő gyerekek után fizetnek a szülők bármit is?:-D

93as peersze még én éjszakázzak hogy az édes nagyon okos és tehetséges 16 évesen felcsináltatott lánykám pihikézhessen? Hisz az nem gond ha én 10 órás meló után virrasztok az isteni csoda kicsi unokámmal hiszen mindig is életcélom volt 38 évesen nagymamává válni. Sőt, azonnal ott is hagynám a munkámat hogy 0-24ben nevelhessem az unokát hogy ő pihizhessen, a nagyapja majd vállal még 2-3 állást hogy eltarsa őket is. Sőt, minden nap térden állva mondanék köszönetet azért mert megajándékozott a csodával az unokával, ezért cserébe otthon nem kéne semmit csinálni szopiztasson nyugodtan ,meg alukáljon, utána havi 2-300 ezret adok neki hogy ki tudja pihenni az anyaság fáradalmait és mehessen kozmiba meg shoppingolni a barátnőivel. Hihetetlen büszke lennék a felelősségteljes mert képes volt egyedül szétnyitni a lábát. Hiszen ehhez hatalmas tehetség kell. Sőt, lehet szerencséd lesz és mielőtt betölti a 18at leszül neked még egy hármasikreket.

2023. aug. 5. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!