Szülők! Mit tennétek ha kiderülne hogy a 16 éves lányotok titokban iszik?
Próbálj vele beszélni, valami oka biztosan van.
Talán problémák a suliban, esetleg bántották.
hát tény, hogy ezek elég erősen utalnak arra , hogy tényleg iszik.
de a pia pl lehet egy buliból maradt ki.
nem lehet tudni.
próbáld meg visszahozni a viszonyt, ami régen meg volt.
találgatásokba kezdhetsz, de nem biztos hogy érsz el vele valamit.
Pár napja találtam a szobájában a ruhái között pálinkát amit elvettem onnan.
és ne kutakodj a szobájában:SS jó hogy nem bízik meg benned már bocsánat.
Soha, semmit nem tiltottam a lányomnak. Felvilágosítottam az esetleges veszélyekről.
Elmehet bulizni, addig marad ameddig kedve tartja. Saját bőrömön tapasztaltam hogy a szigor mit sem ér, ha akar akkor így is úgy is megtalálja a módját. 15 éves a lányom, nem iszik, nem dohányzik.
Olyan emberel szóba sem áll aki rendszeresen iszik, dohányzik, ez látta otthonról. Ültesd le és mond el hogy saját kárára csinálja. Bár valószínű hogy ő ezt majd másképpen látja.
Az alkoholistáknak nincs betegségtudata, szóval ha tényleg rászokott, felesleges ezzel letámadni, úgyis tagadni fogja.
Én a helyedben először megbizonyosodnék 100%-ra,pl. elutaztok egy családi hétvégére idegen helyre, tehát ahol mindig szem előtt van és 100% h lebukik m nem ismeri a helyet.
Aztán ha ez megvolt, biztos kitalál mindenféle hülye magyarázatot, de először is konzultálj szakemberrel, mi a teendő. 16 évesen még rákényszerítheted elvonóra, de ha betölti a 18-at akkor ő dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!