Szülők, ti mit tennétek ha ezeket találnátok a 16 éves lányotok táskájába?
Kérdező: "Anyáek viszont megtiltották hogy elmenjek hozzájuk és a szexetvis csak 18 éves korom után engedélyezik." - még szerencse, hogy semmi szükség hozzá a szülők engedélyére...
A másik, hogy nem nyúlnék a lányom táskájába, ahogy a pároméba se nyúlok.
A harmadik, hogy eszem ágában sem lett volna azért szidni a lányom, mert 16 évesen van egy barátja.
"Anya talált a táskámba...kettő csipkés fehérneműt"
"a fehérneműt pedig sulira vettem fel, mert a többieknek is hasonló van"
...és az iskolában minden reggel ellenőrzik, hogy csipkés-e a fehérneműd, mert különben be sem engednek a portán!
Tényleg elég érett vagy...
#8-asnál az igazság. Én már rég voltam kamasz de akkoriban pont az ilyen ketrecbe zárt, mindentől tiltott, agyonellenőrzött osztálytársnőimből lettek a legnagyobb hazugok odahaza és 18 éves korukig a többségük már átesett egy abortuszon az egyik meg pont az érettségi előtt szült.
Mindegyik rövid pórázon volt otthon meg süket fülekre találtak így a hozzájuk hasonló ostoba barátnőktől kaptak semmire se jó tanácsokat szex terén.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy amint betöltötték a 18-at mind megbolondult, már nem parancsolhattak nekik így aztán gőzerővel a lehető legrövidebb idő alatt próbálták meg behozni a kamaszkori lemaradásukat.
Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag egy agyonsminkelt, cigiző, alkoholista, önmagukból kifordult r.bi lett belőlük mert így érezték magukat nagylánynak.
A mai kamaszok meg rosszabbak, elhanyagoltabbak, mint mi voltunk úgyhogy nem hiszem, hogy változott volna a világ ebben a kérdésben.
Nem azt mondom, hogy egy kamasznak mindent meg kell engedni de azért ez a kor nem arról szól, hogy bezárjuk őket mert ilyenkor kezd kialakulni a felnőttesebb énjük, egy újfajta szocializálódáson mennek át, most kezdenek felnőni. Ilyenkor beszélgetni kell velük, megegyezni bizonyos szabályokban és tudatosítani bennük, hogy meghallgatják ha problémáik vannak.
Azzal nem mennek semmire ha mindentől tiltanak ez nem védelem ez ostobaság az elzártsággal nem fogsz semmit tanulni.
Ha anyád nem bízik benned akkor gyakorlatilag a saját nevelésében sem bízik. Inkább beszélgessetek a nővé válásról ahelyett, hogy mindentől eltilt. Normális helyeken beszélgetés és közösen felállított szabályok vannak.
Persze a legtöbb szülő erre totálisan alkalmatlan nem is értem, mi a f.nének szülnek gyereket ha nem látják előre, hogy egyszer csak el kezd kamaszodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!