Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti mit tennétek ha...

Szülők, ti mit tennétek ha ezeket találnátok a 16 éves lányotok táskájába?

Figyelt kérdés
4 hónapi voltam együtt a barátommal. Anyáek viszont megtiltották hogy elmenjek hozzájuk és a szexetvis csak 18 éves korom után engedélyezik. Viszont ezalatt az idő alatt elmentem a barátomhoz, de csak petting volt, több nem. Anya talált a táskáma egy vonatjegyet hozzájuk és kettő csipkés fehérneműt. Etek még bent maradtak a táskámba, mivel én buta elfelejtettem kipakolni. Anyáék nagyon idegesek, és sejtik hogy volt petting meg ilyenek. Holnap még beszélünk róla, de félek tőlük, mert hiába próbálok önállósodni, nem engedik, magukhoz akarnak láncolni. Azt mondtam nekik hogy a barátom húgáé volt a vonatjegy, de odaadta nekem, azért volt ott, a fehérneműt pedig sulira vettem fel, mert a többieknek is hasonló van. Jól tanulok egy elit gimibe, kedves vagyok, komoly, érett, de mégcsak hétvégente se engednek el, suli.után se sehova. Mikor megtudták hogy elkezdtem járni valakivel, akkor is 1 hónapig keményen szidtak és most is, higy szakítottunk. Szerintetek mit tegyek? A válaszokat előre is köszönöm.
2014. dec. 2. 22:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
75%
Betöltötted már a 16 évet?Féltenek, hogy valami baj lesz a tanulásoddal,csalódni fogsz, a barátod elhagy stb.Viszont, ha tiltanak, annál rosszabb, mert titokban fogod megtenni, igy értelmesebb dolog lenne, ha megbeszélik veled a továbbiakat, és segitenek,hogy ne kalódjál el, és ne füvel-fával feküdjél le.Ja és mondd el,hogy nem volt még igazán közöttetek semmi sem.
2014. dec. 2. 22:58
 2/18 anonim ***** válasza:
25%
"kallódjál"
2014. dec. 2. 22:58
 3/18 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező: "Anyáek viszont megtiltották hogy elmenjek hozzájuk és a szexetvis csak 18 éves korom után engedélyezik." - még szerencse, hogy semmi szükség hozzá a szülők engedélyére...

A másik, hogy nem nyúlnék a lányom táskájába, ahogy a pároméba se nyúlok.

A harmadik, hogy eszem ágában sem lett volna azért szidni a lányom, mert 16 évesen van egy barátja.

2014. dec. 2. 23:03
 4/18 anonim ***** válasza:
14%
Na, ezért remélem hogy nem lányom lesz. Én pipa lennék ha a 16 éves lányom összevissza bagzana és kamuzna és 16 évesen úgy jellemezné magát hogy "érett".
2014. dec. 2. 23:03
 5/18 anonim ***** válasza:
82%
Legyél őszinte. Valld be, hogy elmentél a barátodhoz, de mivel nem vagytok felelőtlen tinik, nem történt semmi. Akár nőgyógyászatilag is igazolhatod:) Egyébként ezt a lehetőséget biztosan nem ragadnák meg, mert szégyen lenne számukra is, hogy ennyire a magánéletedben turkálnak. Másfelől én úgy állnék hozzá, hogy örülök, hogy kiderült, mert nem szeretek titkolózni.. a mellékelt példa alapján láthatják, hogy nem vagy kihasználható tini, továbbá a világ nem dőlt össze, a jegyeid sem romlottak le, ehhez képes totálisan nem bíznak benned, és esélyt sem adnak rá, hogy bizonyíthass. Csak őszintén és tisztelettel. Lehet, hogy megbüntetnek, de legalább elgondolkodnak a hallottakon.
2014. dec. 2. 23:05
 6/18 anonim ***** válasza:
40%

"Anya talált a táskámba...kettő csipkés fehérneműt"

"a fehérneműt pedig sulira vettem fel, mert a többieknek is hasonló van"

...és az iskolában minden reggel ellenőrzik, hogy csipkés-e a fehérneműd, mert különben be sem engednek a portán!

Tényleg elég érett vagy...

2014. dec. 2. 23:28
 7/18 anonim ***** válasza:
67%
...bizony, akármennyire nem tetszik már megint a paleokonzi propagátoroknak, Magyarországon 14 éves kor felett mindenki azzal létesít szexuális kapcsolatot, akivel akar...
2014. dec. 2. 23:29
 8/18 anonim ***** válasza:
87%
Mond meg nekik hogy ezzel a szidással, szigorral, csak hazudni és csalni tanítanak meg semmi másra, ahelyett hogy normális kapcsolatotok lenne ahol tanáccsal és nem tiltással terelgetnének a helyes útra. Bár ha eddig erre nem jöttek rá nem hiszem hogy észbe kapnának :/
2014. dec. 2. 23:49
 9/18 anonim ***** válasza:
95%

#8-asnál az igazság. Én már rég voltam kamasz de akkoriban pont az ilyen ketrecbe zárt, mindentől tiltott, agyonellenőrzött osztálytársnőimből lettek a legnagyobb hazugok odahaza és 18 éves korukig a többségük már átesett egy abortuszon az egyik meg pont az érettségi előtt szült.

Mindegyik rövid pórázon volt otthon meg süket fülekre találtak így a hozzájuk hasonló ostoba barátnőktől kaptak semmire se jó tanácsokat szex terén.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy amint betöltötték a 18-at mind megbolondult, már nem parancsolhattak nekik így aztán gőzerővel a lehető legrövidebb idő alatt próbálták meg behozni a kamaszkori lemaradásukat.

Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag egy agyonsminkelt, cigiző, alkoholista, önmagukból kifordult r.bi lett belőlük mert így érezték magukat nagylánynak.

A mai kamaszok meg rosszabbak, elhanyagoltabbak, mint mi voltunk úgyhogy nem hiszem, hogy változott volna a világ ebben a kérdésben.

Nem azt mondom, hogy egy kamasznak mindent meg kell engedni de azért ez a kor nem arról szól, hogy bezárjuk őket mert ilyenkor kezd kialakulni a felnőttesebb énjük, egy újfajta szocializálódáson mennek át, most kezdenek felnőni. Ilyenkor beszélgetni kell velük, megegyezni bizonyos szabályokban és tudatosítani bennük, hogy meghallgatják ha problémáik vannak.

Azzal nem mennek semmire ha mindentől tiltanak ez nem védelem ez ostobaság az elzártsággal nem fogsz semmit tanulni.

Ha anyád nem bízik benned akkor gyakorlatilag a saját nevelésében sem bízik. Inkább beszélgessetek a nővé válásról ahelyett, hogy mindentől eltilt. Normális helyeken beszélgetés és közösen felállított szabályok vannak.

Persze a legtöbb szülő erre totálisan alkalmatlan nem is értem, mi a f.nének szülnek gyereket ha nem látják előre, hogy egyszer csak el kezd kamaszodni...

2014. dec. 3. 00:57
 10/18 anonim válasza:
69%
nekem ugyanez volt a helyzet ennyi idősen. 16 éves voltam, amikor elkezdtem járni az első barátommal. Anyám mindent tiltott. Most 23 éves vagyok és félévente egyszer megyek haza, szóval ezt érte el vele... A te anyád is csak annyit fog elérni ezzel, hogy megutálod. Szerintem ezt mondd meg neki. A másik pedig, hogy ne tegye tönkre a kapcsolatodat ezzel, hogy eltilt. Nekem anyukám tönkre tette az enyémet, azóta se szerettem senkit annyira, mint az első barátomat és nem is hiszem, hogy fogok..
2014. dec. 3. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!