Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti mit tennétek ha...

Szülők, ti mit tennétek ha ezeket találnátok a 16 éves lányotok táskájába?

Figyelt kérdés
4 hónapi voltam együtt a barátommal. Anyáek viszont megtiltották hogy elmenjek hozzájuk és a szexetvis csak 18 éves korom után engedélyezik. Viszont ezalatt az idő alatt elmentem a barátomhoz, de csak petting volt, több nem. Anya talált a táskáma egy vonatjegyet hozzájuk és kettő csipkés fehérneműt. Etek még bent maradtak a táskámba, mivel én buta elfelejtettem kipakolni. Anyáék nagyon idegesek, és sejtik hogy volt petting meg ilyenek. Holnap még beszélünk róla, de félek tőlük, mert hiába próbálok önállósodni, nem engedik, magukhoz akarnak láncolni. Azt mondtam nekik hogy a barátom húgáé volt a vonatjegy, de odaadta nekem, azért volt ott, a fehérneműt pedig sulira vettem fel, mert a többieknek is hasonló van. Jól tanulok egy elit gimibe, kedves vagyok, komoly, érett, de mégcsak hétvégente se engednek el, suli.után se sehova. Mikor megtudták hogy elkezdtem járni valakivel, akkor is 1 hónapig keményen szidtak és most is, higy szakítottunk. Szerintetek mit tegyek? A válaszokat előre is köszönöm.
2014. dec. 2. 22:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%
Édesanyádék nem normálisak. És ezt nagybetűvel kellene írni. Én a továbbiakban nem lennék hajlandó neki magyarázkodni, ennyit ért el a nevelési stílusával. Majd, ha te kifaggatod arról, hogy milyet pettingelt apáddal tegnap éjjel, akkor majd ő is kérdőre vonhat. Senkinek nincs joga ennyire belemászni a másik magánéletébe, ha a szülőd, ha nem. Persze, vannak a keretek, mert normális anya szépen felvilágosítja a lányát, elmondja, hogy védekezz, meg a többi... De jaj... Édesanyád akkora nevelési tévúton van, mint a ház.
2014. dec. 3. 03:48
 12/18 anonim ***** válasza:
78%
Még csak annyit kiegészítésképpen, hogy nekem volt egy nagyon jó barátnőm, az ő életében is hasonló mód turkáltak még 18 éves korára is, és most hogy elkerült koliba, teljesen kifordult magából, mert élvezi, hogy végre nem irányítják... Bulizik, iszik, pasizik meg a többi, mert ezt eddig nem volt szabad, mert nyomoztak utána, üvöltöttek vele, és arra kényszerítették, hogy kiteregesse előttük minden dolgát. Édesanyád ezt szeretné? Kérdezd már meg tőle, mert ép ésszel fel nem foghatom, mi értelme a cselekedeteinek.
2014. dec. 3. 03:50
 13/18 anonim ***** válasza:
82%
A bugyit miért nem húztad fel??? Ennyire amatőr nem lehetsz... Ha hazaérek egyből kipakolom a táskám, főleg ha tudom, hogy a szüleim turkálni fognak benne.
2014. dec. 3. 08:33
 14/18 anonim ***** válasza:
95%

"Mikor megtudták hogy elkezdtem járni valakivel, akkor is 1 hónapig keményen szidtak és most is, higy szakítottunk."

Ezek után mondjuk emelt hangon kérdezném meg őket, hogy végül is mi a ...t akarnak tőlem? Ha van párom, az baj, ha nincs, az?

2014. dec. 3. 10:47
 15/18 A kérdező kommentje:
Azért turkált a táskámba mert az övé elázott, ezért az enyémbe akart menni, így találta meg, de én ezalatt az idő alatt suliba voltam. Tegnap este nem tudtuk megbeszélni, csak kérdőre vont, szerintem ma fogunk róla beszélni mikor hazaér délután. Egyszer továbbvitt a busz egy településsek, mert nem tudtam hogy gyorsjárat. Apáék értem jöttek (kb 10 perces kocsiút), de akkor ia mondták hogy befejeztem a mászkálást, pedig így is ötre értünk haza mert előtte sapkát vettem magamnak. Attól félek hogy apának is elmondta, és biztos nem mehetek sehova több hónapig, hogy titokba elmentem volt barátomhoz mikor megtiltották. A fehérneműkről nem is beszélve...szerintük még kicsi vagyok ilyenekhez és hiába mondom nekik hogy tudok dönteni a saját életemről, nem hallgatnak rám és folyton hajtogatják hogy majd 18 éves koromba csinálthatom csak, addig nem. Mintha meglenne szabva hogy pontosan attól a naptól vagyok komoly és felelősségteljes...szerintem ezt nem a dátum dönti el. Csak nem tudom hogy ha leszidnak délután, akkor jogosan érezzem magam rosszul amiatt, mert titokba csináltam ezekeket...csak ezzel már elérték, hogy kicsit bűntudatom van ha a szexre gondolok, és attól félek ez később kihatással lesz az életemre. Köszönöm a válaszokat, kíváncsi vagyok más véleményekre is.
2014. dec. 3. 15:11
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Hát az még nem akkora gond, hogy barátod van, 16 évesen már némi testi dolog is oké. Bár azt nem sikerült kibogoznom, hogy most akkor a volt pasiddal feküdtél össze vagy mi? Azért eléggé morci lennék, mert sajnálatos lenne, ha a lányom ennyire határozatlan kis liba volna. Ha együtt vagytok oké, ha nem, akkor azért ne is járkálj hozzá, az ilyesmivel bőven ráérsz még tényleg. Persze ez is a te döntésed lenne, de nem tetszene.

Na de azt biztos nem úsznád meg, hogy pofátlanul (ráadásul elég amatőr módon) a szemembe is hazudsz. Ha már megszegted a szabályokat, legalább lenne annyi tartásod, hogy vállalod. Én marha nagyot csalódnék benned emiatt és jogosnak tartanám a büntit.

Az más kérdés, a te szüleid hogy döntenek. Megdicsérni biztos nem fognak, a szigor és a tiltás sem biztos, hogy a legjobb dolog, de ha már lázadsz ellene, akkor rendesen csináld és igenis vállald be a dolgot. Nem most jöttek le a falvédőről az őseid se.

Lelkifurdalásod meg ne a pasizás miatt legyen, csak a hazudozásért.

2014. dec. 3. 19:02
 17/18 A kérdező kommentje:
Miért lennék liba azért mert volt egy kapcsolatom ami 4 hónapig tartott? Ezalatt szerintem természetes hogy nem csak mekizgetni akartunk minden egyes alkalommal mikor találkoztunk. És igen, tényleg nem szép dolig a hazudozás, de ebbe az esetbe nem tudtam mást tenni. Egyszer hoztam fel hogy elmennék hozzájuk, akkor már egyből el akartak tiltani. És a szakítás óta nem járogatok el hozzá, azóta alig beszéltünk.
2014. dec. 3. 19:36
 18/18 anonim válasza:
Neki is joga van az élethez! Nem lehetne ezt úgy meg beszélni hogy mindenkinek jó legyen? Nem kell elzárni a "gyereket" így nem tudja megélni az élet maga valóságát, nem tapasztalja meg ezeket az érzéseket, és éppen ezért fut majd zátonyra az élete.. Márpedig ez az időszak a pszichés -pszichoszexuális érés, és fejlődés időszaka. Ha nem tudja ezt kellően megélni egyrészt, veszteség élményei lesznek. Aztán pedig éppen ez az út vezet a személyiségzavar irányába. Én remélem hogy a szülők is olvassák ezt!
2015. febr. 4. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!