Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miféle szülő szab olyan...

Miféle szülő szab olyan feltételt, hogy csak akkor támogatja a felnőtt gyerekét anyagilag, ha megházasodik és családot alapít?

Figyelt kérdés
És ki van kötve, hogy a javakat KETTEN kapjuk.
2023. júl. 20. 15:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 anonim ***** válasza:
87%
Hát nem tudom, szerintem elég érdekes valakit családcentrikusnak hívni, miközben megengedhetné magának, hogy támogassa a saját gyerekét anyagilag, de arra végső soron csak akkor hajlandó, ha a gyereke úgy pattog, ahogy azt ő jónak látja..🤷🏻‍♀️ Szerintem nem éppen ezt jelenti a családcentrikusság, de kinek mi.
2023. júl. 20. 20:03
 62/84 anonim ***** válasza:
87%
Utolsónak teljesen igaza van... Gyökérség ilyen feltételt szabni. Akkor inkább ne mondana semmit. De persze most is a kérdező a hibás. :D
2023. júl. 20. 20:05
 63/84 anonim ***** válasza:
84%

fura szulo. Gondolom nem egyszer ereztette veled gyerekkorban a : csak akkor szeretlek, ha...

csak akkor vagy apuci pici lanya, ha...

Szerintem ez egy borzasztoan rossz, erzelmi zsarolasos nevelesi forma.

Ha akarsz csaladot fogadd el a penzt de csak emiatt ne csinalj gyereket :-D

2023. júl. 20. 20:18
 64/84 anonim ***** válasza:
94%

Pár éve olvastam egy cikket, ahol valami ázsiai országban egy milliárdos csak akkor hagyja a meleg fiára a vagyonát, ha az megnősül.

Ez is ugyanilyen, nem tudja elfogadni a szülő olyannak a gyerekét, amilyen.

2023. júl. 20. 20:26
 65/84 anonim ***** válasza:
12%

42#

Nos.. gondolkozz reálisan.

Nyílván ahol nincs gyerek vagy ahol csak 1 gyerek van jóval kevesebb a kiadás mint ahol 3 gyerek van.

Ahol 1 gyerek van, ott ugyan úgy kap mint ahol 3 van, csak logikusan annak az 1 gyerekre szánt összeg 3*.

Eleve szerintem baromi gáz felnőttként a szülőket továbbra is pumpálni.. felnőttként nem neked kellene kérni , hanem neked támogatni a szüleidet.

Nővéremet világ életében pumpálták szüleink. Házat rakták a segge alá , amit váláskor elpotyázott. Itt van 45 éves. 2* ment férjhez. Nem tud felmutatni semmit. Nagyon jól keres ,de a pénz kifolyik a kezéből..és igen rohadt gáz, hogy 2 havonta megy a kis rokkant nyugdíjas ☝️ szüleinkhez kuncsorogni, akik ilyenkor a nehezen összerakott megtakarításbukból adnak..

Itt vagyok 36 évesen , akit soha nem támogattak, még is saját házam van, gyerekeim, és a pofám leszakadna, ha nekem kérnem kellene a szüleimtől. Én büszke vagyok arra, hogy a férjemmel ketten dolgoztunk meg mindenért.

Nekem nem azzal van a bajom, ha egy szülő megteheti és támogatja a gyerekét, bár ezt sem tartom mindig jónak, mert legtöbbször nem becsülnek meg semmit. Leginkább azzal, hogy sok szülő erejükön felül teszi , amit a felnőtt gyerek észre sem vesz, csak sír és követelőzik..

2023. júl. 20. 21:01
 66/84 anonim ***** válasza:
22%
#8 Mondjuk ha egyedülálló vagy és nincs családod, akkor nem értem miért ne tudnál megélni, míg a szüleid után örökölsz.Feltetelezem lesz mit örökölnöd, ha tudnának most támogatni a családalapításban.
2023. júl. 20. 21:48
 67/84 anonim ***** válasza:
34%
Normális szülő.
2023. júl. 20. 22:23
 68/84 anonim ***** válasza:
57%

Szóval, nekem a testvérem döntései következményét kell viselnem, mert neki 3 gyereke van?

Ez olyan mintha azt mondanád, hogy nekem kell őket eltartani.

Öröklésnél is egyenlőség van a testvérek között, nem azt nézik kinek hány gyereke van, vagy mennyiből él.

Én a szüleim gyereke vagyok, és szerintem az a jogos, ha a szülő a gyerekeit támogatja.

Persze vannak esetek, mikor az egyik gyerek érdemtelen, vagy a másik többet tett, pl ápolta a szüleit, ezért ő örököl.

De az, hogy én nem akarok családot, nem érdemtelenség.

Ettől még nekem is laknom kell valahol, ennem kell, mint annak, aki gyereket csinált.

Aki ilyen különbséget tesz a szülő, ott nincs egyenlőség.

2023. júl. 20. 22:50
 69/84 anonim ***** válasza:
21%

Miért, akinek családja van, az miért nem tud megélni?

2 fizetésből, állami támogatásokból?

Ha nem bír így se megélni, minek csinál gyereket?

Ez nem egy jóléti ország, hogy dolgozol és megélsz.

Ha tudja támogatni a szülő a gyerekeit, akkor egyenlően tegye!

Ha nem tudja, akkor meg nyilván ne buzdítson senkit családalapításra, ha ő úgy érzi, nincs rá pénze.

Ebbe az országba akkor se vállalnék, ha szeretnék!

A kérdező szülei valószínűleg a narancsos alternatív valóságban élnek.

2023. júl. 20. 22:56
 70/84 anonim ***** válasza:
19%

#69 Nem, nem.El vagy tájolódva.

Segítek.A szülőnek kötelessége felnevelni a gyerekét.Miután felnevelte, nincs semmilyen kötelezettsége támogatni a felnőtt gyerekét.

A szülő persze dönthet úgy, hogy ad.Te ott vagy eltájolódva, hogy azt képzeled, beoszthatod anyádék pénzét.Pedig semmi közöd hozzá.Ha nem adnak, akkor nem adnak.Nincs jogod ezen hisztériázni.Ha adnak, akkor eldönthetik miért adják.Neked nincs jogod felülbírálni, hogy mire költsék a pénzüket.

Igenis sokkal nagyobb költség és teher még két fizetésből is a családalapítás, mint gyermektelenül élni.Ha a szülő ezek miatt a megnövekedett költségek miatt támogatna, akkor megköszönöd.

Más esetben meg ha nem ad, akkor befogod a szádat.Ilyen egyszerű.Fogsz utána örökölni, lesz lakásod, mindened.

Ha nincs gyereked, akkor miért olyan fontos ez, hogy még ezen felül éltükben vegyenek neked mondjuk egy házat?

2023. júl. 20. 23:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!