Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miféle szülő szab olyan...

Miféle szülő szab olyan feltételt, hogy csak akkor támogatja a felnőtt gyerekét anyagilag, ha megházasodik és családot alapít?

Figyelt kérdés
És ki van kötve, hogy a javakat KETTEN kapjuk.
2023. júl. 20. 15:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 anonim ***** válasza:
25%

Ha nem arra van a gyerek, hogy támogassa, az unokákat (más gyerekét) miért kell?

Ne haragudj, de ezzel azt mondod, hogy a gyerek addig gyerek még kiskorú?

Persze majd az ő szüleik vesznek az unokáknak lakást, mert a másik gyerek kárára támogatták az unokás gyereküket.

Ez a testvér kihasználása.

2023. júl. 20. 18:28
 52/84 anonim ***** válasza:
74%
Miert nem sikerül felfogni, hogy SENKIT NEM KELL támogatni. LEHET. Mindenki maga dönti el, hogy kit tamogat. Lehet ez a gyereke, az unokája, a szomszéd, allatmenhely, akármi es akarki. Ha akarja, az osszes pénzét a 20 éve döglött macskája síremlékére költi. Az Ő döntése
2023. júl. 20. 18:31
 53/84 anonim ***** válasza:
25%
Hagyjad, 52-es. Egy gyerekgyűlölő sosem fogja megérteni a mi gondolkodásunkat. Igaz én se az övét. #44 vagyok.
2023. júl. 20. 18:34
 54/84 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező, az a gond, hogy itt 3 féle válaszoló van, ahogy én látom.

1. Vannak a szintén kontrollmániás szülők, akiknek felnőttkorú gyerekük van. Ők nyilván igazat adnak a szüleidnek.

2. Vannak azok a fiatal(abb) szülők, akik hiába kölykedztek le, akkor sem támogatta őket a lőtéri kutya sem, ők az irigyek, szintén "természetesen" a szüleidnek fognak igazat adni (ha már őket sem támogatta senki).

3. Vannak, akik felnőttkorú gyerekeik szerető szüleik, valamint ezek mentálisan nem beteg gyerekeik, akik nem irigyek, nem frusztráltak és nem is kontrollmániásak, ők meg neked adnak igazat. (na az itt kb. 2 %)

2023. júl. 20. 18:47
 55/84 anonim ***** válasza:
23%

54!

Szerintem a világon senki nem adott igazat a szülőknek, csupán volt, aki kiejtette, joguk van nem támogatni és joguk van a támogatást feltételekhez kötni is.

2023. júl. 20. 18:48
 56/84 anonim ***** válasza:
22%
Nagyon jó szülő. Én sehogy sem támogatnék FELNŐTT gyereket(?) anyagilag.
2023. júl. 20. 19:04
 57/84 anonim ***** válasza:
24%

A gyerek mögé bújva pumpolni a szülőket a testvéred kárára az nem gyerekszeretet, hanem önzés.

2023. júl. 20. 19:04
 58/84 anonim ***** válasza:
23%

"Csak elszomorít, hogy mennyivel előrébb tartanék."

Hátszéllel könnyű. Figyelj, ha összehúzod a nadrágszíjat még haladhatsz gyorsabban.

Bár én inkább azt látom, hogy az az ember halad sokat az életben, aki tett érte, és nem csak a minimumot. Meg le tudott mondani a pillanatnyi élvezetekről, azért, hogy a körülményein javítson.

A szüleid felneveltek téged mostmár teljes anyagi függetlenségben vagy, nem kötelesek támogatni. Az teljesen okés, hogy támogatnának, ha lenne család, hiszen így az unokáik jövőjét is szeretnék megalapozni, ahogy a tiédet. Meg tudom érteni, ahogy a felnőtt fiuk (?) életébe nem akarnak több pénzt tolni, hiszen megkeresi a magának valót.

Nekem mondjuk nem túl felelősségteljes a gyermekvállalás ily módon való kierőszakolása, valószínűleg van itt egy nagyobb kép, egy generációs szakadék, ahogy a szüleid, és ahogy te elképzeled az életed alakulását.

Szerintem ok, ha nem kapsz pénzt.

Szerintem ok, ha kapsz pénzt, ha családot alapítasz.

Szerintem nem ok, ha csak a pénzért hajlandó lennél családot alapítani.

2023. júl. 20. 19:09
 59/84 anonim ***** válasza:
82%

Hát szerintem nagyon gáz és nem sűrűn kérnék az ilyen szülőkből, mert azt nehezen hiszem el, hogy ez a “szüljél, ha kell, ha nem” mentalitás ne ütközne ki máshol.

Tehát nem, nem a pénz miatt, maga a hozzáállás. Nyilvánvóan azt támogatnak és olyan mértékben, akit és amilyen mértékben akarnak, de az, hogy az anyagi helyzetük feltételezhetően elbírná (máskülönben nem ajánlgatnák, ha lenne gyerek), hogy támogassák a gyereküket, de ők kikötik, hogy csak akkor számíthat erre, ha kinyomja magából a kötelező x gyereket, hát az számomra gyomorforgató! Normális szülő ott segíti a gyerekét, ahol tudja (természetesen, ha megteheti és nem okoz neki semmi kényelmetlenséget/hátrányt), akkor is, ha felnőtt.

Hálát adok az égnek, hogy az én szüleim segítettek engem és a húgomat is saját lakáshoz jutni és nem kötöttek ilyen szánalmas feltételeket, mert a szeretetük és támogatásuk SOHA nem volt feltételekhez kötve. Pedig nekem nincs és nem is lesz gyerekem (húgomnak van), de eszükbe nem jutott, hogy emiatt ne támogassanak, miközben amúgy simán megengedhették maguknak.

2023. júl. 20. 19:17
 60/84 anonim ***** válasza:
15%
Családcentrikus.
2023. júl. 20. 19:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!