Anya jogosan akadt ki?

Figyelt kérdés

Beszelgettünk és feljött a téma, hogy idős korában mi lesz vele, fogom e ápolni?

Mondtam, hogyha már nem tud magáról gondoskodni, akkor fogadok egy ápolót. Erre nagyon kiakadt, hozzám vágta, hogy ő bezzeg törölte a fenekem, amikor kellett, és ezzel itt hagyott.

Ő 50, én 18, szóval még nagyon nem aktuális. Jogosan akadt ki?

2023. júl. 4. 22:29
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

#9 Amiből nem lehet megélni egyedül(és azért a kapcsolatban se leszel ennyivel egyenlő fél, aki nincs a másikra szorulva bármiáron, családfenttartás meg már egy külön művészet lehet, ha legalább az egyik ennyit keres). Az alapösszeg havi bruttó 43.405 Ft,

az emelt havi bruttó 65.110 Ft és a kiemelt is mindössze havi bruttó 78.130 Ft.

2023. júl. 4. 23:13
 12/29 anonim ***** válasza:
96%
Igazad van 11-es,mivel a mama kapta a kifejezetten jó nyugdíját,ami mellett az ápolási segély csak egy egész jó kiegészítés volt,de akiknek ez nincs...
2023. júl. 4. 23:19
 13/29 anonim ***** válasza:
90%
Mi a helyzet nagymamáddal? Anyukád ápolta?
2023. júl. 4. 23:24
 14/29 anonim ***** válasza:
70%
Anyuci nárcisztikus. Nem igaz, hogy máskor nem játszmázik veled, csak valahogy pont ez verte ki nálad a biztosítékot. Innentől jobban fel fog tűnni.
2023. júl. 4. 23:24
 15/29 A kérdező kommentje:

Anya anyukája nagyon hirtelen halt meg kórházban.

Apa anyukája sokkal rosszabb állapotban volt kb egy fél évig, de végig kórházban volt, meghalt, mielőtt àpolni kellett volna. De ápolóra, otthonra gondoltak.

Szerintem nem feltétlen várja el, hogy teljesen gondozzuk, de valahogy úgy vette, mintha azt mondtam volna, hogy többet rá se néznék...

2023. júl. 4. 23:31
 16/29 anonim ***** válasza:
94%
Valami más baja volt, és te voltál kéznél (lábnál), hogy belédrúghasson. Ne keresd a kegyeit, várd meg, míg ő törleszkedik hozzád, mikor rájön, hogy nem jó összeveszve lenni. Te nem sértetted meg, ő sértett meg téged azzal, hogy faképnél hagyott. Óvodás szinten van.
2023. júl. 4. 23:35
 17/29 anonim ***** válasza:
82%
Nem igazán.
2023. júl. 4. 23:42
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
#12 Én a saját környezetemben, családomban azt vettem észre, hogy az öregek nyugdíja alacsony, és segítségre szorulnak anyagilag, különben nem élnének meg. Ebből kiindulva én nem vállalnám be azt, hogy ott a nyugdíj+segély, mert kevés lenne. És szerintem azért ez a gyakoribb, de lehet a saját tapasztalataim torzítanak.
2023. júl. 4. 23:47
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki más, nálunk mamám demens volt és pelenkázni is kellett, nagyapám mellette volt, de mi is mindig betegítettünk, amióta mamám elment azóta nagyapám egyedül él felhoztuk neki, hogy mi lenne ha járna hozzá egy ápoló ő hallani se akart róla mivel eltudja látni önmagát, de ettől függetlenül sokat járunk hozzá segíteni.

Nálunk is feljött ez a téma nekem anyámmal nincs jó kapcsolatom, de a testvéremmel megbeszéltük ha bármi történik valamelyik szülőnkkel és nekünk is lesz külön családunk szeretnénk nekik segíteni, hogy ápolót fogadunk mellé/melléjük és ha tudunk mi is segítünk nekik. Anyám kiakadt és azt mondta inkább valamelyik gyerekéhez költözik, amit meg mi nem szeretnénk apám elfogadta és igazat adott nekünk, hogy 0-24-ben már nem lehetünk akkor velük, idővel anyám is rájött, hogy igazunk van.

Remélem idővel édesanyád is rájön, hogy rosszul gondolkodott, de mi is megkaptuk azt, hogy törölte kiskorunkban a fenekünket.

2023. júl. 5. 01:41
 20/29 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem igen, ha ennyit mondtál, jogosan akadt ki.

Nem gond, ha nem akarod ápolni, nem mindenki képes és alkalmas rá, nem baj ez. De mennyivel szebb lett volna, hogy anya, ha szakszerű ápolást akarunk, hogy neked jó legyen, muszáj lesz szakemberre bízni. Vagy anya, a legjobbat szeretném neked, nem biztos, hogy az lesz a legjobb, ha én próbálkozom hozzáértés nélkül.

Vagy anya, messze van még, szerencsére, most nem tudom, hogy mi lesz, de hogy el, a legjobb megoldást választjuk, ami mindenkinek jó.

2023. júl. 5. 05:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!