Jogosan akadt ki rám?

Figyelt kérdés

Lassan 1 éve cigizek. Viszont ez az egy év alatt a napi 3-4 nagyon max. 5 szálat tartottam, szóval annál többet sosem szívtam el. Félreértés ne essék, nem azt bizonyítgatom, hogy nem vagyok függő. Az vagyok. Csupán egy mérsékletes önkontroll, ennéltöbbet nem szívok, ezt tudatosítottam magamban. Egyelőre nem akarom lerakni, jól esik néha rágyújtani.

Anyum sejtette már egy ideje, de ma lebuktam, kiabált velem, meg nem szólt hozzám. Ahogy ismerem még 1 hétig ez lesz. Ő már lerakta 5 évekb. apum mégdohányzik. Megértem, hogy félti az egészségem,stb. De ez az én döntésem.

19/F

2018. jan. 7. 19:03
 1/7 A kérdező kommentje:
szól*
2018. jan. 7. 19:04
 2/7 anonim válasza:
34%
Jogosan.
2018. jan. 7. 19:06
 3/7 anonim ***** válasza:
87%
Teljesen normális, szerintem a legtöbb szülő így reagál, aztán van, aki idővel elfogadja, de olyan is, aki folyamatosan megjegyzéseket fog tenni és fújni fog rád. Ezzel számolnod kell, nyilván az is közrejátszik, hogy eddig titkoltad, lehet, hogy jobb lett volna a reakció, ha nyíltan bejelented, és nem neki kell rajtakapni. Az én szüleim is láncdohányosok, én nem cigizem, de mindkét húgom igen. A szüleim láthatóan nem örülnek, nyilván, hiszen rengeteg káros hatása van, arról nem is beszélve, hogy amikor az ember tényleg le akarja rakni, kiderül, hogy baromira nem könnyű. Lányok esetében pedig még inkább kockázatos, hiszen terhesség, gyerekvállalás esetén azért sokkal előnyösebb lenne nem dohányozni. Ennek ellenére a szüleim sem álszenteskednek, egyszerűen jelezték, hogy nem örülnek, de nem tudnak beleszólni, és együtt cigizik a család.
2018. jan. 7. 19:10
 4/7 anonim ***** válasza:
47%
Én pont anyukamat osztottam ki amikor megláttam a táskájában egy doboz cigit. A nagymamám és a dédnagypapám (az ő anyukája és nagypapája) is tüdőrákban halt meg. Szerintem teljesen jogosan, ő is egyet értett.
2018. jan. 7. 20:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért a napi 4-5 szál, az nem kevés. (Ex)dohányosként ők nagyon jól tudják azt, amit te még nem vallasz be magadnak. Hiába mondod, hogy önkontroll meg mértékletesség, ez akkor is sok.

Azért akadt ki rád, mert nagyon jól tudja a káros hatásait. Meg mert hazudtál is, mellesleg.

De te magad írtad: egy hétig nem szól hozzád, aztán majd elmúlik.

A saját egészséged ott teszed tönkre, ahol akarod.

2018. jan. 8. 08:32
 6/7 anonim ***** válasza:
19 éves vagy. :D ha van önálló kereseted és nem tőlem kunyerálnál cigire, akkor max elmondanám, hogy hülye vagy és meg fogod bánni. De nem állnék le veled ordítozni mint egy bőgőmajom, hogy hogy képzeled.
2018. jan. 8. 11:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem a cigi miatt akadt ki, hanem azért, mert 1 évig titkoltad. Majd megbékél. :)
2018. jan. 8. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!