Most érettségiztem. Én megmondtam neki, hogy nem akarok egyetemre menni, sosem voltam jó tanuló és úgy gondoltam, nem való nekem az egyetem. Ekkor ő nagyon kiakadt, kiabált velem, pár napig nem szólt hozzám és mondta hogy igenis egyetemre kell járni, akkor lesz csak munkám. Mondtam neki hogy nem akarom hogy arra költse a pénzét ami úgyis felesleges, tehát pl. felkészítő tanár meg pluszpontok szerzése meg jelentkezési pénz, de azt mondta, kockázat nélkül nincs nyereség. Mondom jó... Jelentkeztem pár szakra.
Nem lett annyi pontom és most kiakadt nagyon, félek hogy megint nem fog hozzám szólni.
Pedig én mondtam, hogy nem akarok egyetemre járni, mert nem nekem való, meg ne költse a pénzét feleslegesen, de mégis én vagyok a rossz aki nem tanult... (megjegyzem tanultam csak nem volt elegendő de nem lett rossz az érettségim)
Nem kérdező, egyáltalán nem jogosan... mondjuk azért te is lehettél volna azért határozottabb a visszautasításban is, no meg abban is, hogy ha az egyetemet nem akarod, akkor mit akarsz csinálni... de a saját életedben te döntesz, nem apád...
2015. jún. 21. 00:19
2/13 anonim válasza:
Arról valahogy nem esett szó, hogy akkor mégis mihez akarsz kezdeni.
2015. jún. 21. 00:22
3/13 anonim válasza:
A kérdésedre a válasz, szerintem az első kettő hozzászóló kérdésén múlik.
2015. jún. 21. 00:25
4/13 anonim válasza:
Vagyis: Ha tudod mit akarsz csinálni, nem.
2015. jún. 21. 00:26
5/13 anonim válasza:
Nem hiszem el, hogy egy FOKSZ képzésre sem lett elegendő pontod. És mit akarsz csinálni? Egy érettségivel a kezedben? Igaza van apudnak. 22/f/egyetemista
2015. jún. 21. 00:44
6/13 anonim válasza:
munkád akor lesz ha olyat csinálsz amihez képességeid vannak ha nem ütöd meg a mércét csak vesztegeted a saját a szüleid a társadol idejét feleslegesen eltöltöt évekkel,
miközben fizikai munkár a 20-30 as évek a legalkalmasabak a nyudijadat most szedheted ösze mert késöbb már több szempontból érdektelen leszel
2015. jún. 21. 01:17
7/13 anonim válasza:
5!
Simán elmehet minden olyan munkára, amire a kedves diplomások szoktak, miután kiderul, hogy kevés kivételtől eltekintve a diplomajuk csak arra jó, hogy ki töröljék vele a fenekuket.
2015. jún. 21. 04:46
8/13 anonim válasza:
Nincs igaza abban, hogy erőltetni akar valamit, ami nem megy, nincsenek képességeid hozzá, és nem is akarod. Csak boldogtalan lennél, ha nem a saját utadat járnád.
De! Ehhez az kell, hogy legyen saját utad. Vagyis valami elképzelésed arról, hogy mit akarsz csinálni. Van?
2015. jún. 21. 08:44
9/13 anonim válasza:
Nincs igaza apádnak! Ha már 18 vagy bármit csinálhatsz már saját döntéseidet hozhatod meg. Ha te nem akarsz tovább tanulni akkor ne tanulj. Annyi idő alatt összespórolsz miliót vagy miliókat ha tudsz spórolni. Ha csak egy érettségid van oké de akkor amellé inkább válassz valami szakmát nem kell főiskola csak egy random jó szakma hogy ha sehol nem találnál jó fizető állást akkor legalább péknek vagy asztalosnak vagy bárminek ami szakmát kitanulnál dolgozhass benne.
2015. jún. 21. 09:04
10/13 anonim válasza:
Négyen lakunk együtt a csaladban , ketten ebből főiskolásak mernök ill. Phd , de nem dolgoznak mivelnem talalnak munkat, masik kettő éretségzett szak nelkül ők tartjak el az egesz csaladot a fizetesükből ugyh egyetem = munka jobb fizu lehet ha van ismerősöd aki berak arra a jobb munkara amugy meg a meglatasom szerint nem feltetlenul
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!